Najbolj priljubljeni in učinkoviti načini za ustvarjanje slike na tabličnem računalniku Lenovo

Kako narediti zaslon na tableti Lenovo? To vprašanje lahko pogosto slišijo lastniki naprav Lenovo. Pravzaprav v tej nalogi ni nič zapletenega. Obstaja več dokaj preprostih in hkrati učinkovitih načinov, ki vam omogočajo, da naredite posnetek zaslona v samo nekaj sekundah. In tukaj je, kakšne metode in kako jih uporabiti - o tem bomo govorili podrobneje.

Univerzalni način

Najlažji in najbolj vsestranski način za izdelavo slike na tabličnem računalniku Lenovo je uporaba kombinacije tipk. Ta metoda se popolnoma prilega vsaki napravi, ne glede na to, ali gre za tablični računalnik ali samo pametni telefon. Vse kar morate storiti je, da pritisnete tipko za zmanjšanje glasnosti in tipko za vklop /zaklepanje. Pritisni jih hkrati, sicer se ne bo nič izšlo. Na splošno, malo vaja - in vse se bo izšlo.


Uspešen signal, da se izvede posnetek zaslona, ​​bo služil kot značilen zvok, s katerim bodo posnete fotografije prek kamere. Končni posnetek bo shranjen v galeriji naprave.

Posnetek zaslona z "slepim"

Drugi način za izdelavo zaslona za tablični računalnik Lenovo je uporaba vrstice stanja. Za tiste, ki ne vedo, je vrstica stanja spustni meni, ki se pojavi na zaslonu, če od desnega roba zaslona potegnete navzdol ali obratno, je vse odvisno od modela tabličnega računalnika. Vrstica stanja se pogosto imenuje tudi plošča za hiter dostop.
Torej, da bi posneli posnetek zaslona, ​​morate "izvleči"v vrstici stanja in med razpoložljivimi ikonami najdete tisto, ki je podpisana kot posnetek zaslona ali "posnetek zaslona". Praviloma kaže škarje ali okvir, zato bo težko narediti napake. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete na ikono in fotografija se bo samodejno izvedla, potem pa se bo takoj shranila v galerijo.


Če na plošči za hiter dostop nenadoma ne bo prikazanih ikon »Screenshot«, morda ne bo prikazana in mora biti vključena. V ta namen pojdite na nastavitve in poiščite element, ki je odgovoren za vrstico stanja. Ko boste v tem razdelku našli seznam razpoložljivih hitrih orodij, med katerimi je tudi "Screenshot".

Dodatni meni

Tretji način ustvarjanja posnetka zaslona na tabličnem računalniku Lenovo je uporaba dodatnega menija. Takoj je treba povedati, da glede na različico vdelane programske opreme ta metoda ne deluje na vseh napravah.
Kaj storiti:
 • Pritisnite gumb za vklop /zaklep in ga ne pustite, dokler se ne prikaže meni za zaustavitev naprave.
 • Če vdelana programska oprema ni "stara", bo ta meni imel element "Screenshot". Ponavadi se nahaja na dnu seznama.
 • Zadnja stvar je, da kliknete na ustrezen gumb. Posnetek zaslona bo samodejno shranjen v galeriji naprave.
 • Tukaj, na splošno, in vse. Naprej!

  Hitre poteze

  Še en zelo zanimiv in učinkovit način za izdelavo zaslona na tableti Lenovo je uporaba posebnih hitrih kretenj. Kot pri prejšnji metodi, tudi kretnje ne delujejovse tablete, vendar le za sodobnejši operacijski sistem, ki ni nižji od Android 5.0.
  Če želite uporabiti hitre geste, jih morate aktivirati, da boste lahko začeli. Naredite preprosto. Najprej morate odpreti nastavitve naprave in tam poiskati element »Dejanje«. Lahko je v obliki ločenega podmenija ali v razdelku "Posebne funkcije". Nato pojdite na to točko in v skladu z navodili v tabličnem računalniku prilagodite želeno potezo, ki bo uporabljena za izdelavo zaslona z zaslona na tabličnem računalniku Lenovo.
  Ko so vse nastavitve končane, lahko varno začnete z uporabo hitre geste in naredite toliko posnetkov, kot si duša želi. Vse slike zaslona bodo shranjene tudi v galeriji, v ločenem očetu. Edina pomanjkljivost te metode je, da se gesta lahko izvede neprostovoljno, zaradi česar se bodo pojavile naključne podobe zaslona.

  Dodatki tretjih oseb

  No, zadnji način, da lahko naredite posnetek zaslona na tabličnem računalniku Lenovo, so aplikacije tretjih oseb. V trgovini aplikacij obstaja kar nekaj različnih programov, ki so zasnovani za isto nalogo - narediti posnetke zaslona. Najbolj priljubljeni programi so "Screenshot Lightweight", "Screenshot", Screenshot touch, Lightshot, Mobizen itd.
  Vsi ti programi se razdeljujejo brezplačno, imajo preprost in intuitiven vmesnik in imajo tudi drugačno funkcionalnost. Nekateri programi preprosto ustvarjajo posnetke zaslona, ​​nekateri pa omogočajo, da takoj uredite posnetke zaslona, ​​dodate oznake, besedilo, nalepke in še več. To je pravzaprav vse o screenshotovih na tablet Lenovo.

  Sorodne publikacije