Tesla Model S: tehnične specifikacije, fotografije in ocene

Prototipi prvih električnih vozil so se začeli pojavljati pred 100 leti. Ker pa ni bilo baterij zadostne zmogljivosti, je bil razvoj začasno ustavljen. Ko so se pojavile prve zelo zmogljive in "žive" baterije, so mnogi inženirji ponovno začeli razvijati električna vozila. "Tesla Model S" - oblikovanje ameriških oblikovalcev in inženirjev, ki jih je mogoče najti na ulicah mesta. Spoznajmo Teslo.

Iz vsega, kar se je začelo
Ilon Mask, ameriški inženir in poslovnež, je predstavil Model S javnosti v Nemčiji leta 2009, serija pa se je začela leta 2012. Toda pot do uspeha Dejstvo je, za Teslo, je bilo podjetje precej trnovito, včasih je bila organizacija na robu stečaja, vendar je Mask, do zadnjega, verjel, da bodo električni avtomobili v povpraševanju, vložil skoraj ves svoj denar v razvoj projekta, nato pa je našel vlagatelje, prvo serijsko serijo v višini 1.000 avtomobilov prodanih veliko avtomobilov Medtem cena za avto ni bila tako majhna, približno 100.000 dolarjev.

V desetih letih proizvodnje avtomobilov je Tesla odplačal vse svoje dolgove in vstopil na svetovni trg, in je že prodal več kot 50.000 izvodov. Tesla Model S vam omogoča, da pospešite do sto v samo 27 sekundah, z zmogljivostjo 360 KM, danes pa je to edini avtomobil, ki lahko večino časa vozi brez ponovnega polnjenja. Leta 2013 v letu 2007V ZDA je ta avto dobil naziv najbolj prodajane luksuzne limuzine. Na Norveškem, kjer država resno podpira električna vozila, je Tesla postal najbolj prodajan, pred glavnim konkurentom, Volkswagen Golf.

Kaj je pod pokrovom, če ne motor?

Ko smo odprli pokrov motorja, ne bomo našli običajnega bencinskega motorja in zapletene opreme na tečajih. Tam je preprosto prostor za prtljago. Morda so ga razvili razvijalci? Pod pokrovom prtljažnika je tudi prazen. Poleg tega je dovolj prostora za kolesa ali otroške naslanjače.

Torej se izkaže, da pogonska enota ni vidna, kje ne izgledajo. In celotna stvar je, da je električni motor nameščen pod voznikom in potniki. Gre za zbirko velikih baterij, ki so skrite in niso vidne vozniku, in to dejansko ni potrebno. Tukaj je avto, kot je Tesla Model S. V Rusiji, na žalost, je zelo malo takih strojev in ne uporabljajo posebnega povpraševanja. To je posledica dejstva, da ni državne podpore v obliki financiranja. Navsezadnje je za Teslo treba namestiti elektrarno in to je dokaj smotrna zadeva.

"Model Tesla S": tehnične značilnosti

Na začetku so bili prodani modeli s pogonom na zadnja kolesa. Električni motor v tem primeru je bil nameščen neposredno nad zadnjo osjo. To je posledica dejstva, da avto nima menjalnika in prenosa kot takega. V skladu s tem je elektromotor neposredno povezan z pogonskimi osmi avtomobila. Apartma "Suite" se ponaša s kapaciteto 416 kosov. ali 310 kW. Kdaj?To preseneti voznike z največjim številom obratov, ki jih razvije avto - 16.000 vrt /min. pri največjem navoru 600 Nm. Največja hitrost vrhunske opreme - 210 kilometrov na uro.
Omeniti je treba tudi, da je vozilo sposobno delovati kot avtonomni generator baterij. Obnovitveni način se aktivira, ko voznik spusti pedal za plin. Avto se počasi postopoma upočasni in baterije se polnijo. Skupaj je model S s pogonom na zadnja kolesa imel tri komplete: 6085 in R85 ​​z zmogljivostjo 250280 oz. 310 kW. V letu 2015 je bil osnovni komplet nekoliko prenovljen in spremenjen, zdaj pa je predstavljen kot S 70D, lahko govorimo o majhnem povečanju moči.

Polni pogon

Konec leta 2014 je ameriško podjetje izdalo varianto štirikolesnega pogona. Eden od motorjev modela Tesla S je ostal na zadnji osi, drugi pa na sprednji strani. Povečanje moči v tem primeru je preprosto ogromno. Električni motor na sprednji strani ima 221 KM. Skupna proizvodnja je približno 700 litrov. z To je bolj športni avto kot premium limuzina.
Do sto avtomobilov je začelo pospeševati hitreje kot Porsche Panamer s turbopolnilnikom. Največja hitrost je 249 km /h. Polni pogon je dobil dodatno pripono v obliki črke D. Omeniti je treba, da so inženirji dosegli idealno porazdelitev obremenitve na sprednji in zadnji osi (50:50), kar voznikom zelo prijetno.

