LG Nexus 5 Smartphone: funkcija, opis, prilagajanje, pregledi

Pametni telefoni Nexus so priljubljeni med kupci. Te pripomočke je razvil Google skupaj z drugimi proizvajalci. Na trgu so naprave takšnih znanih blagovnih znamk, kot so HTC, Lenovo, Samsung, pa tudi brez LG. Najnovejša blagovna znamka je predstavila pametni telefon Nexus 5. Ker so se uporabniki seznanili z njegovimi funkcijami, so bili navdušeni. Zmogljiv procesor je pridobil le pohvalne ocene. Zahvaljujoč njemu lahko pametni telefon v celoti tekmuje z vodilnim najuglednejšim proizvajalcem. Nedvomna prednost Nexusa 5 je cena. Za razliko od top modelov, ta pripomoček na začetku prodaje stane približno 18.000 rubljev. Vsekakor je spodoben predstavnik srednjega segmenta. Vendar to ne pomeni, da je naprava popolnoma brez napak. Katere slabosti so našli uporabniki? Kaj se je proizvajalec poistovetil s tem modelom iz splošnega asortimana? Gre za to in ne samo, da bo obravnavano v pregledu.

Nexus 5: Paket in komplet za dostavo

Telefon je pakiran v značilni modri škatli za to vrstico. Na sprednji plošči je logotip Google, ime podjetja pa je natisnjeno na koncu. Ni bilo brez fotografije pametnega telefona. Paket vsebuje delne slike. Na glavni zaslon telefona je bil postavljen svetel naglas. Uspešno združuje tri barve: modro, rdečo in rumeno. V oblikovanju škatle je jasno viden minimalizem. Oblikovalci so to izbiro naredili zavestno in pokazali, da pametni telefon ne potrebuje oglaševanja.

In kaj bo kupec našel v sami škatli? Na žalost so se nizki stroški tega modela odražali v nizu komponent. Precej skromen je. Poleg naprave prihaja napajalnik in USB kabel. Ker je pladenj za kartico SIM opremljen s posebno ključavnico, je opremljena s tipkovnico. Nič več dodatkov. Primer za Nexus 5 po mnenju številnih uporabnikov po potrebi. Pomagalo bo dolgo ohraniti prvotni videz in preprečiti praske in druge poškodbe. Kupite ga lahko na vseh prodajnih mestih. Razpon modelov je odličen, zato bo vsak uporabnik hitro izbral najboljšo možnost.

Oblikovanje

V skladu s sodobnimi standardi ima ta pripomoček povprečno velikost. Telesna višina je 13784 mm, širina pa je skoraj 70 mm. V rokah naj bo telefon udoben, pri dolgotrajnih pogovorih ne bo čutiti nelagodja. Naprava je težko poimenovati tanka, saj je debelina telesa 859 mm. S parametrom teže (130 g) ga lahko tudi razvrstimo kot povprečno kategorijo. V modelski liniji so trije primeri:

