Možganska kap v Photoshopu: kako to narediti in jo nastaviti

Pri obdelavi in ​​ustvarjanju v slikovnih programih z napisi in brez njih je pogosto treba izbrati meje predmetov, jih ločiti od ozadja ali pa preprosto narisati pot. Za vse to, lahko uporabite "Photoshop" kap ali krtačo risanje na konturi. Zato je ta članek namenjen temu.

Dva načina za ustvarjanje udarca

Obstajata dva načina, kako narediti kap v Photoshopu: dodeljevanje meja plasti z uporabo enega posebej oblikovanih učinkov in upodobitev vektorske konture. Prva metoda se pogosteje uporablja za vizualizacijo meja objektov in njihovo ločevanje od ozadja (najpogosteje je potrebno na primer poudariti besedilo na barvitem ozadju). Druga metoda se bolj uporablja za risanje, zlasti pri ustvarjanju različnih geometrijskih oblik.


Stroke plast v "Photoshop"

Pod udarcem "Photoshop", se najprej razume učinek plasti. Ta plast je lahko slika ali fragment ali črke, ki jih zapiše orodje za besedilo.
Za uporabo tega učinka udarca na plast, morate narediti naslednje.
 • Izberite plast.
 • V meniju zavihka "Uredi" izberite "kap".
 • Odpre se pogovorno okno, kjer boste morali prilagoditi parametre kapi in potrditi ukaz s pritiskom na gumb "Da". Stroke v "Photoshop" bo ustvaril ustrezno plast - zasenčena, njene meje bodo vidne. Možganska kap je enostavnatukaj je veliko možnosti. To je prilagoditev debeline črte in izbira barve ter nastavitev, kje mora proga potekati:
 • zunaj meje plasti od zunaj;
 • tako, da je meja njeno središče;
 • na meji znotraj.
 • Način lahko nastavite tudi kot polnilo (barva, vzorec ali gradient). S kombiniranjem teh in drugih programskih orodij je enostavno doseči različne učinke.


  Velika možnost takšne metode je, da se v prihodnosti lahko prilagodijo njeni parametri, tako da se plast lahko vrne, ko se slika spremeni kot celota. Recimo, če se barva ozadja, ki ste jo izbrali za osvetlitev, in kapljica ni več usklajena z njo, jo lahko prilagodite in prilagodite. Drugi njegov plus je, da je ta učinek mogoče kopirati in uporabiti na druge plasti ali druge slike ali na njegovi osnovi, da bi ustvarili nove.

  Drugo pogovorno okno

  Drugi način, da naredite kap sloja, je, da izberete točko menija "Layer" in nato "Layer Style". Odpre se okno, kjer si lahko ogledate vse parametre, ki jih lahko določite v sloju sloja. Med njimi morate izbrati "Stroke". Isto okno s slogi se pokliče s pritiskom na gumb "Dodaj sloj sloja" v oknu Plasti.
  Kliče to je skupno okno s stili prek menija, seveda, ni zelo priročno, in če uporabljate stroke pogosto, potem za dinamičnost dela je treba dati to okno kombinacijo tipk. Če želite to narediti, pojdite v meni »Uredi« in nato »Bližnjice na tipkovnici«, poiščiteEna od zgornjih poti na elementih menija in izberite kombinacijo, ki vam ustreza.

  Pomen dveh pogovornih oken "Stroke"

  Dva alternativna sloja za ustvarjanje učinka plasti sta med seboj podobna, zato je veliko prepričanih, da delajo z istim orodjem. Vendar je to napaka. Dejstvo je, da so to različna okna, ki ustvarjajo različne poteze, in s kombinacijo teh dveh ukazov lahko izberete dve nastavljivi konturi okoli iste plasti. To je še posebej pogosto potrebno za izbiro besedila.

  Circuit Stroke

  Kako narediti kap v Photoshopu Drugi način je ustvariti konturo in jo zgraditi. Pod konturo v "Photoshop" se nanaša na vektorsko linijo, ki določa smer gibanja krtače. To pomeni, da poteza v tem primeru črpa krtačo, izbrano z določeno potjo. Uporabite orodje Select, Lasso ali Magic Wand, da izberete odrezek slike, ki jo želite obkrožiti. V meniju »Okno« izberite možnost »Konture«. V tem oknu poiščite gumb "Izdelaj delovno konturo iz izbranega področja". V orodjarni izberite orodje Brush, določite njegove možnosti (oblika, barva itd.). Nato v oknu "Contours" kliknite gumb "Contour Brush Stroke". Območje, ki ste ga izbrali prej, bo obdano. Nato odstranite konturo.
  Zato ni potrebno ustvariti nove plasti za kap, dovolj je določiti stimulativno linijo, s katero bo program narisal izbrano krtačo. Upoštevajte, da je možnov tem primeru bo postavljen na plast, ki ste jo določili, vključno z novo.

  Potegnite besedilo po konturi

  Možnosti za nastavitev orodja Brush v Photoshopu so zelo bogate, saj lahko prilagodite intervale, strukturo, dinamiko oblike in barve itd. in ta proces bo trajal veliko manj časa.
  Za izbiro besedila je treba najprej izbrati njegovo plast, nato pa jo pretvoriti - kot normalno izbirno območje v konturo. Po ustvarjanju nove plasti lahko eksperimentirate in narišete črte s čopičem z vsemi parametri. Ne pozabite, da za umetniške namene, do sprejetega kroga, kot običajen sloj, lahko uporabite različne učinke, ga postavite nad ali pod besedilo, spremenite njegovo preglednost itd. Prednost prvega je ta, da se lahko linija prilagodi in nato vrne v regulacijo, kopira pa se tudi na druge plasti, tudi v druge datoteke. Prednost drugega je, da bo kap v Photoshopu videti bolj umetniško, saj ni nobene omejitve pri izbiri čopičev.

  Sorodne publikacije