Parktronic spredaj: opis, značilnosti, montaža in pregledi

Senzorji za parkiranje ali parkirni radarji so nastavljeni tako, da s pomočjo ultrazvočnih senzorjev označujejo mere vozila. Naprava bo voznika opozorila, da obstaja kakšna ovira na poti. Kompetentno nameščen sprednji parktronic bo zagotovil varno parkiranje v primeru slabe vidljivosti, kompenzira "mrtva območja". Pri vožnji v ozkem grlu ali v zastojih s to napravo se lahko izognete nesmiselnim trkom. Zlasti te naprave so uporabne za začetnike, ki še niso imeli časa za občutek dimenzij svojega avtomobila. Oglejmo si, kako izbrati, namestiti in uporabljati te uporabne pripomočke.

Naprava

Parketi zadaj in spredaj so praktično enaki. V središču kompleksa je elektronska krmilna enota. Prejema podatke iz senzorjev, analizira informacije in po potrebi posreduje ustrezne signale vozniku. Kot aktuatorji - ultrazvočni senzorji. Najdejo oviro. Obstajajo tudi druge vrste senzorjev, vendar je ultrazvok najpogostejši pri večini modelov.


Poleg tega komplet vključuje LED indikator ali LCD zaslon. S pomočjo indikatorja lastnik avtomobila obvesti o oviri in razdalji do nje. Najcenejši modeli, ki jih lahko kupite v kateri koli avtomobilski trgovini, so opremljeni z LED indikatorji. Parkirni kompleksi, opremljeni z zaslonom, bolj funkcionalnim in vsestranskim - lahko socelo priključite kamero za ogled.

Načelo delovanja

Za namestitev prednjega parktronika na avto z lastnimi rokami, morate razumeti, kako deluje ta sistem. Načelo delovanja je zelo preprosto in zdaj ga bomo podrobneje preučili. Kontrolna enota pošlje signal ultrazvočnim senzorjem. Kot rezultat, senzorji začnejo sevajati ultrazvočni val. To sevanje je usmerjeno pod kotom 120 stopinj. Če val naleti na kakršno koli oviro, se prikaže in jo mora določiti senzor. Te informacije se nato prenesejo na kontrolno enoto. Blok upošteva čas, ki ga je val potreboval, da se upre oviri in tako izračuna razdaljo. Te informacije bodo posredovane napravi za obveščanje.

Radar se aktivira samodejno. Če je voznik vklopil zadnji menjalnik, bo delovala skupina zadnjih senzorjev. Če voznik zavira, se začne parrotronic sprednjega pogona.

Vrste radarjev

Pomočniki za parkiranje, ki so v prodaji, so lahko različnih tipov, ali bolje, kompletov. Razlikujejo se po številu senzorjev in funkcionalnosti. Bolj ko je v enem ali drugem modelu senzorja, več "mrtvih con" lahko vidi sistem. Vendar pa veliko število senzorjev povzroča določene težave pri namestitvi. Večina modelov parktronskih naprav je opremljena z ultrazvočnimi senzorji, na trgu pa obstajajo tudi ti trakovi. V njih ni senzorjev. Namesto tega se uporablja ena skupna antena v obliki traku. Vendar pa so to dražje rešitve, ki nisoso priljubljeni.
Modeli, predstavljeni na sodobnem trgu, se razlikujejo v načinu izvajanja sistema opozarjanja voznika glede ovire. Zgoraj smo pregledali sisteme z opozorili LED. Vendar pa lahko najdete najbolj primitivne sprednje parktroniki, kjer je samo ton. Ko se impedanca poveča, se intenzivnost zvočnih signalov poveča. V kompletu ni prikazovalnika, vendar je samo biper. Na dražjih modelih so prikazani zasloni ali LED indikatorji. Funkcionalnost teh naprav je enaka, ne glede na blagovne znamke in modele. Razlika med njimi je le pri oblikovanju in načinu pritrditve v notranjosti avtomobila. Pri nekaterih dragih modelih se lahko informacije prikažejo ne na zaslonu, ampak na vetrobranskem steklu ali vzvratnem ogledalu. Za začetnike, ki so ravno sedeli za volanom, je priporočljivo, da za 8 senzorjev dobite sprednji in zadnji parkirni senzor. Tako se lahko zaščitite pred poškodbo vašega avtomobila ali poti nekoga drugega. 8 senzorjev (štiri zadaj in spredaj) zagotavljajo večjo vidljivost.

Potrebujete sprednji parktronic?

Najpogosteje vozniki začetniki kupujejo in nameščajo le zadnje parkirne radarje, saj imajo začetniki težave s povratnim parkiranjem. Kot je za nakup in namestitev prednjega radarja, potem je pogosto zavrnjena. Toda zaman
Tudi poceni parktronic v sprednjem odbijaču bo pomagal preprečiti različne velike in majhne težave. Torej, težave čakajo na začetnike v bližini robnikov - višina robnika je pogosto enaka, toda od čiščenja crossoverja innavadna mestna limuzina in hatchback različna. Če je cestni prehod avtomobila velik, potem uporaba parkirnega radarja ni dovolj. Toda v primeru, ko je zračnost nižja, je radar nepogrešljiv. Namestitev bo zaščitila prednji odbijač.