 • z rdečim telesom, ki je popolnoma primeren za svetle neobičajne osebnosti;
 • črna možnost - bo poudarila trdnost in visok status lastnika;
 • z belim telesom - izvoljeni predstavniki lepega spola.
 • Zaradi barvne sheme bo vsak kupec lahko prevzel lasten Nexus 5. Značilnosti uporabljenih materialov se ne razlikujejo v visoki stopnji zanesljivosti. Glavni elementi so izdelani iz mat plastike. Zadnji pokrov ni odstranjen. Njena površina nizelo razmazan Na zaslonu se večinoma zbirajo prstni odtisi. Uporabnikom ni nobenih komentarjev. Ko stisnemo pregib, ni vrzeli in zračnosti. Vendar pa obstaja pomanjkljivost. Gre za plastično ohišje, ki se lahko zlahka poškoduje, na primer s ključi. Da bi se izognili takšnim trenutkom, je priporočljivo kupiti ohišje za Nexus 5.
  Zaslon zavzema večino prednje površine. Pod vgrajeno ploščo na dotik s tipkami za upravljanje. Zgoraj je seveda govornik zvočnika. Obdan je s svetlobnim senzorjem in objektivom kamere. Na eni strani je dolga kontrola glasnosti. Na nasprotni strani je režo za namestitev kartic mobilnih operaterjev in gumb za vklop. USB priključek se nahaja na spodnjem koncu in na vrhu izhodnih vrat za povezovanje zvočnih naprav. Nazaj LG Nexus 5 je zasnovan kot večina sodobnih pametnih telefonov. Obstaja objektiv kamere, ki stoji za korpusno linijo. To je zaskrbljujoče stranke, saj obstaja sum, da lahko zaščitno steklo modula praska veliko. Pod fotoaparatom je bliskavica. Pritrjena je površina logotipa proizvajalca in ime ravnila. Ker zadnji pokrov ni odstranjen, uporabnik nima dostopa do baterije. Prav tako ne iščite zunanje reže za pomnilnik - stroj je ne podpira.
  Zaslon
  Zaslon Nexus 5 je mogoče pripisati prednostim pametnega telefona. Velikost diagonale je 495 ?. Za sodoben telefon je takšen prikaz optimalen. Matrica, ki se uporablja pri izdelavi, odlične kakovosti. Prihajao tehnologiji IPS. Uporabniku zagotavlja širok kot gledanja, dobro barvno paleto in zadostno stopnjo kontrasta. Stanje svetlosti zadostuje tudi pri delu pod neposredno sončno svetlobo. Slika je na zaslonu prikazana kot Full HD, kar ustreza ločljivosti 1920 x 1080 px. Nasičenost in ločljivost slike je prikazana z gostoto slikovnih pik 445 ppi. Naprava podpira do deset hkratnih dotikov.

  Nekateri uporabniki so opozorili na eno pomanjkljivost - ton prenosa nekaterih barv. Če ga uporabljate s pametnim telefonom, je presenetljiva, če pa jo primerjamo z drugim pripomočkom, kot je Galaxy S4, je raven zasičenosti slednjega precej višja. Da bi zaščitili zaslon, je proizvajalec uporabil Gorilla Glass 3. Ima visoko trdnost. Njegove lastnosti preprečujejo nastanek sekancev, prask in celo razpok, ki se pojavijo zaradi udarcev.

  Kamere

  Težko si je predstavljati pametni telefon brez fotoaparata. Naredite nepozaben posnetek, klepetajte z videoposnetkom s pripomočkom - vse to je postalo običajna stvar. Razvijalci so to možnost dobili tako, da so na Nexus 5. namestili sprednjo in glavno optiko.
  Fotoaparat na zadnji plošči je opremljen z 8MP senzorjem. Profesionalno fotografiranje, seveda, s takšno matrico ni možno, vendar je povsem mogoče odsevati trenutek spomina. Razvijalci so uporabljali tehnologijo HDR +. Z njim uporabnik naredi več fotografij, po katerih lahko izberete najbolj kakovostno. Prisotnost bliskavice in optičnegastabilizacija vam omogoča, da dobite podrobne slike. Obstaja tudi samodejno ostrenje. V osrčju sprednjega kamna je položen senzor velikosti 1,3 milijona slikovnih pik. Za sefi ne bo mogoče uporabiti, za komunikacijo s takim dovoljenjem pa je dovolj.

  Platforma

  LG Nexus 5 je standardno opremljen z "čistim" operacijskim sistemom Googla. Nobene lupine razvijalci niso namestili. Naprava temelji na "Android 444". Ko se prvič povežete z internetom, sistem ponuja namestitev posodobitev, ki bodo spremenile različico platforme na 5.1. Prednosti sodelovanja z Googlom so nesporne. Uporabnik ima dostop do številnih aplikacij. Vse novosti programske opreme so na voljo predvsem lastnikom teh pripomočkov. Na splošno ni nobenih pripomb na platformi. Vse deluje brezhibno in se hitro odzove na zahteve lastnika. Vmesnik je lepo oko. Večina uporabnikov je dejala, da so spremembe v operacijskem sistemu le še boljše.

