Bluetooth adapterji za vaš računalnik: pregled, specifikacije, izbira, povezava, pregledi

Kljub temu, da lahko računalnik brez podpore Bluetooth deluje brezhibno, je na voljo več perifernih naprav in dodatkov, ki zahtevajo uporabo adapterja Bluetooth. Potreben je tudi pri uporabi brezžičnih slušalk, igralnih krmilnikov in drugih perifernih naprav. Bluetooth povezljivost je zelo priljubljena tehnologija, vedno več domačih naprav v sistemu pametnega doma uporablja njeno brezžično funkcijo.

Brezžična tehnologija

Bluetooth je odprt mednarodni komunikacijski standard, ki vsaki elektronski opremi omogoča interakcijo z brezžičnimi kratkotrajevnimi kanali. Posebna prednost tehnologije, ki podpira Bluetooth, je nizka poraba energije, ki razširja naprave, ki jih poganja baterija, kot so mobilni telefoni, osebni digitalni pomočniki in spletne tablice. Povezavo z računalnikom lahko dodate na dva načina: omrežno kartico PCI-e ali brezžično rešitev USB. Adapterji PCI-e imajo več moči, vendar manj povezljivosti, ker ko jih namestite na matično ploščo, jih ni lahko prenesti v drug računalnik. Poleg tega, kljub dejstvu, da imajo antene močne vire signala Wi-Fi, zmanjšajo njegovo zmogljivost. Mnogim ljudem ni všeč videz antene, ki sega iz zadnje strani računalnika.


USB Bluetooth adapterji so lahki, prenosni in poceni. Imajo manj energije, vendar nimajo več udobja. Sopriključite se na vrata USB računalnika v omrežje Wi-Fi. Če želite to narediti, morate najprej prenesti gonilnike. Na žalost pa udobje majhnosti še vedno vključuje nekaj slabosti. Nimajo zunanjih anten in so zato manj učinkoviti. Nekateri USB-adapterji imajo eno anteno, kot je model Anewkodi. Čeprav je to malo v primerjavi s tremi antenami PCI-e, vsekakor izboljša odzivnost omrežja. Drugi modeli imajo antene z daljinskim upravljalnikom, ki vam omogočajo, da jih premaknete na dostopno točko Wi-Fi. USB-adapter je najbolje uporabiti, če obstaja ravna črta, čista črta od adapterja do usmerjevalnika.

Odkrivanje storitev Bluetooth

Preden začnete uporabljati storitev, priporočamo, da preverite razpoložljivost na osebnem računalniku. Starejši prenosni računalnik ali računalnik morda nima te pomembne funkcije. Algoritem preverjanja:
 • Prijavite se v Nadzorno ploščo & gt; Omrežje in internet & gt; "Omrežne povezave". Če je pravilno nameščena in konfigurirana povezava, bo zapis "Omrežna povezava Bluetooth" skupaj z drugimi omrežnimi prekinitvami, kot sta Ethernet in Wi-Fi.
 • Odprite upravitelja naprav tako, da kliknete gumb Start.
 • Poiščite zavihek "Druge naprave".
 • Upravitelj naprav bo prikazal, ali je v računalniku vmesnik Bluetooth, tudi če je napačno nastavljen.
 • Razpakiranje naprave na računalniku

  Če se ugotovi, da računalnik nima vgrajenega Bluetootha, ga je treba dodati. Preden preverite razpoložljivost prostega priključka USB na napravi.Če ni prostora in so trenutna vrata zasedena, lahko do njih dostopate prek visokokakovostnega zvezdišča USB ali razširitvene kartice USB. Nameščanje ključa za Windows 8/10 Bluetooth je samodejno, ker ti operacijski sistemi vsebujejo osnovne gonilnike Bluetooth in lahko prepoznajo novo napravo Bluetooth USB. Če uporabljate starejšo različico sistema Windows, morate gonilnike poiskati na plošči Upravitelj naprav. Ko namestite ključ z nameščenimi gonilniki, se v opravilni vrstici prikaže ikona Bluetooth.
  Postopek povezave:
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono in v kontekstnem meniju poiščite »Dodaj napravo Bluetooth«.
 • Izberite napravo, ki jo želite povezati, nato kliknite Naprej.
 • Preden priključite vmesnik Bluetooth, morate znova zagnati računalnik, nato pa bo naprava na voljo za uporabo.
 • Naprave Bluetooth lahko upravljate tako, da odprete meni prek sistemske vrstice ali pa preklopite na Nadzorno ploščo - & gt; »Vsi elementi nadzorne plošče« - & gt; Naprave in tiskalniki.

