Acer 5750G Notebook: Pregled, funkcije, pregledi

Teksturirani Acer Aspire 5750G vsebuje zanimivo kombinacijo novih tehnologij - procesor Core i7 grafične kartice NVIDIA GeForce GT540M, multimedijske funkcije in čuden kompromis, ki je pomagal znižati ceno, vendar je prenosni računalnik nekoliko neuravnotežen.

Oblikovanje ohišja

Teksturirana obdelava morda ni dobra za vse, vendar izgleda dobro, čeprav je kombinirana z drugim slogom - črno sijočo plastiko okoli zaslona in za tipkovnico. 156-palčni zaslon velikosti 34 x 381 x 253 mm izgleda tanek in ne tako toga, kot bi bilo zaželeno, čeprav se večina prenosnega računalnika sploh ne ukrivi. Pokrov in tečaji omogočata odpiranje in zapiranje prenosnega računalnika z eno roko, vendar ni na voljo nobenih sistemov za pritrditev zaslona. V obrnjenem stanju je prenosnik izpostavljen dejanju gravitacije, zato se morate prepričati, da nič ne pride v notranjost in ne poškoduje naprave.

Tipkovnica

Acer je lahko prenosni računalnik zagotovil s polno digitalno armaturno ploščo, ne da bi povzročil občutek tesnosti zaradi dejstva, da je levo zapestje uravnovešeno na robu prenosnega računalnika. Osupljiva tekstura naslonjala za roke zagotavlja dovolj oprijema, tako da ne zdrsnejo, toda glavni razlog, da se tipkovnica ne zdi tesna, kot na primer Sony VAIO serija E, leži v zmanjšani razdalji med gumbi. Tipke so velike, zato njihova bližnja lokacija ne bi smela povzročati težav. In čeprav se zdi malo mehka in se ne ujemajo z gumbi v najboljšemklaviature, imajo precej dobro pot in potisk. Rahlo nagibanje telesa in dvigovanje naslonjala za roke skupaj ustvarita položaj, ki je potreben za udobno tipkanje. Večina dodatnih gumbov - CapsLock, Backspace, Enter in Right Shift - je velika, vendar je Num Lock preblizu Backspace. Uporabnik pogosto vklopi in izklopi digitalno ploščo, ko poskuša izbrisati nekaj. Prisotnost digitalne plošče pomeni tudi, da je le malo prostora za puščične tipke. So majhne in se nahajajo preblizu drugih gumbov, da bi bilo enostavno priti do tja. Seveda lahko uporabite navigacijske tipke na digitalni plošči. So veliko večji in enostavnejši za hitro nastavitev, vendar ne morejo spremeniti glasnosti in svetlosti zaslona. Nenavadno je, da se gumb za utišanje nahaja drugje, to je ena od glavnih funkcij, skupaj z odklopom brezžične komunikacije in sledilne ploščice, kot tudi preklop na zunanje zaslone. Tipke Home in End se nahajata na obeh straneh Page Up in Page Down. To je nenavadna ureditev, ki se bo morala navaditi na isto, ti gumbi služijo za nadzor predvajanja predstavnostnih datotek.

Sledilna ploščica

V primerjavi s teksturiranim ročajem ima sledilna ploščica izredno gladko površino, z ločeno tipko za premikanje in drsnikom za stransko vrstico, ki sega nad površino, tako da jo je mogoče enostavno najti. Gumb pod sledilno ploščico je treba pritisniti z naporom na straneh, saj se ne odziva na pritisk v sredini. Zdi se zastarelo v primerjavi z večvelika sledilna ploščica z vgrajenimi gumbi. Pomikanje ni tako občutljivo kot sledilna ploščica Synapticsa, čeprav zoom deluje dobro in pas je precej širok. Geste za dva prsta, ki se uporabljajo pri ogledu fotografij ali vračanju na prej pregledane spletne strani, so preprosto aktivirane, vendar niso podprte za tri prste.

