Motorna kolesa z enim kolesom: pregled, funkcije, pogledi in pregledi

Sodobni trg vozil je poln najbolj neverjetnih primerkov. Pred nekaj desetletji so se motorji z enojnimi kolesi, žiroskopi, sigwei, kolesa, kolesa nenavadnih konstrukcij itd. Zdelo čudež. Danes narašča priljubljenost kompaktnega in enostavnega upravljanja denarja. Če pogledamo nekatere modele sodobnega transporta, boste nehote mislili, da je prihodnost že prišla

Naš članek bo povedal o nekaterih modelih motornih koles z enim kolesom. Seveda pa je preprosto nemogoče našteti vse sedanje eksperimente, zato se pogovorimo o najpomembnejših variacijah.

Beseda o pionirjih

Če menite, da so motorji na enem kolesu produkt 21. stoletja, potem niste slišali ničesar o tistih, ki so stali na samih temeljih. V začetku prejšnjega stoletja se je svet začel spraševati, gleda na neverjetne podobe Goventozi de Udine, na katerih je bil upodobljen, sedeč znotraj velikega monolita.


Motocikl na enem kolesu leta 1931 je bil še bolj neverjeten kot danes. Toda izum je prizadel ne le videz: monokok bi lahko razvil hitrost 150 km /h. Premer kolesa je dosegel 14 čevljev.

3-letna fotografija

Vendar pa je trditev, da je bil signor de Udine prvi, sporna. V arhivu ene od francoskih knjižnic je fotografija dame, ki sedi v podobnem prevozu, iz leta 1927. Najbolj presenetljivo je, da je zasnova koles identična.Morda je to ena in ista instanca, ne dve različni. Bilo je dejstvo plagiatorstva, znani razvijalci ali dve osebi skoraj istočasno izumili isto stvar - vsa ta zgodba, na moje veliko obžalovanje, je tiho.

Legendarni Ryno

V našem času tisti, ki lahko opravljajo motorje z enim kolesom, več kot enkrat. Začetek našega majhnega pregleda je vredno omeniti iz omembe edinstvenega vodje blagovne znamke - znamke "Renault" (ne smemo zamenjevati z "Renaultom"). Razvijalec je Chris Hoffman. Omeniti je treba, da pred izdelavo motornega kolesa z enim kolesom ni niti pomislil na takšno priložnost. Navdihuje izumitelj lastna hči. Ona je prosila svojega očeta, naj opravi prevoz za njo, kar je sama slikala.

Kreativno razmišljanje je začelo delovati takoj. Dogovorili so se tudi o oblikovalskem talentu. Kmalu se je majhen družinski hobi preoblikoval v resen posel. Danes je motorno kolo Ryno z enim kolesom najboljše na svetu. Hoffman se ne bo ustavil pri doseganju, zato se obseg modela podjetja pogosto posodablja.

Čudovito Uno

Zgodovina tega kolesa z enim kolesom je nenavadna, saj je bil njegov ustvarjalec osemletni deček Ben Gulak. V središču razvoja je dvojno kolo, sestavljeno iz dveh delov na eni osi. Vertikalni položaj "Uno" je opremljen z žiroskopom. Vsako kolo ima priključek na električni motor in neodvisno vzmetenje.
Ben Gulak z enim kolesom kaže odlično vodljivost. Pilot nadzoruje gibanje telesa: zaviranje zahteva nekajda bi se spustili in nadaljevali pot, moramo iti naprej. Razvijalec, ki je samostojno izdelal podrobnosti za svoje otroštvo, je poskušal narediti upravljanje tako preprosto, da bi lahko tudi otrok upravljal Uno. Ena od oblikovnih značilnosti je zadnja klop. Ko se vozite, jo pilot postavi na noge, prav tako pa služi kot poudarek za motorno kolo na parkirišču.
Novost, ki ima ne samo dobre lastnosti, ampak tudi odlično zasnovo, je hitro sestavila vojsko občudovalcev. Trenutno ne samo to kolo z enim kolesom, ampak tudi njegov dvokolesni "brat" z zložljivo vilico.

Compact Solowheel

Na svetovnem razstavi igrač v New Yorku je nastopilo novo inventistično ustvarjanje. Toda ta igrača ni mogoče imenovati igrače. Solowheel eno kolo motorno kolo vključuje polnilnik, in cena za novost je relativno majhna - približno 14700 rubljev. (250 $).
On nima nadzora in sedeža. Pilot mora uravnotežiti, stati na stezah in uravnotežiti. Novost lahko vozi s hitrostjo do 20 km /h, če je potrebno, pa se lahko nalepke prepognejo in prevažajo za ročaj, kot kovček.

Prikolica za eno kolo

Malo verjetno je, da se bo nekdo moral opreti na vozilo z enim kolesom. Toda za dvokolesna vozila je tak dodatek lahko zelo koristen. Na srečo, proizvajalci zelo dobro vedo in proizvajajo veliko možnosti. Pomislite, da se lahko prikolica z enojnim trupom uporablja samo v zaprtih prostorihopravljanje gospodarskih nalog? Ampak ne, nekateri modeli izgledajo neverjetno elegantno. Ta priklopnik se lahko pritrdi tudi na luksuzno Honda Gold Wing ali kateri koli drug luksuzni model, da se odpravite na izlet ali na razstavo.

Za motorno kolo je mogoče z lastnimi rokami izdelati prikolico z enojnimi kolesi. To zahteva določen nabor orodij (bolgarski, varilec), rezervne dele in določene spretnosti. Okvir prikolice se lahko montira iz aluminijastih cevi, pločevina pa je primerna za primer. Priporočljivo je, da na kolo priklopnika namestite amortizer. V skladu s pravili mora biti tak dodatek k motošportu opremljen z označevalnimi lučmi, motorno kolo z registrsko tablico mora biti pritrjeno na zadnji del prikolice, tako da je vidno. Prevoz potnikov v takšnih stavbah je strogo prepovedan. Folk Kulibiny včasih ne nič manj od izdelkov z blagovno znamko. Da bi prikolica izgledala čedno, je potrebno polirati varilne spoje in rob kovinskih delov. Natančna barva bo prikolici dala pristen videz. Sistem pritrdilnih elementov za tovor ustreza vsem glede na njihove potrebe in želje.

Ali obstaja prihodnost za enočlanska vozila?

Seveda je to daleč od vseh obstoječih motornih koles na eno kolo. Poleg velikega števila serijsko izdanih modelov so bili razviti tudi številni koncepti, ki se trenutno ne razvijajo. Mimogrede, ali ste vedeli kako se imenujejo motorna kolesa z enim kolesom? Pogosto se uporabljajo naslednja imena, kot so monobike, mono wheel. Nekateri strokovnjaki verjamejo v toTak prevoz je na splošno nepravilno opredeljen kot motorno kolo. Morda, z razvojem tehnologije in pojavom še več možnosti, lahko govorimo o nove vrste vozil. Vse obstoječe možnosti trenutno delajo na okoljskih elektromotorjih. Zaradi tega je monobike še bolj privlačna, saj je človeštvo končno resno sprejelo ohranjanje okolja. Enako pomembni so kazalniki, kot so dobičkonosnost, agilnost, kompaktnost. No, upajmo, da bo ta udoben prevoz vzel svojo nišo in bo v prihodnosti postal bolj dostopen širokemu krogu strank.

Sorodne publikacije