  Namestitev USB-adapterja brez CD-ja

  Operacijski sistem Windows lahko konfigurirate tako, da samodejno najde in namesti najnovejše gonilnike za USB-vmesnik Bluetooth:
 • Kliknite gumb Start in v polje »Iskanje« vnesite »Windows Update«. »
 • V rezultatih iskanja kliknite "Center za posodobitve programa Windows". Windows Upgrade Center mora biti omogočen ali gonilnik ne bo deloval pravilno. Na levi strani okna Windows Update kliknite povezavo »Uredi nastavitve«.
 • Kliknite "Izberi"samodejno posodabljanje "(priporočeno) v spustnem meniju" nadgradnja ".
 • Kliknite V redu, da zaprete okno Windows Update.
 • Kliknite gumb "Start" in izberite "Naprave in tiskalniki".
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono računalnika in izberite "Nastavitve naprave".
 • Kliknite Da, da Windows omogoči samodejno prenos gonilnika.
 • Kliknite gumb "Shrani spremembe".
 • Izklopite računalnik.
 • Namestite vmesnik Bluetooth za računalnik tako, da ga priključite na USB vmesnik računalnika ali s premikom brezžične vmesniške kartice v režo za PC-kartico na strani računalnika.
 • Vklopite računalnik in v celoti prenesite operacijski sistem. Windows bo obveščen, da je bila najdena nova strojna oprema. Čez nekaj sekund se bo prikazalo, da so nameščeni gonilniki naprav.
 • Če boste pozvani, da najdete gonilnike za omrežno kartico, izberite »Dovoli Windows, da samodejno prenese in namesti gonilnike naprav«.
 • Sledite navodilom na zaslonu, da prenesete in namestite gonilnike za vmesnik.
 • Ko je namestitev končana, znova zaženite računalnik.
 • Program Bluetooth Recovery

  Bluetooth Driver Installer je preprost program za adapter Bluetooth in rešuje vse težave, ki se lahko pojavijo pri trenutnem gonilniku naprave Bluetooth, če zavrne delo. Eden od možnih razlogov za to je lahko, da gonilniki računalnika napačno prepoznajo napravo.

  Eden odKoraki za odpravljanje težav so lahko odstranitev trenutnega gonilnika in uporaba namestitvenega programa za gonilnik Bluetooth. On ga bo zaznal in povezal kot univerzalno napravo. Namestitev je zelo hitra, program samodejno ustvari obnovitvene točke sistema. V postopku namestitve bodo voznikom Bluetooth ponudili nekaj dodatnih programov in optimizirano iskanje brskalnika. Če uporabnik ne želi namestiti dodatne programske opreme ali spremeniti nastavitev brskalnika, priporočamo, da jih onemogočite tako, da odstranite potrditvena polja v ustreznih poljih.

  Izbira najboljše brezžične naprave

  Obstajajo različni brezžični vmesniki Bluetooth, ki se povezujejo z računalnikom. Uporabnik lahko sinhronizira računalniške naprave brez žic brez motenj kablov. Bluetooth adapterji so na voljo v dveh različicah: 1 in 2 razred. Prva je primernejša za naprave, ki zahtevajo komunikacije na dolge razdalje, medtem ko so drugi razredni adapterji bolj osredotočeni na potrošniški trg in domače omrežje.
  Priporočljivo je, da izberete Bluetooth adapterje z najnovejšim standardom 4.0, ki zagotavlja najboljšo povezljivost in združljivost z različnimi operacijskimi sistemi. Adapterji imajo odločilno izbiro:
 • območje;
 • kombinacija;
 • združljivost;
 • različica in velikost protokola Bluetooth.
 • Obseg prenosa vmesnika Bluetooth za Windows 10 je v veliki meri odvisen od razreda, ki mu pripada. Če je v prvem razredu, ponuja brezžično območje 100 metrov. Medtem ko drugi adapter razreda Bluetooth deluje v polmeru 10 metrov, je najbolj podobenNaprave na trgu so najnovejša in zelo dobre za povezovanje tipkovnice, tiskalnika in drugih dodatkov.

