Sprednje vzmetenje za VAZ-2114: popravilo, zamenjava

Vzmetenje je isti vozel, ki povezuje karoserijo vozila s cesto. Vse udarce in nihanja, ki jih zazna. Zato so v tekalnem mehanizmu visoke zahteve. Shema vzmetenja je lahko drugačna - od žarka do več okvirja. Danes bomo pozorni na sprednje vzmetenje VAZ-2114. Njegova naprava in popravilo - še v našem članku.

Kaj je vključeno v načrt?

Sprednje vzmetenje za VAZ-2114 je sestavljeno iz naslednjih elementov:
 • blažilniki "Macpherson";
 • stabilizator prečne stabilnosti;
 • vzvodi vzmetenja;
 • kroglični ležaji.
 • Podrobnosti o vsakem elementu in tehnologiji njegove zamenjave bomo opisali spodaj.

  Rack

  To je eden glavnih elementov sprednjega vzmetenja VAZ-2114. Stojalo združuje vzmet in hidravlični amortizer. Zahvaljujoč temu delu, vzmetenje omogoča absorbiranje in absorbiranje udarcev pri cestnih nepravilnostih. Za obračanje elementa (pod enakim kotom kot sprednja kolesa) je predviden ležajni ležaj na vrhu. Stojalo je pritrjeno na kabine telesa v urejenem prostoru. Za razliko od zadnjega dela, predstavlja 80 odstotkov vseh tovorov. Navsezadnje so vsa pomembna vozlišča in agregati zgoščeni spredaj - motor, škatla in oprema za pritrditev.
  Stojala za vire so približno 100-120 tisoč kilometrov. Kateri so glavni simptomi okvare? To je knock v sprednjem vzmetenju VAZ-2114, kot tudi "prevoz" avtomobila z ravnim gibanjem pri hitrosti nad 60 kilometrov na uro. Žeblji so ponavadi gluhipojavljajo tudi pri majhnih nepravilnostih. Zvoki se lahko sčasoma povečajo.

  Kako zamenjati?

  Običajno se omare spreminjajo v parih in v celoti. V ta namen se prednji del avtomobila razbije in kolesa se odstranijo. Nato sprostite stojalo iz priključka s krmilno konico. Po odvijanju obeh matic, ki pritrjujeta blažilnik sunkov na ročici vzmetenja. Vijaki se izvlečejo z rokami od zadaj. Če rjejo, lahko uporabite kladivo, pritrdite leseno palico. Nato morate odpreti pokrov motorja in sprostiti zgornji nosilec v skodelici.
  V tem primeru držite stojalo od spodaj, tako da ne pade. Potem se modul vzmetenja v celoti izloči. Na njegovo mesto je nameščen nov element. Oblikovanje poteka v obratnem vrstnem redu.

  Stabilizator

  Ta element sprednjega vzmetenja VAZ-2114 je zasnovan tako, da zmanjša zvitek avtomobila pri prehodu skozi zavoje. Del nima sklopne enote in je sestavljen iz upogljivega žarka, kot tudi para silikonskih tihih blokov. Element ima majhen hod, ki zagotavlja stabilnost avtomobila na cesti. Pritrjena na sprednje ključe v osrednjem delu. Bočni deli so povezani z vzvodom vzmetenja na "členkih". Stabilizator ima velik vir - več kot 100 tisoč kilometrov. Značilno je, da so samo tihe bloke. Ampak, da jih zamenjate, morate popolnoma odstraniti stabilizator. Spodaj vam bomo pokazali, kako to storite.

  Popravilo stabilizatorja sprednjega vzmetenja VAZ-2114

  Če je vaš avto izgubil prejšnji stabilizatorokretnost, v sprednjem delu pa so se slišali čudni zvoki, preverite stanje stabilizatorja. Morda so ga nosili tihe bloke. Kako jih nadomestiti? V ta namen:
 • dvignite sprednji del vozila;
 • Odstranite vijake za pritrditev nosilcev na desno in levo kolo;
 • odstranite matice za pritrdilne nosilce;
 • Izvlecite stabilizator v sklopu.
 • Stare tihe bloke lahko dobite z rokami. Pred nameščanjem novih, skrbno očistite prostor pred umazanijo. Kot je navedeno v pregledih, imajo poliuretanski tihe bloke večji vir kot silikoni. In za stroške so praktično enaki. Zato je pri nakupu tihih blokov bolje izbrati poliuretanske elemente.

  Ročice

  Sprednji del Vasi-2114 uporablja neodvisno vzmetenje na vzvodih. Ti elementi zagotavljajo prenos in absorpcijo gibov, ki nastanejo, ko vozilo vozi po oviri. Ročice sprednjega vzmetenja VAZ-2114 so izdelane iz jekla visoke trdnosti GK-60, ki z lahkoto nosi visoke obremenitve. Element je pritrjen en del na kroglični ležaj, drugi pa na telo na nosilcu. Posebni vir nima vzvodov. Nekateri jih desetletij ne spreminjajo. Zato se je treba usmeriti in izhajati iz znakov. Glavni simptom je snop gume na kovinski rokavi.
  Tudi ročico je treba zamenjati, ko se resno vozi po jami (kjer je bila disk ukrivljena) in po nesreči. V nasprotnem primeru se bodo zaradi deformacij pojavile težave pri nastavljanju kolapsa in konstantni togosti. Kako poteka popravilo?sprednje vzmetenje na Vazy-2114? Ponavadi se ročica popolnoma spremeni, kot tudi stojalo. Stroški nove točke - od 700 do 1 tisoč rubljev. Vzvod je zamenljiv z "Lado" prve generacije (to je "devet").