Vmesnik

Aspire 5750G ima nekoliko spuščene tečaje. Za veliko baterijo pustijo dovolj prostora, vsa vrata pa so nameščena stransko in spredaj. To priročno mesto postaja vse bolj razširjeno in običajno. Napajalni priključki in gigabitni Ethernet so na zadnji strani, tako da kabli ne motijo ​​uporabnika, kolikor je to mogoče. DVD zapisovalnik se običajno nahaja na desni strani. Reža za pomnilniško kartico se nahaja na sprednji strani, VGA, HDMI in USB vrata pa so na sprednji strani spredaj, skupaj z vtiči za mikrofon in slušalkami. Obstaja samo tri USB vrata in samo eden od njih je USB 3.0 visoke hitrosti. Spletna kamera ima razumno ločljivost, čeprav je privzeto nastavljena na VGA. Nastavitev vam omogoča, da dosežete boljšo sliko, vendar je pretemna in ima izrazito rožnato barvo.
Zvok
Dolby Advanced Audio Acer 5750G Hi-Fi ne ponuja nekaterih zmogljivih prenosnih računalnikov, kot sta Dell XPS 15 in ASUS NX90, vendar lahko opazite razliko, če jo izklopite. Z Dolbyjevim sondiranjem je veliko boljši od povprečnega prenosnega računalnika in je pri uživanju v glasbi precej prijeten, poslušanje podrobnosti srednjih in visokih frekvenc, vendar nič posebnega se ne predstavlja, glasnostNezadosten in pri največjem možnem zvoku z nasičenim basom je opazno popačen.


Grafika

V prenosnem računalniku Acer 5750G je grafična kartica GeForce GT540M opremljena z zmogljivim grafičnim procesorjem srednjega razreda, ki zagotavlja dobre rezultate z visoko stopnjo podrobnosti (boljše od primerljivih kartic ATI) Dobro predvajanje videa, čeprav zaslon vpliva na njegovo kakovost. YouTube pretakanje videoposnetkov iz 1080p se prikaže z veliko podrobnostmi, gladkimi in gladkimi gibi, vendar se kakovost slike ne razlikuje od drugih sistemov. Škoda je imeti samo 1366 x 768 z zemljevidom, ki ga Sony uporablja za zaslon VAIO Full HD, grafična zmogljivost indeksa izkušnje Acer 5750G Windows 7 doseže 57 točk.

Zaslon

Prenosnik uporablja zaslon LGD0250 z največjo ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih pik in preveč sijočo površino. Zaslon zadošča za običajno gledanje večpredstavnostnih vsebin in pisarniške uporabe. Toda omejeno dovoljenje je opazno pri delu s programi z več orodnimi vrsticami ali celo z večkratnimi okni hkrati. Svetlost monitorja je 205 cd /m 2 v sredini in 1706 cd /m 2 na robovih. V prenosnem računalniku Acer 5750G lastnosti zaslona niso prepričljive glede maksimalnega kontrasta 161: 1, s takšnim indikatorjem pa ostaja med številnimi poceni pisarniškimi in multimedijskimi prenosniki. Predvajanje barvnega spektra potrjuje, da je zaslon zelo povprečen. Adobe RGB, sRGB ostanejo nedoseženi. Zaslon je v paru s cenejšimi prenosniki, kot je MSI CX620.
Pri teži 26Prenosni računalnik Acer 5750G je še vedno precej mobilen, tako da ga lahko vzamete s seboj. Vendar pa ta zaslon znatno omejuje to mobilnost. Kontrast in svetlost ter sijajna površina praktično onemogočajo uporabo na prostem. Tudi v notranjosti notranjosti bleščanje preprečuje delo. Vidni koti niso tudi moč zaslona 5750G. Kritične spremembe slike se pojavijo tudi pri najmanjših odstopanjih od navpičnice. Po drugi strani pa refleksija bistveno zmanjša vidljivost. Na kratko, zaslon je postal del prenosnega računalnika, kar je proizvajalcu omogočilo bistveno zmanjšanje stroškov.

