Pametni telefon Lenovo Vibe X2: opis, funkcije, pregledi

Nakup družbe Lenovo družbi Motorola je dodal še večji zagon, vendar so blockbusteri pametnih telefonov, ki nosijo ime lastne blagovne znamke, potrebni vsaj na Kitajskem in v tujini. QHD Vibe Z2 Pro v letu 2014 je bil nedvomno najboljši izdelek podjetja, toda kako je bilo pri cenovnem razponu srednjega razreda? Njegov dostojni predstavnik je bil Lenovo Vibe X2 pregled, ki je predlagan spodaj.

Kratek opis modela

Vibe X2 omamljanje - večplastno ohišje iz magnezijeve zlitine pušča natančen vtis, ki ga je želel doseči družba Lenovo. V tem segmentu trga je težko videti, toda ta model se ne skrbi. Večplastna zasnova je podobna telefonu Jolla, vendar ima tudi tretjo plast, ki se med seboj dopolnjujejo. Pod razmetljivo obleko skriva nič manj impresivno nadev. To je čip MediaTek True8core s 4 jedri Cortex-A17 s frekvenco 2 GHz. Poleg tega je trdni 5-palčni IPS format prikaza 1080p. Vključeno s 13-milijona slikovnih pik kamero, pametni telefon prišel blizu premium razreda. Toda z enim čarjem trg ne osvoji, in Lenovo, seveda, to ve. Vsaj na papirju ima telefon dovolj funkcionalnosti, vključno s Cat. 4 LTE in 2 GB pomnilnika za uporabo.

Pakiranje

Lenovo lahko prvi vtis in ga zažene neposredno iz embalaže. Uporabniki so bili prijetno presenečeni ne le z videzom škatle, ampak tudi z njeno vsebino. Pametni telefon je bil dobavljen z običajnim mikro-USB kablom in slušalkami. Ampak to ni vse, saj proizvajalec poskuša fascinirati stranko, ki mu ponuja zaščitni film, intudi transparentno plastično ohišje za Lenovo Vibe X2. Obstajalo je tudi izmetalo SIM kartice. To je malo, a več kot drugi proizvajalci.

Kakovost gradnje

Reči, da je Lenovo Vibe X2 živahen telefon, ni dovolj. Razdeljen je na štiri plasti različnih odtenkov, dopolnjene s sosednjimi. Izgleda odlično in ga ne izpolni v celoti. Pametni telefon Lenovo Vibe X2 tehta 120 g in meri 1402 x 686 x 73 mm. To je malo več kot iPhone 6, vendar je lažje s 5-palčnim zaslonom namesto s 47-palčnim

. Lahkost se doseže z uporabo magnezijeve zlitine. Prav tako je telefon dovolj močan - če se nehote spusti, bo ostal nedotaknjen in nedotaknjen. Da bi to preprečili, so njegove stranice popolnoma ravne in zagotavljajo odličen oprijem. Robovi za njimi se zdijo nekoliko ostri in za nekatere so lahko nerodni, saj pametni telefon v vaših rokah ni povsem naravno. Toda to je povsem osebni vtis, saj se mnogi zdi, da je ta model. Vibe X2 pravzaprav ni povsem ravna. Zaobljeni zgornji in spodnji robovi se pozitivno kontrastirajo z bočnimi. Na splošno je Vibe X2 prijeten na dotik in kakovost njegove montaže je brezhiben. To je treba pričakovati, saj telefon uporablja nesestavljeno ohišje. Poleg tega je Lenovo vložil veliko dela, tako da je podrobno obarval vsako podrobnost, tako da sta zbirka in materiali najvišjega razreda.