  Kako zamenjati vzvod?

  V ta namen dvignite sprednji del vozila (izmenično z vsake strani z vtičnico). Nato odvijte pritrdilno matico krogličnega ležaja in s pomočjo striptizete, ki je odstranjena s prsta krogličnega zgloba. Nato odvijte raztegovalno matico. Iz vzvoda odklopite stabilizator stojala. Nato odvijte matico, ki pritrjuje vzmetno vzvod na telo. Če je nakisana, uporabite "ključ za tekočino". Na naslednjem koraku lahko varno izvlečete nosilec. Nova postavka je nastavljena v obratnem vrstnem redu.

  Kroglični ležaj

  To je še en pomemben element pri konstrukciji vzmetenja. Kroglični ležaj je balanser, ki razkriva celotno obremenitev in resnost prednjega dela telesa. Zato se del obrablja veliko pogosteje kot blažilnik in vzvodi. Treba je omeniti, da krogla ni le točka podpore celotnega vzmetenja, ampak tudi mehanizem za obračanje. Zaradi njega se sprednja kolesa krmilijo s stojalom, potegom in pestjo.
  Če ne spremljate dobrote predmeta, lahko pade. Zaradi tega obstajajo resne posledice - kolo se preprosto ustavi na poti od sidrišč in avto izgubi nadzor nad vozilom. V tem primeru se poškodujejo drugi elementi vzmetenja, ki niso več predmet obnove:
 • tečaji z enakimi kotnimi hitrostmi;
 • vrtljivopest;
 • ročice;
 • stojalo in njegovi pritrdilni elementi.
 • Z drugimi besedami, avtomobil bo potreboval popolno zamenjavo sprednjega vzmetenja. VAZ-2114 bo na dragih in dolgoročnih popravilih. Zato je treba na prvih znakih to postavko spremeniti.

  Simptomi okvare krogle

  Prvič, težava se začne s strganim smetnjakom. Zaradi tega umazanija, voda in pesek padejo v notranjost. Tako se mazivo izpere iz krogličnega mehanizma. Posledica tega je, da element začne delovati "suho", korozijski procesi se začnejo. V praksi se to izliva v glasne udarce in škripanje obeska. Poleg tega bodo kolesa začela samostojno spreminjati svojo pot gibanja. Obstaja tudi neenakomerna obraba pnevmatike. Z obračanjem volana se dan poveča. Če problem opazite pravočasno, lahko izključite posledice.

  Kako se spremeni krogla?

  Če želite to narediti, morate odtrgati vijake za pritrditev sprednjega kolesa in obešati del avtomobila na dvigalu. Nato se odvija matico za pritrditev krogelnega elementa. Pritisnite prst za podporo ročici. Podobno kot v prejšnjem primeru se to izvede z uporabo striptizete. V odsotnosti takega oreha, ne povsem zasuk. Stisnemo ročico za pritrditev in nanesemo svetlo udarjanje vzdolž osi vzvoda. Uporabite leseno palico kot odbojnik. Na naslednjem koraku morate odviti dva vijaka, ki kroglo pritrdita na stružnico.
  Po tem se ročica premakne vstran (pritrditev) in ležaj se uspešno izvleče. Desni prst nimora se premikati z zračnostjo več kot 08 mm v ležaju. V nasprotnem primeru ga je treba zamenjati, ker je veliko razvoja. Pred namestitvijo zaščite umazanije priporočamo, da podporno površino namažete s tesnilnim sredstvom. Zato bomo izključili njegov prezgodnji snop in deformacijo. Ne bo odvečno preverjati prisotnosti masti v krogli. Nekateri proizvajalci shranijo in dajo zelo malo maziva. V tem primeru dobimo specializiran izdelek in jih prozamyem po celotnem obodu elementa.

  Zatezni momenti

  Pri nameščanju krogličnega držala upoštevajte zatezni moment. Tako se podporna matica vzvoda zvija z napetostjo 80-96 Nm. Tisti, ki gre na stružnico, se zategne z naporom 50-62 Nm. Ta postopek se izvede z momentnim ključem. Lahko je digitalna ali analogna (slednja je bolj zanesljiva).

  V zaključku

  Podvozje je popoln sklop elementov in mehanizmov. Združuje ne le tihe bloke sprednjega vzmetenja VAZ-2114, ampak številne druge pomembne elemente. V tem članku smo pregledali napravo vsakega od njih, kot tudi metode zamenjave in popravila.

  Sorodne publikacije