Spredaj vzmetenje VAZ-2110: popravilo z lastnimi rokami

Sprednje vzmetenje VAZ-2110 je narejeno za tisto, kar je že postalo klasična shema. Zasnova modela "McPherson" je veljala za skoraj vsa vozila s pogonom na prednja kolesa. Razlog je poceni, saj je v njem razmeroma malo elementov. Rabljeno "McPherson" vzmetenje na proračunskih modelih, dražje uporabljeni vzvodni vzvod. Zanesljivost vzmetenja v desetinah je razmeroma visoka, vendar daleč od idealne. V primerjavi z avtomobili modelov 2101-2107 potem imajo vzmetenje bolj zanesljivo in mehko.

Glavni sestavni deli

Vzmetenje sprednjega vzmetenja VAZ-2110 vključuje naslednje elemente:
 • stojalo za amortizer z varjeno pestjo.
 • Kroglični ležaj, ki povezuje spodnjo ročico s pestom kolesa.
 • Ležajni ležaj - naprava, pritrjena na telo. S svojo pomočjo se vrti okoli svoje osi.
 • Matematika - s tem mehanizmom se prenašajo vrtenje SHRUS in gibanje kolesa. Nameščena na vrtljivi pest.
 • Ročice pritrdijo elemente vzmetenja, kar preprečuje njihovo premikanje v vzdolžni smeri.
 • Vsak element vzmetenja ima svoje posebnosti, ko sistem ne uspe, bodo značilne značilnosti. Po njem lahko določimo razčlenitev.

  Kroglični ležaj

  V primeru udarca na sprednjem vzmetenju VAZ-2110 je zelo verjetno, da je prišlo do okvare krogličnega ležaja. Sestavljen je iz naslednjih elementov:
 • Ball-thumb z nitko.
 • Kovinska sponka.
 • Pritegnite vijake na vzvodni vzvod.
 • Pritrdilna matica na pesto.
 • Gumijasti smetnjak.
 • Razlikovati je mogoče dve okvari, uničenje kovinskega krogle in žago. Slednje se pogosto dogaja. Skozi reze, razpoke v mehanizmu prodrejo v vodo, prah, umazanijo. Ti delci delujejo kot abraziv, postopoma uničujejo drgnjenje. S posebno opremo za obnovo krogel jih je mogoče popraviti. Toda točka v tem je malo - strošek nabora novih elementov (2 kosa) je približno 500-700 rubljev, odvisno od proizvajalca. In okrevanje ne bo dalo dobrih rezultatov za dolgo časa.

  Amortizacijski regal

  Dizajn tega elementa sprednjega vzmetenja VAZ-2110 je standard za vozila s pogonom na prednja kolesa. Amortizer deluje v dveh smereh, kar zagotavlja maksimalno udobje pri vožnji. Nekateri proizvajalci izdelujejo regale, ki jih je mogoče popraviti. Za to morate kupiti komplet za popravilo in olje. Popolnoma razume stojalo in spremeni vse neuspešne elemente, temeljito opere notranji del. Po tem se zbira amortizer in vlije novo olje. Najpomembnejša stvar je, da napolnimo točno količino olja. Če je majhen, amortizer ne bo mogel učinkovito delati. Toda če preveč napolnimo - se zlomijo pečati. Stojalo je pritrjeno na ležajni ležaj in pesto kolesa, lahko se vrti okoli svoje osi pod vplivom sile, ki se prenaša s volana skozi konice in oprijem. Guma in zračne blazine so nameščene na stojalu amortizerjaVzmet, ki zavira nihanje pri vožnji po neenakomerni cesti. Vendar večina amortiziranih regalov, izdelanih za avtomobile, ni optimalna. Zato jih je treba v primeru okvare spremeniti.

  Ležajni ležaj

  Ta element omogoča vrtenje blažilnika okoli osi. Zaradi tega se kolesa avtomobila obrnejo. Pritrdite ležaj na ohišje avtomobila s tremi maticami. Izkazalo se je, da je zunanji del sponk trdno vezan na telo, notranji pa je pritrjen na palico blažilnika. In to je glavni element sprednjega vzmetenja VAZ-2110. Cena amortizerja (brez vzmeti, ležajev in blazin) ni manjša od 2000 rubljev.
  Vzdrževanje med delovanjem ne zahteva ležajnega ležaja, za celotno obdobje je zagotovljeno zadostno mazanje. Priporočljivo je, da včasih preverite zategovanje matic na zalogi in telesu. Če ležaj odpove, se lahko ob obračanju volana pojavijo tuji zvoki. Prav tako boste morali vložiti več napora v obračanje kolesa.

  Sprednje vzmetenje vzvoda

  Oblika vključuje element, kot je vzvod za sprednje vzmetenje VAZ-2110. Povezuje pesto skozi kroglični ležaj in karoserijo vozila. Na ročici so gumeni čepi - tihi bloki. Z njihovo pomočjo se vzmetni element med premikanjem premika v navpični ravnini. Pravzaprav je v tem mehanizmu skoraj ničesar, da bi se zlomil - je zelo vzdržljiv in zanesljiv. To je "šibka vez" - to je siebelblock.

  Sčasoma, pod vplivom obremenitev, visokih temperatur, tekočine iz gumepovzroči poslabšanje vzmetenja. V primeru loma seibenskih blokov se pojavijo tuji zvoki in povečanje zračnosti. Več za praktično nič. Ročico lahko samo razbije, vendar se to zgodi šele po hudih nesrečah. Pri vožnji po robnikih, se jame upognejo ali razbijejo vzvod je nerealen.

  Pesto sprednjega kolesa

  Ta del sprednjega vzmetenja VAZ-2110 se nahaja na vrtljivem trupu, ki je povezan s stojalom in krogličnim ležajem. Ima valjast tip ležaja, v katerem se vrti konica SHRUS. S pomočjo dveh vijakov, ki sta na vrtljivi pestici, se izvede nastavitev kota porušitve kolesa. Pri popravilu se prepričajte, da so se ti elementi med seboj namestili. Drugače tvegate, da boste pospešili obrabo avtomobilskih pnevmatik. Pod pestjo je luknja pod žogo krogličnega ležaja. V pestu so štiri luknje z rezilom za pritrditev kolesa in dve za vijačenje vodilnih zatičev.

  Sorodne publikacije