Control

Na sprednji plošči pod zaslonom so za Lenovo na voljo tri standardne kapacitivne tipke: pokličite meni, pojdite na domačo ploščo in se vrnite. Nad zaslonom je zvočnik in 5-megapixel kamera na desni. Senzorji bližine inosvetlitev najdete tudi v tem delu telefona. Levo je pladenj za dve micro-SIM kartici. Da bi jih dobili, morate biti opremljeni z ejektorjem. Na žalost ne obstaja režo za kartice micro-SD. Če je njegova prisotnost potrebna, potem je to v modelu Lenovo Vibe Pro X2. Na desni sta gumb za vklop /izklop na kovinski pogon in gumb za glasnost. 35-milimetrski priključek se nahaja v zgornjem levem kotu, od spodaj pa je priključek microUSB za polnjenje in luknja za mikrofon. Zadnja stena je precej elegantna in urejena - kamera z 13 milijoni slikovnih pik se nahaja v zgornjem levem kotu zraven LED bliskavice. Na desni je dodatni mikrofon za zmanjšanje šuma. Pod njimi je narisan logotip Lenovo in izdelane so luknje za zvočnike. Zanimiv dodatek h hrbtu so trije vzmetni kontakti, ki se uporabljajo za priključitev dodatkov, kot so zunanji JBL stoječi zvočnik in baterija.

Zaslon

Lenovo Vibe X2 Liquid Crystal Display, 5-palčni, izdelan za tehnologijo IPS. Ločljivost je 1920 x 1080 slikovnih pik, katerih gostota je 441 t /inch. Zaslon je prekrit s steklom Gorilla 3, ki ne zagotavlja prask. Uporabna svetlost samodejnega prilagajanja. Standardna matrica RGB zaslona z enako velikostjo je rdeča, zelena in modra. Uporabniki so zadovoljni z barvami, svetlostjo (447 cd /m 2) in kontrastom (1188: 1). Vidni koti so v redu tudi z rahlimi premiki kontrasta in barve. Prav tako ne bo težav z uporabo pametnega telefona v sončnem vremenu (1952: 1).

Preskus baterije

Baterija Lenovo Vibe X2 ima zmogljivost 2300 mAh, brez vzdržljivosti. Ta parameter ni visok, vendar je priporočljiv za telefon takšne debeline. To je škoda, da Lenovo ni pobral baterije več, glede na to, da je njen neposredni konkurent Huawei ponudil pametni telefon Honor 6 iste velikosti z zmogljivostjo baterije 3.100 MAG. Kljub temu, telefon spopasti z običajnimi testi čas pogovora, predvajanje videa, brskanje po spletu in čakanje. Pametni telefon je pridobil skupno 50 urno vzdržljivostno oceno, kar je zadostno, vendar ne presenetljivo.
Ko govorimo o upravljanju z električno energijo, je treba omeniti, da je podjetje za to razvilo priročno aplikacijo. Omogoča vam, da vidite preostalo zmogljivost baterije in ocenjeno življenjsko dobo baterije. Poleg tega obstajajo trije profili upravljanja porabe: normalno, varčevanje z energijo in v sili. V ekonomičnem načinu je delo z aplikacijami v ozadju blokirano, procesorska frekvenca pa se nekoliko zmanjša, hkrati pa ohrani večino funkcionalnosti. Zasilni način omogoča varčevanje z energijo samo za klice in sporočanje. Vse ostalo je onemogočeno, kar omogoča, da se preostali stroški raztegnejo za nekaj ur ali celo dni. Še ena zanimiva lastnost programa je optimizacija svetlosti, zmanjšanje porabe energije za 5-30%. Podobna je možnost za GPU, ki prihrani do 25%. Če morate še naprej delati še bolj, lahko načrtujete pravočasno zaustavitev telefona. Telefon lahko ustavi aplikacije in pregleda podrobno poročilo o porabi energije. Potrošnjo prikazuje ločenostrojna in programska oprema. Končno, obstaja priložnost za optimizacijo porabe energije. Aplikacija določa, da uporablja energijo in svetuje, kako jo obravnavati.

Povezljivost

Lenovo Vibe X2 je opremljen z vsestranskimi quad-band komunikacijskimi zmogljivostmi v 2G /GPRS /EDGE in 5-pasovnem 3G z HSPA (42 Mb /s za sprejem in 57 Mbps za prenos). Podpora za šest-vrstni Cat. 4 LTE (do 150 Mb /s za sprejem in do 50 Mb /s za prenos) ni najboljši, vendar omogoča napravi, da deluje v omrežjih številnih velikih 4G ponudnikov. Telefon je bil izdan z režami za eno in dve SIM kartici. Povezljivost z lokalnimi omrežji je možna prek 2-pasovnih standardov Wi-Fi a /b /g /N /AC, ki podpirajo tehnologijo DLNA, kar omogoča preprosto predvajanje medijskih datotek (fotografije, videoposnetke, glasba) z napravami za shranjevanje DLNA ali prenosom vsebine zdruľljiv televizor ali predvajalnik glasbe. Na voljo je Bluetooth 4.0 z A2DP, EDR in LE. Podpira GPS in GLONASS, FM radio, ne pa NFC in infrardečega vmesnika.

