Kako odpreti DBF: izberite najboljši program, se izognite napakam

DBF je standardni format za shranjevanje podatkov. Omogoča prenos in shranjevanje potrebnih informacij v preglednice, DBMS. Obvezne komponente te datoteke so področje glave in podatkov. Vsak uporabnik mora prej ali slej naleteti na to obliko zapisa. Rezultat je vprašanje, kako odpreti DBF. Katera programska oprema bo pomagala rešiti ta problem?

Kako odpreti DBF v operacijskem sistemu Windows

Ni potrebe za paniko, če ne morete takoj pobrati aplikacije za odpiranje datoteke baze podatkov. Težava se običajno nahaja poleg nje. Če imate v računalniku nameščen MS Office, lahko uporabite Excel ali Access. Najprej morate zagnati aplikacijo, nato izberite menijsko točko "Odpri" ali pritisnite kombinacijo tipk CTRL + O. V polju "Tip datoteke" navedite "Vse". Nato lahko izberete želeni dokument in ga odprete. Če ta rešitev iz nekega razloga ni primerna in še vedno ne veste, kako odpreti DBF, lahko razmislite o alternativah.

Programi, ki omogočajo delo z DBF

 • DBFShow (brezplačna aplikacija, ki vam omogoča odpiranje in urejanje datotek);
 • DBF Viewer Plus (brezplačna uporaba, veliko funkcij);
 • MS SQL Server (drag DBMS);
 • DBF Commander (distribuira se prosto, gleda in ureja);
 • MS Access (plačani program iz zbirke MS Office);
 • CDBF (plačani program, napredne funkcije);
 • MS Excel (vključen v zbirko Microsoftovih pisarniških aplikacij).
 • Zgornji seznam aplikacij za odpiranje datotekBaze podatkov še zdaleč niso popolne. Vendar pa bo uporabnik zagotovo našel želeni program v njem. To bo trajalo nekaj sekund, da odprete DBF datoteko z njo. Proste programe lahko enostavno najdete in prenesete na internetu. Uporaba programske opreme pay-as-you-go predvideva, da bo uporabnik najprej plačal za uporabo programske opreme.

  Če obstajajo težave

  Kaj lahko storim, če baza podatkov odkrito noče odpreti v Excelu, Access ni nameščen? Kako odpreti DBF v tem primeru? Ne bodite v naglici, da iščete drugo programsko opremo. Če ima vaš računalnik nameščen paket MS Office v minimalni konfiguraciji, Excel morda nima posebnega dodatka za delo z našo obliko. Zato morate vnaprej najti omrežje in prenesti potrebno knjižnico v računalnik. Datoteke knjižnic se arhivirajo in obstaja podroben priročnik za namestitev. Za uporabnika, ki je še vedno zmeden zaradi težave, kot je odpiranje DBF, morate narediti nekaj preprostih korakov tako, da kopirate datoteke v navodila, podana v mapi. Nato pojdite v razdelek "Dodatki" v Excelovem programu in potrdite polje poleg "Dodatek za delo z DBF".

  Sorodne publikacije