  Najboljši USB adapter

  Bluetooth mora imeti učinkovit način za vzdrževanje dinamičnega seznama pametnih perifernih naprav Bluetooth na trgu, vključno s tiskalniki, Bluetooth slušalkami, zvočniki in modernimi pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki Apple in Android ter biti združljiv z računalniki Mac in osebnimi računalniki. Deloval bi z različnimi sistemi: Windows 8 7 XP, Vista, 20032000 Me 64/32 bitov in Mac OS z razpoložljivim USB 2.0 ali 1.2 priključkom. Dober adapter uporablja hitrost 3 Mb /s. To je trikrat hitreje kot tradicionalni Bluetooth 1.1 in 1.2 adapterji. Bluetooth 4.0 zagotavlja boljšo stabilnost in izjemno nizko porabo energije, zato je popoln partner za prenosni računalnik. Različica 4.0 je združljiva tudi s prejšnjimi standardi: v302.012 1.1. Ima delovno območje do 30 metrov.

  Ocene o adapterjih Plugable

  Z obilico zmogljivih funkcij in zelo konkurenčno ceno je prilagodljiv Bluetooth vmesnik ena najbolj priljubljenih tržnih rešitev za te naprave. Deluje na računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Linux. Podpira tehnologijo Bluetooth Low Energy za uporabnike operacijskega sistema Windows 8 ali novejše različice. Ta vmesnik Bluetooth za računalnik je opremljen z najnovejšim standardom 4.0 in omogoča povezavo z več brezžičnimi napravami, kot so slušalke, tipkovnice, miške, gamepads in drugo. Če imate računalnik z Linuxom, lahko ta majhen adapter zagotovi funkcijo Bluetooth. Za Linux je ta združljivost omejena in lahko zahteva dodatno prilagoditev.Uporabnikom je všeč ta model. Po ocenah potrošnikov iz leta 2018 ima vodilni položaj. Hkrati ugotavljajo, da je to kompaktni adapter z dobrim delovnim območjem 10 metrov, če ni motenj med napravo, ki je povezana z računalnikom. Pomembno je, da se prepričate, da je priključen na vrata USB 2.0, saj lahko USB 3.0 povzroči motnje.

  Izbira potrošnikov Avantree

  Ta Avantree adapter se uporablja, kadar je potreben dodaten razpon. Odlična izbira za ljudi, ki potrebujejo veliko komunikacije. Če ni ovir, naprava teče gladko do 20 metrov in je primerna za pretakanje glasbe na dolge razdalje prek združljive naprave. Ni ovir za kakovost, saj je signal zelo stabilen. Ne glede na to, katere datoteke se prenašajo - HD video ali igre, ta adapter uporablja zmogljivo tehnologijo aptX Low Latency za zagotavljanje zahtevane hitrosti prenosa. Kupci z veseljem delijo svoja mnenja o modelih in upoštevajo, da če želite zamenjati operacijske sisteme, ni treba ponovno povezati z vmesnikom. Ena stvar, ki odlikuje ta model od konkurentov, je dodajanje zunanje USB-kartice in integriranega avdio oddajnika. Zato je idealen za poslušanje zvoka.

  Prednost leta je Kinivo BTD.400

  To je zanesljiv univerzalni adapter razreda 2, ki temelji na tehnologiji z nizko porabo in ima visoko kakovostno montažo. Omogoča vzpostavitev povezav med računalniki, ki nimajo Bluetooth in so združljivinaprave, kot so pametni telefoni, tiskalniki, slušalke in še veliko več. Ker so povezani z vrsto plug-and-play, jo lahko uporabite takoj po razpakiranju. V nekaterih posebnih primerih, na primer pri distribucijah Linuxa, potrebujejo posebne gonilnike, vendar za najbolj priljubljene različice operacijskega sistema Windows teče brez napak. To je USB-adapter z 10-metrskim dosegom, ki je dovolj oddaljen, da vam omogoča svobodo brezžične komunikacije. Zahvaljujoč tehnologiji Bluetooth 4.0 Class 2, se povezuje z dobro hitrostjo in porabi malo energije s prenosno različico. Uporabnikom, kot je ta model, ki podpira Bluetooth, povratne informacije kažejo, da je dobro združljiv z brezžičnim krmilnikom PS4 in deluje zelo dinamično za prenos velikih paketov komunikacij. Opozoriti je treba, da adapter ni združljiv z Mac sistemi.

  Sorodne publikacije