Uporabniški vmesnik

Lenovo Vibe X2 Firmware temelji na Androidu 442, opremljenem z lahkim Vibe 2.0 vmesnikom. Kot se pogosto dogaja pri kitajskih proizvajalcih telefonov, ne moremo pomagati, vendar opazimo njegovo podobnost z Appleovim iOS. Kljub temu je pristop podjetja Lenovo čist in nevsiljiv. Vibe 2.0 ponuja številne izboljšave za funkcionalnost Androida, ne da bi se preveč obremenjeval vmesnik Lenovo Vibe X2. Pregled je logično začeti z zaklenjenim zaslonom. Ne razlikuje se od standarda in prikazuje widget datuma, do štiri bližnjice za neposredno klicanje, ikone fotoaparata insporočil. Standardni pripomočki za Android so nadomestili Lenovo z njihovimi. Namizje lahko vsebuje do 18 zaslonov. To je veliko prostora, vendar Lenovo nima ločene mape z aplikacijami, zato zasloni morda potrebujejo več kot običajno. Vsak nov nameščen program se pojavi na namizju, kot v pametnih telefonih Xiaomi. Priloge so združene v mape, ki so videti v mapah v sistemu iOS 8. Stiskanje na namizju povzroči nadzorno ploščo, v kateri lahko preuredite, odstranite in dodate plošče. Izberete lahko tudi domačo stran, ki se odpre, ko kliknete gumb Domov. Klicanje menija začetnega zaslona vam omogoča hiter dostop do tem, ozadij na namizju, nastavitev in upravitelja. Tukaj lahko dodate in odstranite pripomočke. Tematski center vam omogoča, da spremenite videz vmesnika. Obstaja več vgrajenih tem, ki spreminjajo ozadja, prenašajo animacije, melodije zvonjenja in ikone aplikacij. Lahko tudi ločeno spreminjate animacijo prenosa in slog zaklepanja zaslona. V območju za obvestila je na voljo pet bližnjic, ki jih izbere uporabnik in jih je mogoče razširiti na 10 drsnikov. Vrstni red lahko spremenite v meniju za nastavitev sporočil. Opozoriti je treba, da Lenovo ni vključil načina "Ne moti". Obstajajo pa štiri nastavitve zvoka, ki vam omogočajo hitro spreminjanje zvonjenja sporočila in klica. Zavihek Možnosti v meniju z nastavitvami vsebuje številne zanimive možnosti. Obstajajo 3D kretnje, ki omogočajo oddaljeno upravljanje Lenovo Vibe X2 - odgovarjanje na klice ali zavrnitev klicev z držanjem zaslona navzgor ali navzdol inPrav tako nadzor nad predvajanjem. Mikro zaslon omogoča bolj udoben vmesnik za eno roko, kar zmanjšuje njegovo velikost. Če jo želite vključiti, narišite črko C v zgornjem desnem kotu. Z daljšim pritiskom na tipko menija pokličete aplikacijsko stikalo. Če ikono aplikacije povlečete navzgor, bo odstranjena iz pomnilnika in zaustavljena. Ogledate si lahko razpoložljivo količino pomnilnika RAM in gumb za brisanje vseh odprtih programov.
Ozadje lahko premaknete in zamenjate z enim prstom iz zgornjega desnega kota zaslona diagonalno. Druge nastavitve vključujejo animacijo prehoda, obnovitev in varnostno kopiranje. Dodajanje pripomočkov ni zelo priročno. Držite eno od štirih bližnjic na dnu zaslona dolgo časa in nato s prstom povlecite navzgor, da odprete okno pripomočka. Nato morate izbrati želeno in določiti mesto namestitve. Aplikacija Google Now se integrira z vašim Google Računom in vam omogoča dostop do vsakodnevnih operacij, internetnih iskanj, e-poštnih sporočil in še veliko več, omogoča pa tudi prometne informacije na vašem domu ali na delovnem mestu, pozna rezultate vaših priljubljenih športnih tekem in vam daje vremensko napoved. za trenutno lokacijo. Ne prikaže samo informacij na zaslonu, temveč lahko upravlja z glasovnim vnosom.

