Knjižnica xlive.dll manjka: kako popraviti napako?

Mnogi ljubitelji sodobnih računalniških iger ob njihovem zagonu se včasih soočajo z nezmožnostjo, da bi jih sprožili, ker računalnik nima xlive.dll (knjižnice). Zakaj se to zgodi in kako odpraviti težavo, preberite naprej. Predlagana sta dve preprosti metodi. Ampak najprej morate ugotoviti, kako je to za hrošč, in zakaj se lahko pojavi.

Napaka pri zagonu iger. Manjka xlive.dll ": bistvo problema

Ta problem je predvsem posledica uvedbe mrežnih iger iz X-Live Games, zagonskega motorja, ki se izvaja na podlagi platforme MS Games for Windows.
Ko se poroča, da manjka konfiguracijska komponenta xlive.dll, je težko uganiti, da je iz nekega razloga izginil iz sistema, je bil poškodovan zaradi učinkov tretjih oseb (ki ga sistem ne najde) ali je zastarel, kot tudi različica celotne igre platforme

Če torej xlive.dll manjka, je povsem logično sklepati, da ga je treba ponovno vključiti v Windows. Upoštevajte, da tudi če ne nameravate vključiti novega načina omrežne igre, ki ste ga želeli preizkusiti na vašem terminalu, je še vedno potrebna konfiguracijska datoteka v obliki zgoraj omenjene dinamične knjižnice za zagon izvedljive komponente igre.

Manjkajoča xlive.dll: prenos knjižnice in registracija komponente v sistemu

Ker gre samo za prenos in namestitev manjkajoče komponente v sistem, jo ​​lahko preprosto najdete vInternet potrebuje datoteko in jo prenesti v računalnik, nato jo vstavite v mapo System32 za 32-bitne operacijske sisteme ali v imenik SysWOW64, če imate nameščen 64-bitni sistem (te mape so v korenskem imeniku sistema Windows). Vendar pa tudi po takšnih dejanjih sistem morda ne prepozna obstoječe datoteke in sporočilo, da manjka xlive.dll, bo spet sproščeno. V tem primeru je problem povezan le z dejstvom, da ta komponenta v sistemu ni bila registrirana.

Če želite zagnati registracijo, morate zagnati ukazno vrstico (nujno v imenu skrbnika), nato pa uporabite ukaz regsvr32, nato pa preprosto vnesite ime želene datoteke s pripono (v tem primeru xlive.dll). Dodatnih atributov za registracijo, prikazanih na zgornji sliki, ni mogoče uporabiti.

Popolna ponovna namestitev platforme za igre

Vendar pa je lahko prejšnja metoda do neke mere nekoliko nevarna, ker je lahko prenosljiva datoteka sama virusna ali zlonamerna koda. Poleg tega lahko številni antivirusi zaznavajo, da so potencialno nevarni ali nezaželeni, ko prenašajo neuradne različice te komponente, zato morate zaradi enostavnosti opraviti različne stvari. Seveda lahko nekaj časa onemogočite tako protivirusni program, kot tudi vgrajen požarni zid in zagovornik programa Windows. Vendar to ni možnost, saj nihče ne bo zagotovil popolnega jamstva za zaščito sistema pred prodiranjem vseh vrst groženj v takih razmerah. In posledice so lahko najbolj katastrofalne.
Če je komponenta xlive.dllvam ni treba iskati, prenašati in nato registrirati, pojdite na uradni Microsoftov vir in poiščite najnovejšo različico prenosa za MS Games for Windows, ga prenesite s klikom na ustrezen gumb in ga nato namestite na vaš terminal.
Na ta način se lahko izognemo videzu in drugim težavam, ki so povezane z odsotnostjo ali poškodbo drugih pomembnih sestavnih delov celotnega paketa. Če na strani obrnete stran navzdol, se lahko takoj seznanite s priporočenimi sistemskimi zahtevami, ki so potrebne za namestitev in pravilno delovanje tega programskega paketa. Namestitev je med drugim skoraj popolnoma avtomatizirana in ni posebnih težav, ki bi povzročile, da tudi neusposobljeni uporabniki, ki prvič naletijo na te stvari.

Sklep

Načeloma se lahko obe metodi uporabita za rešitev problema, vendar, kot kaže praksa, je še vedno najbolje nadgraditi celotno platformo, saj lahko prenos manjkajoče datoteke sistemske knjižnice iz vprašljivih virov vodi v prodor virusa v sistem da lahko preneha delati. A posodobitev platforme bo pomagala odpraviti morebitne napake v prihodnosti. Toda v primeru ponovitve neuspeha bo morala paziti na stanje svojega sistema in predvsem preveriti prisotnost virusov.

Sorodne publikacije