Pregled igralca Logitech F710 Gamer

Verjetno je vsak igralec imel takšno situacijo, ko je na računalnik prišel kakšen zanimiv igralec, toda samo tukaj upravljanje v njem ni zelo dobro izvedeno in za zagon znaka z miško in tipkovnico ni zelo priročno. Ali, na primer, vse znane borilne igre: Street Figther, Tekken, Mortal Kombat. Igranje teh iger s tipkovnico je zelo neprijetno, prav tako pa je težko izvajati vse vrste kombiniranih napadov in kron. Druga stvar je, da zamenjate tipkovnico in miško z gamepadom in popolnoma potopite v igralno atmosfero, pozabite na slabo upravljanje.


Izbira dobrega igralnega konzole ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled, še posebej, če jih je na trgu toliko. V današnjem pregledu bomo pogledali enega, čeprav ne novih, vendar najbolj priljubljenih modelov - Logitech Wireless Gamepad F710, ki se prodaja v mnogih računalniških trgovinah po zelo ugodni ceni.

Opis

Logitech F710 je bil izdan leta 2010 in je v bistvu starejši "brat" F310. Obe igralni plošči sta skoraj podobni, vendar je nekaj 710, na primer, prisotnost vibracijskih motorjev, brezžičnega dela, barve itd. Verjetno je to prav tisto, kar je postal glavni razlog, da Logitech ni zapustil proizvodnje po skoraj osmih letih od izdaje, in nasprotno, nadaljeval.

Dokončanje

Igralna konzola je na voljo v prozornem plastičnem pretisnem omotu, ki ga ni lahko odpreti. Najprejulov oči - je zelena "Logitech Wireless Gamepad F710" in, seveda, gamepad sam. Upoštevanje embalaže ni posebej pomembno, zato pojdimo na celoten sklop.


Poleg igralne konzole je na voljo tudi nanoserver, USB podaljšek za sprejemnik, navodila in drugi dokumenti, pogon za voznika in dodatna programska oprema ter dve bateriji za prste "Durasel" (čudno, vendar ju je proizvajalec takoj vstavil v komplet). Pravzaprav je vse, zato lahko greš na pogled.

Videz

Zunaj, Logitech Gamepad F710 izgleda dobro, čeprav je malo naiven. Material, iz katerega je izdelan gamepad, je dobra in visoko kakovostna plastika. Poleg tega ima zgornji del mat površino, ki je seveda plus. Toda stranske stene in dno igralne konzole imajo gumijasto prevleko, ki omogoča udobno držanje manipulatorja tudi med intenzivno igro, ko so roke pomete.
Pod njim je tudi baterijski prostor, ki je skrit za odstranljivo prevleko. Na koncu je vredno povedati o barvi. Sprva je proizvajalec izdal gamepad v treh barvah: belo, srebrno in črno. Danes je model pogosteje na voljo le v srebrni barvi, ki rahlo pokvari videz.

Kontrole

Logitech F710 ima standardne kontrole, ki jih lahko najdete na vseh igralnih ploščah. Torej od vrha na levo je D-pad, ki ima 8 kontrolnih položajev (zgornji, spodnji, levi, desni in 4 diagonale). Na sredini lahko vidite 4 gumbe: Nazaj, Začni, Vibracija, Način.
Na desni strani so 4 tipke, ki so odgovorne za akcijo v igrah - A, B, X, Y. Pobarvane so v različnih barvah, kot v igralni konzoli Xbox. No, seveda, ne pozabite na dva odtoka, ki imata lepo prevleko z majhnim vzorcem pod pravega usnja. Upravljajo se zelo enostavno in prosto, njihova lokacija pa se kopira, očitno, iz klasičnega Dualshock iz Sony Playstationa. Na splošno, če povežete igralne plošče iz Sonyja in Microsofta, bo Logitech F710 prišel ven, ker sta oba kontrolnika in njuna lokacija izposojena iz teh dveh modelov.
In tukaj so še zadnji gumbi, ki so piščanci. Nahajajo se na hrbtni strani igralnega pulta in padejo točno pod kazalcem. Med piščanci je tudi majhno stikalo XInput /DirectInput. V splošnem imajo vsi kontrolni elementi lep, tekoč tek in so na svojih mestih. Ergonomija - 5 točk.

Povezava

Pri povezavi Logitech F710 z operacijskim sistemom Windows 10 ni bilo težav. Sistem samodejno prepozna model in namesti gonilnik sam. Lahko seveda namestite gonilnik iz pogona, vendar za to ni posebne potrebe. Igralni zaslon teče prek brezžičnega modula, ki se poveže z računalnikom. Signal je jasen in dober, zamude pri ukrepih se ne upoštevajo.

Recenzije

Kar se tiče pregledov na Logitech F710, jih je veliko, kar ni presenetljivo, saj je model izdan leta 2010. Glavne pomanjkljivosti uporabnikov niso povsem udobne odtoke, kot je prst od njih in si prizadeva za skok off. Druga pomanjkljivost je zmanjšanje gumiranega premaza po 4-5 letihuporabo In zadnji - nekateri imajo težave z vozniki - stalno letijo. Problem se kaže v Windows 8 in 10.

Cena in sklep

Logitech F710 je odličen gamepad, ki bo zagotovo zadovoljil svojega lastnika že zelo dolgo časa. Ima dobro ergonomijo, gamepad se popolnoma ujema z roko, gumbi pa imajo lepo in jasno premikanje. Pomanjkljivosti F710 so izjemno majhne, ​​za kar je prejel priljubljeno ljubezen.
Kot je za ceno, danes lahko ta model kupite od 2600 rubljev ali več. Vredno je reči, da je cena zelo napihnjena - pred 2-3 leti se je F710 prodal v trgovinah za 1600-1800 rubljev. Kupite ga zdaj, pustite, da se vsi odločijo sami.

Sorodne publikacije