Performance

Lenovo Vibe X2 Heart je MT6595 procesor s štirimi zmogljivimi 2GHz Cortex-A17 jedri in enako količino ekonomičnega Cortex-A7 17 GHz. Chip se uporablja tudi v pametnem telefonu Meizu MX4, vendar pri frekvenci 22 GHz. 2 SI DELOVANJE pomnilnika in grafikeMikroprocesor PowerVR G600 zagotavlja trdno konfiguracijo opreme. Testiranje zmogljivosti CPE v Geekbenchu ​​3 daje 3647 točk, kar je več kot večji konkurenti, in celo presega Meizu MX4 za 100 točk. AnTuTu 5 Vibe X2 je nekoliko počasnejši od Galaxy Alpha in MX4. PowerVR G600 ima le povprečne rezultate pri testih Manhattna in T-Rex. Ni presenetljivo, da so blizu Meizu MX4, a ker ima slednja višjo taktno hitrost, je videti bolje. Basemark X gaming test daje Vibe X2 nižji rezultat kot Motorola Moto X in Samsung Galaxy Alpha. Težave z igrami manjkajo. V smislu brskanja po spletu, pametni telefon Lenovo Vibe X2 kaže odličen rezultat v testu Kraken 1.1, kjer presega Galaxy Alpha in Xiaomi Mi4 kljub zastarelemu OS. Telefon ima tudi test BrowserMark 2.1, ki je verjetno posledica namestitve najnovejše različice Chroma. Na splošno se zmogljivost Lenovo Vibe X2 imenuje odlična. To je hitra naprava, ki z lahkoto upravlja z vmesniki in celo najzahtevnejšimi igrami in aplikacijami. MediaTek je prišel daleč, MT5595 čipov z osemjedrnim procesorjem pa je eden najboljših.

Telefonija

Povezljivost Lenovo Vibe X2 se imenuje zadovoljiva. Glas se prenaša jasno in jasno. Senzor bližine zagotavlja, da zaslon ne bo svetil, ko je pametni telefon v obrazu. Če med klicem obrnete telefon, se ne bo slišal klicni signal. Za upravljanje klicev lahko uporabite 3D kretnje, vendar uporabniki pravijo, da te priložnosti niso mogli izkoristiti. Drugi mikrofon za preprečevanje hrupa zagotavlja bolj sproščeno ozadjemed klicem. Klicalnik in dnevnik klicev sta na enem zaslonu. Komunikator ponuja pametno izbiranje, ki deluje tako z imeni kot s številkami. Testiranje zvočnika telefona je dalo povprečno oceno. To pomeni, da boste vedno morali biti gor in dol, da ne boste zamudili niti enega klica.

Audio Razor

Sodeč po rezultatih testiranja, je pametni telefon Lenovo Vibe X232GB težko imenovan glasbeno nadarjen. Naprava kaže odličen rezultat pri delu z aktivnim zunanjim ojačevalnikom, toda tudi takrat je njegova glasnost zelo nizka. Po priključitvi slušalk na Lenovo Vibe X2 so značilnosti frekvenčnega odziva in dinamičnega razpona grozne. Obstajajo izkrivljanja in obstajajo medsebojni vplivi medijev, ki zagotavljajo precej nečastni rezultat.