  Nexus 5: Performance Performance

  Performance - Glavna prednost tega pametnega telefona. Osnova naprave je zmogljiv čipov Qualcomm. Temelji na štirih računalniških modulih. Pri visoki obremenitvi lahko vsak pospeši do 2300 MHz. V času izdaje je bil model procesorja Snapdragon 800 ocenjen kot najboljši. V paru z njo deluje grafična kartica Adreno 330. Maksimalna taktna frekvenca - 450 MHz. Odgovorna je za prikazovanje grafičnih slik na Nexusu 5. Značilnost naprave je očitno nad povprečjem. TudiNajtežje igre so na voljo uporabniku. Enostavno jih je mogoče reproducirati in delovati hitro, brez obešal. Če je potrebno, lahko lastniki hkrati uporabljajo več aplikacij, ki se ne bojijo napak programske opreme. Odziv visoke hitrosti. Zaloge uspešnosti so povsem dovolj za opravljanje vseh nalog brez izjeme.

  Spomin

  Glavni kazalnik učinkovitosti sodobnih mobilnih pripomočkov je količina RAM-a. V tem modelu je 2 GB. Za Nexus 5 je dovolj, da deluje hitro, funkcije naprave pa vključujejo tudi zmogljivost vgrajenega pomnilnika. Proizvajalec je uvedel dve spremembi za kupca: prvi - 16 GB, drugi - 32 GB. Na žalost razširitev pomnilnika ni mogoča, saj telefon ne podpira uporabe zunanjih pogonov. Pred nakupom morate resnično ceniti zahteve in naloge, ki jih mora upravljati pametni telefon. In na podlagi njih izbrati optimalno količino pomnilnika. Tako prva kot druga sprememba bo povprečnemu uporabniku omogočila, da ne bo omejena.

  Avtonomija

  Akumulatorji Nexus 5 so razvijalci določili kot neprenosljive. Izbira je padla na element litij-ionske sestave. Njena zmogljivost znaša 2300 mAh. Naprava bo v povprečju delala približno 1-2 dni z enim polnjenjem. Vendar pa bo trajanje izraza odvisno od obremenitve. Na primer, pri igranju ali povezovanju z omrežji LTE lahko pričakujete približno 12 ur. Pametni telefon se prav tako hitro izprazni, če se z internetom povežete prek povezave Wi-Fi. V tem primeru bo pripomoček deloval približno 20 ur. Ko se spustiobremenitev (ne več kot 20 minut pogovora na dan) bo baterija sedela v 40-45 urah. Proizvajalec priporoča polnjenje naprave Nexus 5 samo z originalno dodatno opremo. Da bi pridobili 100%, morate porabiti 2-3 ure. Največ porabljene baterije uporablja zaslon. Če je potrebno podaljšati delovni čas pametnega telefona, priporočamo, da raven svetlosti zmanjšate na minimum. Uporabniki se lahko soočajo s težavami, kot je hitro praznjenje baterije v stanju pripravljenosti. Da bi to rešili, morate utopiti vse programe, ki se izvajajo v ozadju. Na ta način boste lahko nadaljevali svoje delo približno 30-40 minut.

