Vprašajte orodno vrstico: Kaj je to in kako se znebiti

Veliko uporabnikov se sooča, ko na svojem računalniku dela na neznanem programu, imenovanem "Vprašaj orodno vrstico", iz katerega je vzet sistem in katere možnosti odstranjevanja bodo obravnavane v članku. ker obstaja toliko spletnih aplikacij, kot je ta.

Pregled programa

Razvijalci programa pravijo, da je Ask Toolbar hiter dostop do modernega iskalnika z istim imenom. Uporabnik lahko takoj spozna novice iz različnih panog, podjetij in pomembnih dogodkov na svetu. Programska vrstica ima možnost, da se takoj poveže z radijskim in sledi sporočilom na socialnih omrežjih. Samo to ne spremeni dejstva, da obstaja veliko število komunalnih storitev, ki so boljše od kakovosti. Vse prednosti programa se izravnajo z dejstvom, da je brez njih mogoče narediti ali odpreti določen zavihek v brskalniku. Toda mnogi uporabniki se sprašujejo, če je ta Ask Toolbar taka in ker so jo videli na svojem računalniku.


Penetracija

Obstajajo črne metode za promocijo vsebin na internetu. Gre za uvedbo izdelkov, ki jih nihče ne želi naložiti sam. Avtorji Ask orodne vrstice so se odločili, da jo uporabijo na podoben način. Kaj bo to povzročilo nezadovoljstvo z velikim številom ljudi, ni mar za njih. Sklenejo sporazume z različnimi distributerji vsebin, tako da jih ta iskalnik obvezno doda drugim uporabnim programom. Redko je zahteval dovoljenjenamestitve, se to pogosto dogaja v samodejnem načinu. Zato jo ljudje najdejo na svojem računalniku, tudi brez suma, da je to koristnost. Da se to ne bi zgodilo, morate skrbno prebrati vse možnosti za namestitev različice, zlasti pri uporabi piratskih različic. Nikoli ne onemogočite protivirusnega programa, tudi če je zapisano v navodilih. Nezaščiten sistem bo postal lahek plen ne samo za nepotreben iskalnik, ampak tudi za številne viruse.


Škoda od videza

Mogoče je veliko uporabnikov sploh ni opazilo videza nekje na lokalnem disku iskalnika. Skupaj s tem programom je vključena skoraj vsa druga zlonamerna programska oprema. Zaradi tega računalnik zaradi tega doživlja konstantno obremenitev. Vsi brskalniki, nameščeni v sistemu, spreminjajo nastavitve. Začetna stran se z oglaševanjem takoj preusmeri na neznan vir. Najslabše je, da se bo iskalnik, ki je privzet, sam začel. To je posledica določenih kratkih segmentov časa, ki prikazujejo mesta, ki se gibljejo po črnih metodah. Posledično se bo delo na računalniku trajno prekinilo in zagotovljena bo dodatna obremenitev osrednjega procesorja. Če se to zgodi, morate skrbeti za natančno brisanje operacijskega sistema.

Možnosti odstranjevanja

Kako odstraniti orodno vrstico Ask v zgoraj opisanem sistemu zamašitve, je glavni izziv. Prvi korak bo rušenjeprogramov iz računalnika. Naj bo najboljši od vsega preko "Control Panel", kjer lahko greste skozi meni Start. Izbrati mora "Programi in komponente" in poiskati uporabniško določene vrstice. Opozoriti je treba, da se skupaj z glavnim zlonamernim iskalnikom lahko namestijo pripomočki tipa Updater in drugi. Prav tako jih morate odstraniti iz računalnika. Zgodi se, da je ta metoda rušenja aplikacije blokirana. V tem primeru morate prenesti brezplačne programe, ki vam bodo pomagali obvladati nalogo. Dobra izbira je SpyHunter 4 ali AntiMalware. Ti pripomočki delajo neposredno z registrom in odstranijo vse sklice na škodo iskalniku. Ostaja le, da popolnoma očistite brskalnik, obnovite nastavitve in naredite dodatno virusno skeniranje. Šele po tem bo uporabnik lahek dihal.

Čiščenje brskalnika

Če ste že ugotovili, da ga je program Ask Toolbar s seznama odstranil iz računalnika, morate samo počistiti glavni brskalnik. Prvi korak je odstraniti razširitev istega imena z dna sistema. V iskalniku Google se to izvede v stolpcu »Dodatna orodja«, kjer je prehod na vse nameščene aplikacije. Nato se vrnite v druge nastavitve, kjer želite določiti privzeti iskalnik. Če je bila začetna stran zamenjana, je treba spremeniti določen stolpec v istem meniju. Po vseh operacijah znova zaženite brskalnik in po možnosti računalnik za zvestobo. Da bi se izognili takšnemu dogodku, morate uporabljati storitvesamo preverjena in priljubljena spletna mesta. Takšne storitve skrbijo za svoj ugled in ne bodo zamašile uporabniškega sistema in s tem zmanjšale prometa obiskov. Zaženite tudi zgornji pripomoček za redno čiščenje registra na nov videz izdelkov Ask.

Sorodne publikacije