Kako črpalke zavore na VAZ-2110: zaporedje. Zavorni sistem VAZ-2110

Eden od najbolj odgovornih sistemov v vsakem avtomobilu - zavore. To vozlišče mora biti čim bolj zanesljivo. Navsezadnje zmogljivost zavornega sistema neposredno vpliva na varnost gibanja. Med delovanjem se lahko poškoduje. Posledično zaviranje postane manj učinkovito. V današnjem članku bomo govorili o tem, kako črpati zavore na VAZ-2110, kaj storiti in kaj narediti.

Zakaj to storiti?

Črpanje je eden najpogostejših preventivnih ukrepov pri servisiranju avtomobila. Bistvo operacije je odstraniti odvečni zrak iz sistema. Kot vemo, "desetine" uporabljajo hidravlični pogon. Gostota tekočine in zraka je bistveno drugačna.
Zato je pomembno izključiti prisotnost slednjih v sistemu. Poleg tega to ne samo zmanjšuje učinkovitost valjev na diskih in bobnih. Zrak lahko preprosto zavre skozi zrak. Ampak ker nima dodatnih radiatorjev in ni zasnovan za takšne delovne pogoje. Zrak v sistemu je treba odpraviti za 100 odstotkov.

Kako pogosto se črpa zavorni sistem

VAZ-2110 je opremljen z vakuumskim ojačevalnikom in glavnimi delovnimi zavornimi valji. Zato je treba pri zamenjavi kateregakoli od zgornjih elementov odstraniti zrak iz sistema. Ta postopek se izvaja tudi pri menjavi gumijastih ali kovinskih cevi. Kako pogosto je treba zavorni sistem črpati? VAZ-2110 bi moraltakšno operacijo opravijo vsaj enkrat letno, tudi če se elementi sistema niso spremenili. Zakaj tako?

Proizvajalec ureja rok za zamenjavo tekočine. To je 2 leti ali 60 tisoč kilometrov vožnje. Mnogi se sprašujejo, zakaj ga je treba spremeniti, če vse deluje. Dejstvo je, da zavorna tekočina dobro vpija vlago. To lahko povzroči notranjo korozijo.
Tudi pri delu glavnega in delovnega zavornega valja se pojavlja razvoj. Ta kovinski čip zamaje kanale sistema, kar poslabša delovanje zavor. Tekočina ne more iti skozi konture že v višini kot prej. Da bi se izognili zamašitvi in ​​koroziji sistema, priporočamo, da zavorno tekočino popolnoma zamenjate vsaki dve leti.
Upoštevamo tudi znake, ki nakazujejo, da avtomobil potrebuje nenačrtovano črpanje. Prvi simptom je povečano prosto gibanje pedala. Da, nastavite ga lahko z vrtenjem nastavnih vijakov. Vendar se bo problem kmalu ponovil. Še en znak je pritisk na zavorni pedal. Če je v sistemu zrak, se bo mehko padel. Sčasoma se bo učinek le povečal. Ne zamenjajte z zamenjavo tekočine.

Diagram zavorne črpalke (VAZ-2110)

Ker v vozilu obstaja več kontur, se postavlja vprašanje o vrstnem redu črpanja vsakega od njih. Kako pravilno delati? Zaporedje zaviranja (VAZ-2110) je naslednje. Najprej se odstrani zrak iz zadnjega desnega kolesa.
Nato nadaljujtespredaj levo Za udobje uporabite dvigalko in gumijaste nastavke (čevelj), ki visijo na vsakem drugem delu avtomobila. Nato potisnite zadnje levo kolo in postopek zaključite s sprednjo desno stranjo. Takšna shema se uporablja na vseh avtomobilih volge proizvodnje na prednja kolesa. "Ten" ni nobena izjema.

Nasveti pred začetkom dela

Preden vbrizgate zavore VAZ-2110 z lastnimi rokami, pripravite novo hidravlično tekočino. To bi morala biti ista blagovna znamka, ki se sedaj uporablja v avtu. Če ne veste, katera tekočina je bila prej uporabljena, glejte navodila za uporabo. Obstaja več razredov, odvisno od temperature vrelišča - od 3 do 5.1 (Dot marking).
V avtomobilih VAZ desete družine se uporablja tekočina RosDot četrtega razreda. Tudi med delom bomo potrebovali pomočnika. Pritisnil bo zavorni pedal, medtem ko bo para izpuščena iz ventila. Pred začetkom dela preverite stanje kovinskih cevi in ​​njihove povezave. To še posebej velja za prednje gumijaste cevi. Lahko se razpadejo v območju trka z notranjo stranjo kolesa. Dajte jim posebno pozornost. Te cevi so sestavljene iz dveh plasti. Prvi je zavarovanje. Če je cev poškodovana, jo je treba zamenjati (tudi če ni značilnih obližev).

Prvi koraki

Šele po temeljitem pregledu delov je pravilno zaviranje zavore. VAZ-2110 se nahaja na ravni ravni platformi. Prvič, zadnji desni del visi, inodstranjeno kolo Nato preverite nivo tekočine v plastični posodi. Biti mora v povprečju, vendar ne nižji od minimuma. Torej dodajte tekočino na oznako MAX in nadaljujte s črpanjem zavor. Najprej očistite ventil pred umazanijo. Nato iz njega odstranite zaščitno gumijasto zaporko. Cev je nameščena na glavo ventila. Drugi konec se potopi v čisto prozorno steklenico (npr. Iz mineralne vode).
Zdaj pozivamo pomoč druge osebe. Oboje petkrat hitro pritisne pedal z intervalom 2 sekundi. Pri zadnjem "panju" je treba pedal pritrditi v pritisnjenem položaju. Kako naslednjič napihniti zavore na VAZ-2110? Po tem odvijte ventil in spustite zrak ter pogledate tekoče stanje. Sprva bo imel mehurčke. Ko je tekočina pustila ventil pod pritiskom, pomočnik spusti pedal nazaj.

Kaj sledi?

Po tem zaprite ventil. Ponovite postopek. To naredite tako dolgo, dokler zrak ne izgine iz sistema. Tekočina ne sme imeti mehurčkov. Običajno se to doseže v dveh ali treh ponovitvah. Med črpanjem je pomembno nadzorovati nivo tekočine v plastični posodi pod pokrovom. Če je raven padla na minimum, jo ​​spustite celo do sredine in ponovite postopek. Po koncu dela odstranite gumijaste cevi iz ventila in ga zaprite s posebnim pokrovom.
Nato se kolo zategne in naslednja kontura začne črpati. Drugi pa bo sprednje levo kolo. Enako delamo z njim. Skupajtak postopek bo trajal od pol do ene ure in pol. Na zadnji stopnji ponovno preverite nivo tekočine v rezervoarju. Kot v prejšnjih primerih bi moral biti v srednjem položaju.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kako s svojimi rokami črpati zavore na VAZ-2110. Kot lahko vidite, lahko operacijo izvedete v garažnih pogojih. Med orodji potrebujete le prazno steklenico, ključ za ventil in cevi. Vedno preverite nivo tekočine pred nalaganjem zavor na VAZ-2110 (če je zavorni valj zamenjan). Če je minimalen, se bo zrak spet vrnil v sistem. Položaj ni prijeten - izgubljeni čas in odpadna izgubljena tekočina. V tem primeru bo prenos trajal veliko časa.

Sorodne publikacije