Nekaj ​​o akumulatorju

Posebno pozornost posvetite baterijam, ki jih uporablja avto. Kot osnova so bili uporabljeni izdelkiJaponsko podjetje Panasonic. Baterija ("Tesla Model S") je postavljena pod izdelek na celotnem območju. Na voljo je skoraj 7.000 litij-ionskih baterij. Moč, odvisna od konfiguracije vozila, se lahko giblje od 70 do 85 kW /h. Treba je omeniti, da ima ta limuzina precej veliko težo, približno dve toni. Kljub dejstvu, da so vsi deli telesa izdelani iz aluminija. Toda akumulatorska baterija ima dokaj veliko velikost in težo.
V osnovni konfiguraciji, rezerva teče 335 kilometrov, največja pa približno 426. To je precej prepričljivo in omogoča dolgo časa, da se premaknete brez ponovnega polnjenja, še posebej, če ne pritiskaš na pod.

Bolj pomembno

Baterije v tem avtomobilu se uporabljajo tudi za druge namene. Njihova kompetentna postavitev je omogočila bistveno izboljšanje obnašanja avtomobila na vogalih. To se doseže z njihovo lokacijo med medosno razdaljo in premikom težišča. Ker so baterije predstavljene s posameznimi moduli, so neenakomerno razporejene. Večina jih je osredotočenih na sredino. To je pozitivno vplivalo na vztrajnost vzdolž navpične osi. Druga pomembna funkcija baterije je, da je s svojo pomočjo, razvijalci uspelo bistveno povečati moč okvirja telesa. Ker so prvi modeli imeli žalostno izkušnjo z lomljenjem baterij pri vožnji na neenakosti, so začeli nameščati titanove plošče, ki jih zanesljivo varujejo. Konec leta 2015 so razvijalci naredili majhno nadgradnjo, kar je omogočilo povečanje rezervnih zalog za dodatnih 6%, kar je še bolj zanimivo.

Propostaje Tesla Supercharger

Še en razvoj ameriškega podjetja. To je polnopravna polnilna postaja, ki vam omogoča napolnitev energije pri moči okoli 120 kW. Vse to poteka mimo osnovnega 10-kilovatnega pretvornika. Ni presenetljivo, da je vodstvo podjetja obširno razširilo svoje izdelke in bi moralo biti. Še posebej, ker so zahtevane koristi potrjene s testiranjem. Do 50% avtomobila, ki se polni v samo 20 minutah, do 80% - 40. Za popolno polnjenje akumulatorjev električnega vozila traja 75 minut. Zdi se, da je število veliko za mnoge, v resnici pa je zelo hitro. Poleg tega se številni vozniki ustavijo na dolgih razdaljah, da se sprostijo, si privoščijo prigrizek ali se tuširajo. V tem času bo avtomobil pripravljen za nadaljnje izkoriščanje. Tesla Model S, fotografija, ki si ga lahko ogledate v tem članku, je edinstven in edinstven avto.

Malo o upravljanju

V kabini je vse nenavadno in edinstveno. Ta stroj, sodi po ocenah, ni podoben nobenemu drugemu. Zato se mora prvič prilagoditi. Na primer, za zagon električnega motorja ("Tesla Model S"), vam ni treba vstaviti ključa v ključavnico za vžig, saj ni. Vse je izvedeno preko zavornega pedala. Kliknite nanj - in že lahko greste. Eden ne more, ampak bodite pozorni na 17-palčni zaslon na osrednji konzoli. Ker se je število gumbov in drugih mehanskih elementov znatno zmanjšalo, so bile vse funkcije vožnje postavljene na računalnik. Tu lahko najdete vse izčrpne informacije o avtomobilu. Seveda so bili indikatorji zasuka ključavnic,brisalci, kot tudi sprednji in zadnji ročaj. Na armaturni plošči je še en računalnik, ki prikazuje voznika:
 • vozni park;
 • hitrost gibanja;
 • polnjenje in temperatura baterije itd.
 • Na splošno je avto v kabini podoben vesoljskemu vozilu. Skoraj vsak nadzor se izvaja z zaslonom na dotik. Testna vožnja ("Tesla Model S") je pokazala, da je vse na svojem mestu, zato Američani niso zamudili ergonomije.

