Visoka ping - kaj storiti? Kaj je Ping igre? Program za nižji ping

Ping je čas, ki ga računalnik potrebuje za odziv na zahtevo uporabnika. Z drugimi besedami, pod tem izrazom lahko razumemo časovni interval, za katerega je paket poslan iz enega računalnika, do drugega računalnika v omrežju in vrne. Višja kot je ping, dlje se stran odpre v brskalniku. Toda ta napaka je še vedno sprejemljiva. Največja nevšečnost visoke vrednosti pinga prinaša ljubiteljem igranje spletnih računalniških iger.

Ping v računalniških igrah

Veliko začetnikov se zanima, kaj je ping v igrah in kako se manifestira. Seveda je to mogoče razložiti z zgledom računalniške igre "Counter Strike". V tej prvi strelec, igralec upravlja vojak med igranjem z drugimi ljudmi na internetu. Ko igralec pritisne na gumb, se igralni signal iz igre, ki je nameščen na računalniku, premakne po omrežju do računalnika igralca, ki upravlja znak, ki ga žoga prispe in se nato vrne. V primeru visokega ping-a bo ta signal precej napredoval. To bo povzročilo, da žogica ne bo letela takoj po kliku na gumb. Tekmovalec bo imel čas, da pobegne, in po nekaj sekundah (odvisno od velikosti pinga) bo izveden strel.

Kaj vpliva na odzivni čas

Naslednji dejavniki vplivajo na to, kako hitro signal prispe iz enega računalnika na drugega in je obrnjen:
 • Ponudnik.
 • Igralni strežnik.
 • Lokacija strežnika.
 • Konfiguriranje operacijskega sistema.
 • Če govorimo o ponudniku, sta širina in kakovost kanala pomembni. Seveda ima kakovost pomembno vlogo. Obstajajo primeri, ko 100-megabajtni kanal ping doseže vrednost 300 ms in pri 10 megabajtih - 5 ms. Na primer lahko nastavite pot. Od točke A do točke B je hitrejša vožnja po ravni, asfaltirani cesti z dvema pasovoma kot avtocesta s šestimi pasovi z velikim številom jam.
  Vendar pa ni vredno odrezati računov in širine kanala. Tudi z dobro povezavo lahko ožji kanal povzroči visok ping zaradi banalnih preobremenitev. Ponovno lahko vzporedimo s čudovito cesto in cesto z veliko prometnimi zastoji.

  Tudi odzivni čas se lahko poveča zaradi dejstva, da se strežnik nahaja zelo daleč od računalniškega igralca, signal pa je prisiljen iti zelo dolgo pot naprej in nazaj.

  Vzroki za visok ping

  Obstaja šest glavnih razlogov za povečanje ping:
 • Težave z internetnim ponudnikom.
 • Okužba osebnega računalnika z virusi.
 • Ponovna namestitev Stim.
 • Protivirusni in požarni zid.
 • Težave na igralnem strežniku.
 • Aktivno nalaganje vsebine.
 • Vse to je lahko razlog za dolgo nalaganje strani in zamikov pri spletnih igrah. Če uporabnik ni hard-core igralec, in samo brskanje po straneh na spletu, sploh ni treba vedeti, kakšen ping je. V igri igra pomembno vlogo in vedenje, kako rešiti ta problem, je preprosto potrebno.

  Težavapri ponudniku

  V tem primeru uporabnik sam ne more storiti ničesar. Če želite preveriti, ali obstaja težava s ponudnikom, odprite ukazno vrstico in vnesite: ping IP naslov igralnega strežnika. V primeru, ko je odzivni čas večji od 100 ms, je razlog za velik ping problem ponudnika internetnih storitev.
  Drugih izhodov ni, ampak poklicati ponudnika in povedati o neprijetni situaciji. Običajno se ta problem reši v enem dnevu. Vendar pa lahko tehnična podpora stori več in celo svetuje uporabniku, kakšne ukrepe je treba sprejeti, da bi se v prihodnje izognili takšnim situacijam.
  Če prošnja za tehnično podporo ni pomagala, je vredno razmisliti o spremembi ponudnika. Posvetujte se z znanimi igralci, ki nimajo težav s pingom.

