SATA Molex Adapter: Kaj je to?

Ta članek obljublja, da bo precej razsvetljen in teoretičen. Danes bomo podrobneje obravnavali tako relevantno tematiko tehnologije v našem času - adapter. To bo SATA Molex adapter ("SATA Molex"). V tem članku boste našli odgovore na vaša vprašanja, na primer, kaj je to, zakaj je zasnovano, kakšno funkcijo opravlja in druge.

SATA Molex

Začnimo z dejstvom, da je SATA (SATA) samo kratica, vendar nekoliko nerazumljiva. V zvezi z računalniško tehnologijo bo dešifriranje naslednje - Serial Ata The Acronym. Preprosto in jasno, je SATANA dosleden vmesnik, ki se je pojavil leta 2003. Zamenjal je IDE priključek, ki se je kasneje preimenoval v PATA - vzporedni ATA, saj je bil hitrejši priključek, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo do ene in pol gigabitov na sekundo. To pojasnjuje tudi fizično spremembo neposredno na priključku trdega diska, zaradi česar je potrebna posebna naprava. Tukaj govorimo o SATA napajalniku (SATA). Potrebno je povezati nove trde diske s starejšimi računalniki, ki nimajo takšnega priključka.


Zakaj potrebujem SATA Molex adapter ("SATA Molex")?

Do danes imajo vse moderne računalniške napajalne enote priključek Molex. Kljub temu ima SATA Molex adapter ("SATA Molex") nujnost in precej veliko povpraševanje do danes. Zakaj? Želite na primer namestiti na osebnoračunalniško opremo, kot so trdi disk (ali kot dodatni CD-ROM). Vendar pa so na voljo brezplačno priključka SATA-power zasedena. Kaj boste naredili v tej situaciji? Saj bo prišel na reševanje adapter SATA Molex ("Satay Moleks").Kaj je to?

V resnici adapter SATA Molex - to nayprosteyshee napravo, ki predstavlja dva priključka za povezavo s priključki, ki jih povezuje štiri dolžine kabla. Starejše naprave konektor Molex, ki jih poganjajo štiri naslednjih kontaktov: + 5V; zemljišč; zemljišč; 12. Konektor Satay ima petnajst zatiči. To je razdeljena v pet skupin in 33 v zaporedju; zemljišč; +5; zemljišč; + 12V. Obstajajo tudi manj pogosti adapter SATA Molex ("Satay Moleks"), da napajamo CD pogon laptop. Ta naprava ima kompaktno priključek zaradi dejstva, da ima le šest stikov +5 (namesto petnajst) in zemlje.

regulatorji

Poglejmo si v bolj podrobno Molex SATA (adapter). Namen te naprave, kot je to konektor je zelo preprosta. Prva skupina stikov na konektor Satay - napetost 33 voltov. V tej skupini adapter se ne uporablja kot Molex priključek je popolnoma tak pritisk ni. Druga skupina stikov Satay - zemljišča. Tretja skupina konektorja kontakti ima napetost +5 voltov. Upoštevajte, da je v kombinaciji s prvim stikom. Četrta skupina priključka kontakti - zemlja, je povezan s tretjim zatičem Molex (moleks). Peta skupina stikov konektor Satay (12 voltov), ​​kombinirana z četrtikontaktirajte Molex konektor.
Adapter lahko kupite v kateri koli računalniški trgovini ali v oddelku radijskih komponent. Te naprave imajo popolnoma drugačno dolžino: od nekaj centimetrov do nekaj deset centimetrov. Cena najpogostejših adapterjev je približno en dolar. Prav tako so na voljo adapterji, ki niso na voljo le drug za drugega. Na voljo so adapterji iz enega Molex konektorja na več SATA priključkov. To je zelo priročno v primerih, ko so na vašem napajalniku dokončani vsi prosti priključki, z enim Molexom (molex) na zalogi in kompletom, vendar morate vključiti več naprav SATA. Tukaj vam bo pomagala naprava, opisana v članku.

Sorodne publikacije