  Spregovorimo o pomanjkljivostih

  Na pametni telefon na prvi pogled je veliko uporabnikov tako impresivnih karakteristik, da preprosto ne opazijo slabosti. In še vedno so v Nexusu 5:
 • Cena v višini 349 $ ustreza povprečnemu segmentu, vendar uporabniki ugotovijo, da zmogljivost baterije 2300 miliamperov na uro ni dovolj za podobno napravo. Najverjetneje je bila sprejeta takšna odločitev za zmanjšanje stroškov.
 • Odsotnost reže za pomnilniške kartice je povzročila nezadovoljstvo med kupci. Čeprav je proizvajalec uvedel dve spremembi, zdaj pa so zahteve za takšne pripomočke postale precej višje. Večina lastnikov si želi, da bi lahko pametni telefon uporabljal do največjega števila, in za to ni vedno dovolj 16 ali 32 GB.
 • Slabosti je mogoče pripisati zasnovi. Predhodniki Nexusa 5 so bili oblikovani v skladu z zahtevami premium razreda. Na primer, steklo je nazajali svetle kromirane elemente. In za "peti" model je bil prototip 2013 sprostitev tablet - Nexus 7. Na žalost, nobenih rozin ali original vložki oblikovalci niso uporabili.
 • Komplet tudi ne vpliva na raznolikost. Ni vam treba zanašati na slušalke ali druge dodatke. Vse to bo treba kupiti ločeno in nositi dodatne stroške. Dodatki se prodajajo v širokem razponu, vendar pa bodo blagovne znamke poceni.
 • In zadnja stvar, ki jo je mogoče pripisati slabostim - nadzorna plošča. Nahaja se ne pod zaslonom na primeru, ampak neposredno vgrajen v njej. Ob uporabi se ustvari občutek, da je zaslon rahlo obrezan. To pa močno zmanjšuje delovni prostor.
 • Mnenje lastnikov

  Zahvaljujoč odličnim odzivnim značilnostim, je Nexus 5 najbolj pozitiven. Spoštovanje zasluži visoko zmogljivost, odličen zaslon, veliko količino programske opreme. Lastniki niso prejeli nobenih pripomb na zbirko. Primer je izdelan iz plastike, vendar površina zadnjega pokrova ni pomembna. Na belem in rdečem pametnem telefonu sploh ni nobenih prstnih odtisov, na črni pa je mogoče opaziti majhno kopičenje, ki ga je preprosto obrisati. Ko delamo, se napake in inhibicije ne manifestirajo. Izvajate lahko vse aplikacije in igre, tudi z veliko količino virov. Obstaja nekaj omejitev pomnilnika, vendar so na voljo dovolj možnosti, da prenesete vaše najljubše skladbe, e-knjige ali filme. Zahvaljujoč odlični ločljivosti zaslona, ​​se slika prikaže ob ogleduprikazani v visoki kakovosti, kar omogoča udobno uporabo. Lastniki, ki so že imeli telefone v Androidu, bo prvotna nastavitev Nexusa 5 trajala le nekaj minut. Ko je vklopljen, morate samo spremeniti datum in čas, druga naprava pa je pripravljena za delovanje. Negativne povratne informacije so zelo majhne. V bistvu razpravljajo o platformi. Brez nadgradnje na peto različico je možno, da niso vse aplikacije optimizirane za Android 444. Nekateri uporabniki so imeli težave s tipko za glasnost. Tudi komentarji, ki so se dotaknili vrat USB na priključenem kablu, lahko spontano izstopijo iz reže. Teža naprave - povsem individualno pomanjkljivost. Obstaja več posameznih pregledov, ki pravijo, da je naprava zelo lahka. Med uporabo obstaja strah, da je pripomoček pomotoma zdrsnil iz roke. Najbolj se čuti na ulici.

  Zaključek

  Pregled pametnega telefona dveh najbolj znanih podjetij Google in LG sta se končala. Vsekakor je ta naprava živ primer primera srednjega segmenta. Proizvajalec je predstavil napravo z odličnimi lastnostmi. Zmogljiv procesor zagotavlja hitro delovanje. Oblikovanje, čeprav se izvaja v slogu minimalizma, vendar očitno pripomoček izgleda precej privlačna in trdna. Uporaba stekla za zaščito zaslona praktično zmanjša nastanek razpok v jeseni. Z grafiko ni težav. Telefon dobesedno leti v dobesednem pomenu besede. Senzor je odličen, hiter in odziven na dotik. Zahvaljujoč multitouch funkciji, ki vam omogoča, da prepoznate deset istočasnolahko uživate v sodobnih igrah. Tudi z dejstvom, da ni bilo brez pomanjkljivosti, je razmerje med vrednostjo, funkcionalnostjo in kakovostjo idealno primerno. Zaradi tega lahko večina uporabnikov z gotovostjo reče, da je Nexus 5 upravičeno zaslužil naslov vodilne.

  Sorodne publikacije