Montaža

Poglejmo, kako se samostojno izvaja namestitev sprednjega nadzornika parkiranja. To bo zahtevalo malo prostega časa in urejenosti.
Odbijače je treba odstraniti. Nato ga temeljito speremo od kontaminacije. Pri novih modelih so proizvajalci avtomobilov že označili - točni, kot se to naredi v tovarni. Označevanje predstavlja štiri točke za namestitev ultrazvočnih parkirnih senzorjev. Toda pri starejših modelih takšnega označevanja ni - v tem primeru ga je treba opraviti neodvisno. Pri postopku označevanja je treba upoštevati, da morajo biti senzorji nameščeni na višini približno 50 centimetrov od tal. Spodaj ni nobenega pomena - nobene učinkovitosti ali uporabnosti. Pritrdilna točka je označena tako, da je približno na sredini odbijača. Pomembno je tudi zagotoviti, da je razdalja od stranic odbijača enaka. Razdalja med senzorji mora biti enaka - pomembna je, če ima parktronik 4 senzorje. Večina nizkocenovnih modelov pa ponuja le dva senzorja. Pri označevanju je potrebno vedeti, da senzor ni dovoljeno zapreti z registrsko tablico ali letvami.

Ko je označevanje končano, je treba v odbijaču narediti luknjo za montažo ultrazvočnega parktronskega senzorja. Ponavadi vkomplet je rezkar. Njen premer ustreza premeru senzorja. Z uporabo električnega vrtalnika, na kratkih obratih rezalnik nežno luknje v označenih točkah. Nato je v luknjo nameščen senzor. Pomembno je, da se namestitev izvede brez popačenja.

Priključek

Kot lahko vidite, namestitev prednjih parkirnih senzorjev se ne razlikuje od vgradnje na zadnji odbijač. Toda povezava sprednjega parkirnega motorja se izvaja drugače. Obstajajo različne možnosti - s tipko, s pritiskom na zavoro ali ob vklopu prve prestave na kontrolni točki.

Priključitev na gumb za vklop

To vezje je zelo preprosto in deluje precej udobno in učinkovito. Ampak eno minus - za začetek parktronic bo moral ročno. Shema zahteva gumb. Nameščen je na vsakem mestu, ki je primerno za voznika.
Obroki za sistem se vzamejo iz istega mesta, kjer se hrani registrar ali zgornja meja osvetlitve. Načelo povezave je preprosto - ko motor teče, se napaja z njim. Če ste potopili motor, se bodo parktroniki ugasnili. Seveda je taka povezava daleč od idealne - v skladu s pravili je treba napravo zagnati samodejno, če je hitrost vozila 20 kilometrov na uro ali nižje.

Povezovanje s kontrolno točko

Ta shema je nekoliko bolj zapletena. Za njegovo izvedbo potrebujete senzor, ki omogoča prvi prenos. Tako lahko uporabite običajen gumb. Prav tako je potrebno narediti lastne roke ali nosilec za gumb. Ko je prvi prenos na kontrolni točki, izbirnik klikne na gumb, ki ga aktiviraparkirni radar.
Tukaj je, kako sprednji parktronic povezati s to shemo. Najprej morate razstaviti ohišje kontrolne točke. Tu je vedno prost prostor. Tam so tudi pritrdilni elementi. Posamezno držalo izdeluje obstoječi nosilec. Gumb je bolje kupiti s klikom - včasih je lahko bolj uporaben. Nato se gumb namesti v nosilec. Po tem, lahko preverite rešitve na avtu v gibanju. Po potrebi se lahko zahtevajo prilagoditve.

Proizvajalci

Na domačem trgu so predstavljeni različni modeli parkirnih radarjev v različnih cenovnih razredih. Torej, med domačimi blagovnimi znamkami lahko kupite model "Spark 4R Bison". To je ruska inovacija. Naprava se razlikuje od podobnih izdelkov drugih podjetij. Obstaja zaslon, ki ga lahko nastavite drugače. Model nadzoruje mrtve cone in aktiviranje se izvede z vklopom smernika. Ocene pravijo, da pomaga pri izogibanju težavam pri obnovi. Naprava ima tudi vadbeni način - z njim lahko konfigurirate sistem za vse poizvedbe. Cena prednjega parkirnega motorja je 45 tisoč rubljev.
Dodelite lahko tudi proračunski, vendar visokokakovostni sistem SHO-ME KDR-36. Po svoji ceni 55 tisoč rubljev, uporabnik prejme zaslon, ki ga je mogoče priključiti na vzvratno kamero. Kavitacija je avtonomna. Vključuje senzorje, zaslon, žice za priključitev, rezkala. Mnenja pravijo, da je to precej dober proračunski parktronic.

Sorodne publikacije