Stojalo prednjega stabilizatorja. Vzroki obrabe in samopopravila

Stojalo stabilizatorja je potrebna povezava med vzmetenjem in karoserijo. Avtomobil obdrži od močnega zvitka pri zavijanju, ostrem pospeševanju in zaviranju. Potreba po popolnosti tega elementa vzmetenja se je pojavila s povečanjem hitrosti avtomobila. Hitreje vozi avtomobil, več sile ima vztrajnost. Danes je najlažja naprava vzmetenje McPherson. Nameščen je na proračunskih modelih, kot je Ford Focus, ki ga je enostavno vzdrževati. Del te zasnove so stojala stabilizatorja.

Konstrukcijske značilnosti

Stabilizator je kovinska palica s pritrdišči na koncih. Vse prednje police imajo enako obliko, vendar obstajajo razlike v materialu, dolžini in načinu pritrditve.
Na primer, v "Ford Focus" so prednji stabilizatorji izdelani iz aluminija, dolžine 25 cm. Na njihovih koncih so večsmerni kroglični zgibi: ena razporejena glede na drugo za 180 stopinj. Za pritrditev stabilizatorja na amortizer je pritrdilna podloga.

Zakaj sprednji stabilizator odpove?

Najhujši sovražnik vzmetenja je neprehodnost in brezna. Vedno bolj se spreminja relief površine, bolj reaktivni so vozli mehanizmov, bolj stabilizatorji morajo delati. Skrita nevarnost je v parkirnem prostoru avtomobila, oziroma razlika v nivoju levega in desnega kolesa. Lastnik avtomobila, ki stalno odhajaAvto parkiran z enim kolesom na zavesi, bolj pogosto spreminja stojalo prednjega stabilizatorja.
Razlog za prvo Ko je avto pod naklonom brez gibanja za dolgo časa, se raztegnejo lopatice krogličnih ležajev (regalni regali), obstajajo razpoke in se nato zlomijo. Pod prahom žage pade in voda. Kroglični ležaj ni v redu. Pogosto trpi zaradi pritrditve s stabilizatorjem, saj je bližje tlom. Prychnya prijatelj Na neravni površini krogličnega ležaja je nenehno v delovnem položaju, to je, žogo v rokav se nahaja pod naklonom na en del svoje stene. Posledično se iztisne olje od lepljenja na steno rokava. Neenakomerna porazdelitev maziva vodi do deformacije te stene in razpok v njej. Prednji stabilizator ostane nedotaknjen.

Neodvisna diagnoza

Ko se pred spuščanjem med vožnjo po grobi cesti nekaj začne potrkati, lahko samostojno opravite diagnozo preloma:
 • Avto postavimo na ravno mesto.
 • Izgubili smo jo iz ene strani na drugo. Če slišite trkanje - to je res stabilen sprednji stabilizator.
 • Kolesa zavrtite do konca.
 • Pomočnik še naprej prisili avto, da se pretrese.
 • Ročico potisnemo za volan in preizkusimo kroglične ležaje. Med zibanjem med podpornikom in stabilizatorjem ne sme priti do zadnjega teka.
 • Če pride do udarca, reakcije, ali lahko rešimo problem samostojno, namesto da se obrnemo na bencinski servis? Zamenjava sprednjih stebrov stabilizatorja na Fordu - postopek je preprost.Dovolj je imeti ključ - "17" in šesterokotnik - 5 mm.

  Neodvisna zamenjava prednjih nosilcev stabilizatorjev

  Varnost: Vozilo mora biti nameščeno na ročno zavoro in z nasprotnimi nasloni za glavo. Poleg tega mora imeti jack potreben dodaten upor.
  Lomimo avto in snamemo kolo. S šesterokotnikom pritrdite prst tako, da se ne začne vrteti. Ključ je odvijati matico, sprostiti zgornjo in nato spodnjo pritrditev. Da bi odstranili stojalo, morate postaviti krog pod krogličnim ležajem in rahlo spustiti dvigalko do višine, dokler se stojalo ne poravna.
  Vgradnja novega nosilca stabilizatorja sprednjega vzmetenja je v obratnem vrstnem redu. Zgodi se, da pritrditev novega dela ne ovira pritrditve na stabilizator in stojalo za amortizerje. V tem primeru lahko uporabite majhen namestitveni program. Po prehodu med konico volana in stabilizatorjem stabilizator rahlo upognite navzdol, brez napora, da ga ne poškodujete.

  "Folk Medicine"

  Stojalo za stabilizator je nadomestni del, ki stane poceni. Vendar pa je oživljanje upora krogle in njeno drugo življenje povsem mogoče:
 • Odstranimo stabilizator.
 • Odstranimo zbiralnik prahu.
 • Zatič šarnirja pritrdimo v ročajih, drugi konec regala pa povlečemo navzgor.
 • Da bi dobili prst, veliko truda ne bo potrebno.
 • Iz plastenke izrežemo pečat v obliki križa, tako da vsaka njena proga pokriva četrtino krogle.
 • Umivamostar in nanesite svežo mazivo na kroglo in jo zaprite z izrezanim tesnilom, enakomerno razporedite njene stranice vzdolž celotnega območja.
 • Konstrukcijo potisnite v ročaj, tako da se prst dvigne nazaj v nosilec regalov.
 • Vgradimo nov zbiralnik prahu.
 • Po takem popravilu bodo nosilci stabilizatorjev trajali približno šest mesecev. Imeli bomo dovolj časa za izbiro in nakup novega rezervnega dela.

  Zamenjava police za zadnji stabilizator

  Zadnje stabilizatorje Ford Focus so vijaki, na katerih so obrabljeni blažilniki (potrebni so za gašenje vibracij med regalom in ročico). Na obeh koncih so vijaki matice. Zadnji nosilci so pritrjeni na zadnjo spodnjo ročico skozi oko.
  Za zamenjavo zadnjih nosilcev potrebujete ogledno jamo. Odvijte matice "15" ali "17". Vzemimo stari stojalo in ga postavimo na svoje mesto. Zadnji regali se spremenijo hitreje in lažje kot spredaj, - zadnjega kolesa ni treba odstraniti. Če so matice rje, uporabite prodorno olje WD-40. V 5 minutah po nanosu bo iz matice prišla rja, ki se bo zlahka odtrgala.

  Sorodne publikacije