Fotoaparat

Lenovo Vibe X2 je opremljen s kamero z 13 milijoni slikovnih pik z največjo ločljivostjo 4160 x 3120 slikovnih pik v načinu 4: 3. Omogoča tudi snemanje pri 16: 9, vendar so fotografije obrezane na 4096 x 2304 slikovnih pik. Telefon ima tudi 5-megapixel sprednjo kamero, vrata, ki se lahko nadzorujejo z gestami. Samodejno posname sliko, ko vidi dva zložena prsta v obliki črke V ali namig, ki zmanjša njen pretres možganov. Če prva deluje brezhibno, utripanje ne deluje vedno. Uporabniški vmesnik je prijazen in logičen. Zgoraj levo so štiri ikone, ki se preklopijo na sprednjo kamero, na bliskavico, na HDR in na sprožilec zaklopa. V nastavitvenem meniju lahko pridete skozi posebno bližnjico v spodnjem levem kotu. Odpre dostopmed drugim za nastavitve HDR, Auto, Geolocation in dovoljenja. Proizvajalec je zagotovil osnovne načine fotografiranja - standardne, panoramske in z različnimi posebnimi učinki. Kamera posname veliko podrobnosti. Kljub izjemno ugodnim pogojem snemanja je kakovost slike neverjetna. Barve se prenašajo natančno. Večino časa dobimo dobre podrobne in natančne rezultate. Včasih so na fotografijah madeži. Raven hrupa slike je tudi nekoliko precenjena, vendar sprejemljiva. Vibe X2 se takoj fokusira in strelja z minimalno zakasnitvijo med posnetki. Proizvajalci na svoj način izvajajo HDR-fotografije. Visok dinamični razpon je zasnovan tako, da pravilno prenaša svetla in temna področja okvirja. Telefon posname več posnetkov z različnimi osvetlitvami in jih združi v isti HDR okvir. To je škoda, vendar Lenovo ni uspel. Rezultati so precej nepomembni in pogosteje so bolj zaželene fotografije brez te funkcije.

Lenovo Vibe X2: Značilnosti videa

Pametni telefon omogoča snemanje 1080p video posnetkov s hitrostjo 30 sličic na sekundo, vendar ni pospešenih ali počasnih možnosti. Nastavitev ni tako veliko. Izostritev lahko nastavite na neskončnost ali napredni način AF in omogočite digitalno stabilizacijo. To je verjetno vse. Video 1080p izgleda dobro, vendar ne impresivno. Raven podrobnosti je normalna, ravnovesje beline in barva sta tudi dobri. Videoposnetek je podoben frekvenci približno 29-30 dpi. Ostrina je enakomerna po celotnem okvirju. Videoposnetek se snema z impresivno hitrostjo 34 Mb /s, stereo pa se kodira pri 128 kb /s. SIz nekega razloga sistem AF nenehno skakuje naprej in nazaj, čeprav je večina okvirjev natančno fokusirana.

Razsodba

Večbarvni Lenovo Vibe X2 Gold ima raznovrstne enobarvne telefone srednjega razreda, ki ostanejo v mejah spodobnosti. Proizvajalci si želijo privabiti kupce s čudovitim dizajnom, vendar le malo ljudi. Skupaj s podjetjem Lenovo Vibe X2 Pro je podjetje postalo močan konkurent na trgu mobilnih telefonov srednjega razreda. Telefon je zgrajen temeljito, vendar brez dodatne zaščite. Glavne značilnosti modela so:
  • robusten kovček iz magnezijeve zlitine z vrhunskim dizajnom;
  • 5-palčni IPS zaslon s polno ločljivostjo;
  • baterija z povprečno življenjsko dobo 2300 mAh;
  • dobra zmogljivost in odličen osrednji procesor, vendar ne zmogljiva grafika čip;
  • povprečna kakovost zvoka;
  • velika podrobnost in nasičenost fotografij, vendar nezadosten dinamični obseg.
  • Lenovo ni shranil na 5 "zaslon z ločljivostjo 1080r - svetle barve, zadovoljiv kontrast in svetlost, lepi koti gledanja. Edina stvar, ki vzbuja pritožbe, je okvir okoli zaslona. Proizvajalec bi lahko naredil telefon bolj kompakten, potem ko je gumb na zaslonu in okvir bolj subtilen. Vendar pa takoj po vključitvi postane očitno, da čipov MediaTek z osmimi jedri pomeni posel. Telefon je hiter, priročen in ga upravlja vmesnik Vibe 2.0. V velikem delu testov pametni telefon prekaša konkurenco. Hitrost je tudi ena stvarvzdržljivost je lahko veliko bolj pomembna - 2.300 čarov je dolg le 50 ur. Firmware Lenovo Vibe X2 za novo različico operacijskega sistema bi lahko izboljšal to število. Na splošno, to je dostojno telefon, vendar je preveč konkurenti, kot so Samsung Galaxy S5 Xiaomi Mi4 Meizu MX4 Huawei Honor 6 LG G3 in Lumia 930.

    Sorodne publikacije