Produktivnost

Kjer Acer ni skromen, zato je procesor. Po nastopu težav je Intel na trg vstopil s čipi Sandy Bridge, Acer 5750G pa je prejel 4-jedrni 8-nitni 2GHz Core i7-2630QM čip. To ni najmočnejši predstavnik nove generacije, vendar je hitrejši in produktivnejši od prejšnjega Core i7 in bolj ekonomičen. Tudi 640 GB trdega diska s hitrostjo vrtenja 5400 vrtljajev na minuto ne zniža Acer Aspire 5750G. Matična plošča Intel ID0104 in 4 GB RAM-a podpirajo procesor.

Hrup in toplota

Prenosni računalnik Acer 5750G je prijetno presenečen. V stanju pripravljenosti ne deluje ali deluje pri minimalnih vrtljajih. Odsotnost popolne tišine (323 dB) je treba pripisati trdemu disku. To je več kot sprejemljivo in omogočeno zaradi tehnologije stikala Optimus grafične kartice. Največji hrup doseže 401 dB, kar ni razlog za skrb. Vendar je ogrevanje opreme očitno. Običajno je njegova temperaturav zgornjem delu podlage naraste na 354 ° C in spodaj na 381 ° C. Pri ekstremnih obremenitvah doseže vrednosti 492 ° C oziroma 526 ° C.

Življenjska doba baterije

Prenosnik uporablja tehnologijo NVIDIA Optimus, ki vam, če je potrebno, omogoča preklapljanje med integrirano grafiko Intel in kartico GeForce. To pomeni, da je življenjska doba baterije odvisna od kompleksnosti nalog, ki jih je treba opraviti. V načinu, ki je preprost za uporabo, baterija Acer 5750G z življenjsko dobo baterije, ki traja 42 ur in traja 5 ur. Baterija elementa sploh ni slaba.

Clear-fi

Vnaprej nameščene aplikacije Acer, seveda, Core i7 ne napnejo, vendar obstaja ena zelo dolgo pričakovana aplikacija. Clear-fi je implementacija DLNA za pretakanje večpredstavnosti, in čeprav imajo uporabniki nekaj trditev o vmesniku, je lepo videti preprost, enostaven način prenosa glasbe, videov in fotografij (in alternativa predvajalniku Windows). S programom Clear-fi lahko dostopate do vsebin na katerem koli računalniku za skupno rabo predstavnosti (ali kateri koli drugi napravi DLNA, vključno s tistimi, ki uporabljajo sistem Android in Windows Phone), in jo pošljete v kateri koli računalnik. Naprava DLNA, ki jo lahko predvaja - drug računalnik, TV, avdio sistem itd. Clear-fi je povezan s Facebook, Flickr, YouTube in Facebook, kot tudi z vsebino na računalniku in vsemi razpoložljivimi naprave Ker se vse to delo opravi samodejno, pomeni, da bo Aspireuporablja za distribucijo vsebin na spletu, zaradi česar je Clear-fi bolj uporaben kot večina računalniške programske opreme.

Razsodba

Če ne želite preveč plačati za zmogljiv procesor, kot je Sandy Bridge Core i7, je Acer 5750G način, da dobite visoko zmogljivost in razumno življenjsko dobo baterije brez pretiranega finančnega bremena. Tukaj lahko prihranite pri odličnem oblikovanju (čeprav je primer zelo eleganten) in dobite vse, kar potrebujete, vključno z udobno tipkovnico in dobro grafiko. Hkrati pa laptop Acer 5750G razkriva značilnosti zaslona. Uporabniki bi radi videli več kot eno USB 3.0 in druga ustrezajo specifikacijam procesorja, kar je veliko dražje za druge. Zahvaljujoč prenosniku, je procesor Core i7 postal dostopen mnogim.

Sorodne publikacije