  Virusi

  Zelo pogosto vzrok velikega pinga je okužba operacijskega sistema z virusi. Zaradi preproste prisotnosti zlonamerne programske opreme v ping sistemu se ne bo povečala, vendar se to zgodi, ko virusi povzročijo, da operacijski sistem sam začne nalagati velike količine v skriti način. To vodi do počasnega dela z internetom. Da bi rešili ta problem preprosto - samo prenesite protivirusni program in preglejte računalnik za zlonamerno programsko opremo in nato odstranite najdene. Obstajajo primeri, ko virus blokira dostop do uradnih strani protivirusnih programov. V takih primerih lahko prenesete datoteko iz drugih spletnih mest ali brskate po spletudodatne pripomočke, ki lahko skenirajo vaš osebni računalnik.

  Če protivirusni program ne more odkriti zlonamerne datoteke in je uporabnik prepričan, da je vzrok visokega pinga virus sam, obstaja zelo radikalen način za rešitev problema. Sestoji iz ponovne namestitve operacijskega sistema. Toda takšni ukrepi ne nastopijo zelo redko.

  Hitra vprašanja

  Če je na dobrem internetu velik ping, je vzrok za to lahko napačna nastavitev obljube. To se lahko zgodi, če je program ponovno nameščen in nastavitve niso nastavljene.
  Če želite odpraviti težavo, odprite program in pojdite na zavihek »Prenos«, ki je v nastavitvah. Če želite odpraviti težavo z visokimi ping vrednostmi, morate izbrati hitrost povezave. V nekaterih primerih je čas, da znova zaženete računalnik, preden vklopite igro.

  Požarni zid in prenos

  Kot je bilo že omenjeno, morate za zmanjšanje pinga prenesti protivirusni program. Vendar pa obstajajo primeri, ko lahko antivirus povzroča počasno povezavo z internetom. Odstranjevanje težave je preprosto. Dovolj je, da izklopite antivirus in požarni zid, vendar ne pozabite, da jih ponovno vklopite, preden začnete plezati po internetu.
  Drug razlog za visok ping je lahko aktivni prenos podatkov v omrežje ali prenos iz omrežja. V tem primeru morate le začasno ustaviti prenos podatkov.

  Problem s servisom

  Zelo pogosto je vzrok visokega pinga v "COP" ali v drugi spletni igri težava.strežnika. Uporabnik ga ne more rešiti. V tem primeru ni nič drugega, kot počakati, dokler sama administracija strežnika ne odpravi vzroka težave, potem pa se ping vrne na normalno vrednost. Če ne čakate, lahko preprosto zamenjate strežnik za eno uro.

  Manipulacija z registrom

  To je eden od najmanj učinkovitih načinov za rešitev problema. Vključuje nekatere spremembe v registru operacijskega sistema, da se zmanjša visok ping, kar je nezaželeno. Takšna dejanja lahko povzročijo nepopravljivo škodo operacijskemu sistemu in povzročijo, da jo bo treba ponovno namestiti. Če želite začeti, morate odpreti register in pojdite na naslednji način: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftwindows NTCurrentVersionMultimediaSystemprofile. Nato morate v tej mapi odpreti datoteko. V tej datoteki bo imel parameter a. Namesto tega morate vnesti ffffffff. Po tem morate shraniti vse spremembe in znova zagnati računalnik.

  Preverjanje povezave

  Če želite preveriti ping, morate odpreti meni Start in poiskati in odpreti ukazno vrstico na seznamu programov. To lahko storite hitro s pritiskom kombinacije tipk Win + R. V oknu vnesite naslednje besedilo in pritisnite tipko Enter: ping naslov strežnika -n 10.
  Tudi na internetu lahko najdete posebne programe, ki vam omogočajo, da preverite ping, vendar je zelo priporočljivo, da jih ne uporabljate. Vse, kar je potrebno za preverjanje kakovosti internetne povezave, je nameščeno skupaj z namestitvijo operacijskega sistema, programi drugih proizvajalcev pa lahko okužijo računalnik z okužbovirusa.