  Zmerno agresiven

  Če se podrobneje pogleda zunanjost avtomobila, je takoj jasno, da je resno postavljen. Široka maska ​​hladilnika, ozki žarometi z vrhunsko optiko, vse to nakazuje, da se avto aktivno ukvarja in celo nagovarja lastnika, ki ga je včasih potrebno voziti po stezi. Cast 19-palčni diski, skupaj s posebno barvo in poliranje telesa, videti tako težko, da si lahko ogledate proč od take lepote. Hkrati pa avto nima nobenih "škrg" na pokrovu motorja ali kompresorju. Torej je primeren za zmerno vožnjo po mestu in bo povpraševanje ne le pri ljudeh, mlajših od 40 let.

  Malo o šasiji

  Z avtomobilom Tesla smo že malo spoznali. "Model S", katerega značilnosti večinoma menimo, je nastal iz nič. To pomeni, da razvijalci niso si izposodili tehnologije od drugih vodilnih proizvajalcev avtomobilov, kot so "Audi", "BMW" itd. Zato so praktično vse podrobnosti edinstvene in se ne uporabljajo nikjer drugje. To velja deloma za vzmetenje avtomobila. Pnevmatsko obratovanje omogoča lastnikuspremenite razdaljo. Lahko se dvigne, če je cesta nizke ali čim nižje za agresivno vožnjo po avtocesti. Volan je opremljen z električnim ojačevalnikom moči. Ampak tukaj je nekaj zanimivih funkcij. Na primer, večnivojski sistem spreminja togost volana. Za mirno in dimenzionalno vožnjo lahko zmanjšate togost na minimum in naredite nadzor čim bolj mehak. Želite hitro vožnjo? Ni problema, kolo naredimo čim tesnejše in avtomobil se bo nemudoma odzval na najmanjši obrat.

  Visoka varnost

  Leta 2013 je pet zvezdic dobilo točno avto "Tesla". Avtomobil "Model S" velja za najvarnejši na svetu. Doseganje tako visokih rezultatov je bilo mogoče zaradi zasnove karoserije vozila. Trajnost je dopolnjena z baterijo, kar je prav tako pomembno. Zavorni sistem - prezračevanje diska z elektronskim krmilnim sistemom ročaja. Seveda si rekuperativni sistem zasluži največ pozornosti. Ne samo, da napolni akumulator, ampak tudi ustavi avto. Načelo delovanja je podobno zaviranju motorja v običajnem stroju.
  V zvezi z neposredno varnostjo voznika je torej na voljo 8 blazin in "ASB". Zdi se, da je bilo vse to že zdavnaj, a pomembno vlogo ima tudi način izvajanja. V primeru nesreče se napajalni sistem akumulatorjev takoj izklopi. To je zelo uporabna funkcija na električnem vozilu.

  Značilnosti elektromotorja

  Na S-ke je trifazni asinhroni električni motor. Nima analogov in je razvoj podjetja Tesla, zato je malo verjetno, da bi govoril o njegovi edinstvenosti.Tekoči hladilni sistem, ki je trenutno najlažji za vzdrževanje in učinkovitost. Nekaj ​​je sposodilo podjetje Tesla. To je prenos, ki je bil vzet iz Mercedes-Benzovega modela. Deluje v tandemu z enostopenjskim menjalnikom s prestavnim razmerjem 973. To je zelo zanesljiva zasnova, čeprav ni tako enostavna za vzdrževanje.

  Vse za ljudi

  "Tesla Model S", katerih tehnične značilnosti smo obravnavali v tem članku, so resnično ustvarjene za udobno in samozavestno vožnjo. Mnenja to potrjujejo. Seveda takšno razkošje verjetno ne bo na voljo pri navadni delovni sili, saj osnovna oprema v ZDA in Evropi stane približno 62000 dolarjev. Največja - približno 80000. Vendar pa v bližnji prihodnosti, razvoj ne bo ustavil, in bo bolj cenovno električnih vozil. V zvezi s tem modelom si Tesla prizadeva, da bi svoje stranke čim bolj ohranil. Na primer, polnjenje na postajah v ameriškem podjetju je popolnoma brezplačno. O tem že veliko govori. Na primer, v Rusiji nič ni zastonj, običajno na načrtovanem TA, celo domači prodajalci avtomobilov vijačijo ceno, ki že govori o ostalem. To je zahvaljujoč široki podpori svojih strank "Tesla" in dobil na svetovnem trgu in zasedajo vodilno mesto. "Model S" je trenutno najbolj priljubljen na svetu. Sodeč po ocenah, je pripravljena kupiti in uživati ​​v vožnji, občutku, ki ga ni mogoče zamenjati z ničemer.

  Sorodne publikacije