  CFosSpeed ​​

  Ta program lahko reši problem visokih ping iger. Omogoča povečanje pasovne širine in zmanjšanje odzivnega časa. Cilj CFosSpeed ​​je optimizirati promet vsakič, ko se povežete z internetom z uporabo dveh ali več podatkovnih tokov. Ta program za zmanjševanje števila pingov opravlja tudi več drugih funkcij. Najprej je sposobna vzdrževati visoke hitrosti povezave tudi, ko je aktivna. Drugič, CFosSpeed ​​zmanjša število težav pri predvajanju avdio in video datotek. Ena od najnovejših posodobitev za pametne telefone je bila optimizacija programa, ki je bistveno izboljšala kakovost mobilnega interneta. Preizkusna različica CFosSpeed ​​je na voljo v 30 dneh, potem pa morate kupiti program.

  Zmanjšanje ping-a v "Counter Strike 1.6" s CS Pingom

  Igra Counter Strike je ena najbolj priljubljenih na svetu. Veliko igralcev se sprašuje, kako zmanjšati ping na minimum. Velika priljubljenost strelec je postala razlog, da se je veliko število programerjev zavezalo, da bo razvilo programe za zmanjšanje ping-a. Eden od njih je CS Ping.
  Velikost pripomočka je nekaj več kot en megabajt. Načelo CS Ping vključuje nastavitev pravilne konfiguracije samodejno. Program generira konfiguracijo glede na računalniške podatke. Po prenosu morate kopirati vse datoteke v mapo z igro in zagnati program. V oknu morate iti v konfiguracijo in klikniti »Pokaži«. Po tem bo CS Ping samodejno ustvaril potrebne nastavitvekopirajte in prilepite v datoteko z nastavitvami igre in zamenjajte že obstoječo konfiguracijo.

  WoT Ping Optimization

  World of Tanks je še ena zelo priljubljena spletna igra po vsem svetu in dolg odzivni čas je za mnoge igralce zelo neprijeten. Leatrix latency Fix je program za zmanjševanje števila pingov, ki je na začetku podpiral WoT, vendar so razvijalci sčasoma razširili seznam podprtih iger, ki vključujejo tako priljubljene izdelke, kot so Warface in Black Point. Da bi s tem programom zmanjšali ping, ga morate prenesti in namestiti. Nato lahko odprete igro in uživate. V mnogih igrah je ping približno dvakrat.

  Telnet

  To je pripomoček, ki vam omogoča, da preverite, ali ima vaš računalnik ali prenosni računalnik pravico do povezave s strežnikom. Če želite odpreti Telnet v napravi, v kateri se izvaja Microsoftov operacijski sistem, morate iti na nadzorno ploščo in izbrati element »Omogoči in onemogoči komponente«. V meniju potrdite polje poleg odjemalca Telnet. Nato morate odpreti meni Start, poiskati ukazno vrstico in vnesti naslednje besedilo: telnet naslov strani 25.

  Zaključek

  Programska oprema za znižanje pinga ni rešitev. Ljubitelji računalniških spletnih iger poskušajo odpraviti problem visokega pinga, če sploh, na vse možne načine. Zelo pogosto se zatekajo k namestitvi programov tretjih oseb. To ni priporočljivo, ker lahko takšna programska oprema škoduje računalniku. Veliko bolj učinkovit način je ročna nastavitevping Prav tako se lahko zelo pogosto poveča ping zaradi težave s ponudnikom. To je klic ponudnika internetnih storitev, ki je najučinkovitejši način za zmanjšanje ping-a. Programi drugih proizvajalcev lahko resnično zmanjšajo odzivni čas ali vsaj odpravijo ping skoke. Vendar pa niso vsi varni. Tudi če nameščanje takšnega programa ne okuži virusov z operacijskim sistemom, lahko taki programi ukradejo osebne podatke uporabnika. Zato morate pred nameščanjem takšnih dvomljivih programov razmisliti, ali se splača in poskusite najti drug način reševanja problema.

  Sorodne publikacije