Motorna kolesa "Irbis": modelska linija, značilnosti, pregledi

Začetek zgodovine motornih koles "Irbis" - 2001. V tem obdobju se je skupina motoristov iz Vladivostoka odločila ustvariti domačo dvokolesno modifikacijo, ki bo tekmovala z vodilnimi evropskimi in japonskimi blagovnimi znamkami. Prva modifikacija je skuter Z-50R. Dinamično razvijajoča se družba je hitro vzpostavila široko prodajno mrežo po vsej državi. Zdaj v asortimanu podjetja predstavlja več kot tri ducate vrst motornih koles, ne štejejo rezervnih delov, streliva in pribor.

Model Irbis za motorna kolesa

Kot večina drugih proizvajalcev, ga proizvajalci tega kolesa proizvajajo v več osnovnih interpretacijah:
 • sekalniki. Ta kategorija vključuje udobne modele z udobnimi "klopmi". Značilnost tega je prisotnost vseh vrst kromiranih elementov. V smislu manevrske sposobnosti so zaradi velike mase zelo počasne. V tej kategoriji je kolo Irbis predstavljeno z različico Garpie, katere stroški znašajo od 120 do 150 tisoč rubljev.
 • Razlaga športa. Ta razred je osredotočen na hiter in agresiven način gibanja. Prednosti vključujejo ne udobje, temveč dinamiko in sposobnost izvajanja različnih manevrov pri visoki hitrosti. Tipični predstavnik Irbis v kategoriji - Z1-250CC, ki stane od 170 tisoč rubljev.
 • Enduro. Za razliko od športnih modifikacij je ta razred primeren ne samo za izkušene tekmovalce, ampak tudi za začetnike. Stroj združuje dobro vodljivost, varnost in udobje. Cena za takšne modele,giblje od 80 do 100 tisoč rubljev. Priljubljen model je motor Irbis TTR 250.
 • Crossoverji - mešanica enduro in helikopterji, najcenejša različica (60-70 tisoč rubljev.), Niso opremljeni z razsvetljavo za mestno vožnjo, združujejo lahkotnost, trajnost in dobro vodenje, so odlični za začetnike kolesarjev.
 • Merila za izbor

  Pri nakupu motocikla Irbis bodite pozorni na namen pridobitve tehnologije (navadno vožnjo v mestu ali dirko na posebnih avtocestah ali okrajih, da bi premagali različne ovire). Pravilno izbrana različica motornega kolesa vam bo omogočila, da dobite čim večjo kombinacijo kakovosti, praktičnosti in vrednosti.


  Opozoriti je treba na naslednje točke:
 • Zunanjost. Zunanjost zgodbe pogosto pritegne več kot specifikacije. Oblika in barva modela sta izbrani glede na osebne preference in modne trende.
 • Udobje. Tukaj morate razumeti, kaj potrebujete: udobje, nemoteno vožnjo in zanesljivost ali visoko hitrost z minimalnim udobjem. V cestnih različicah so dvokolesni avtomobili opremljeni z dodatnim naslonjalom in predali za malenkost.
 • Cena. Motorna kolesa "Irbis" so namenjena širokemu krogu kupcev, ki se razlikujejo po dostopni ceni v kombinaciji z visoko kakovostjo.
 • Značilnosti motornega kolesa Irbis

  Ne glede na dejstvo, da je zadevno vozilo večinoma sestavljeno iz kitajskih rezervnih delov, ima povsem običajne tehnične parametre. Prototip za ustvarjanje basne je postal legendarna japonska alternativa "Honda-SV250".Za enoto je značilno vzdolžno ojačano vzmetenje, velika kolesa, optimalen svetlobni tok, izvirni zaganjalni sistem. Posebno pozornost je treba posvetiti menjalniku. To vozlišče hvali večina lastnikov določenega motornega kolesa. Motocikel je precej dober pri upravljanju in manevriranju. Kljub temu, pri hitrostih nad 70 km /h, zlasti na cesti, vozilo dramatično "vodi" na stran, čeprav ni kritično.

  Za off-road modele je značilna povečana moč, primerna za udeležbo na dirkah in tekmovanjih. Motorna enota takih strojev ima kapaciteto 250 "kock", z največjo hitrostjo 130 kilometrov na uro. Razdelitev motornih koles na standardne terenske modele je precej pogojna. Pri izbiri stroja morate upoštevati teren in zahteve glede taktičnih in tehničnih lastnosti stroja.

  Eden izmed najbolj priljubljenih modelov

  Kategorija najbolj iskanih sprememb je "Irbis-125". Podobno je svojemu japonskemu "nasprotniku", ki je opremljen z zanesljivim okvirjem in lahko pospeši do sto kilometrov na uro. Razvijalci so posebno pozornost namenili ergonomiji in enostavnosti pristanka ne le vozniku, ampak tudi potniku. Po posodobitvi leta 2013 se je tehnologija začela opremljati z elektronskim merilnikom hitrosti in električnim zaganjalnikom. Modeli tega razreda so na voljo v dveh različicah: mestni in terenski. Stroj je namenjen motoristom do 190 centimetrov, možnost z visoko prehodnostjo pa lahko premaga kompleksčeprav je skupna masa opreme le 72 kilogramov. Na splošno se je enota pokazala na pozitivni strani.

  Ocene uporabnikov

  Pregledi motornih koles "Irbis" potrjujejo dejstvo, da je domači trg postal pravi konkurent zahodnim kolegom. Med prednostmi lastnikov so naslednje točke:
 • poceni rezervni deli in dobra storitev;
 • Dobre tehnične lastnosti in visoka prepustnost;
 • izbira kategorije motornega kolesa glede na zahtevane parametre;
 • moderna zunanjost;
 • prehodnost.
 • Cons:
 • ne tako stabilna dinamika, kot pri evropskih sogovornikih;
 • želi boljše krmiljenje in kazalnik okretnosti, zlasti v razredu "šport" in "enduro".
 • V ostalem je Irbis vreden konkurent svojim "zahodnim" kolegom, katerih vrednost ni vedno na račun domačih ljubiteljev "železnih konjev".

  Povzetek

  Motorna kolesa "Irbis" - to ni samo tehnika gibanja. Povezani so z zanimivim in živahnim življenjem, polnim pogona, novimi občutki in prehodom svobode od drugih, pogosto na negativne okoliščine. Cestne različice omogočajo ljubiteljem adrenalina in hitrosti, da se čutijo v svoji "plošči" tudi v mestnih razmerah. Športne zgodbe obljubljajo močan okus zmage in premagujejo vse vrste ovir na vseh dveh kolesih. Poleg tega proizvajalci blagovne znamke "Irbis" potrošnikom ponujajo motorne sani, ATV in različice motornih kolesdružinski ali poslovni dopust.

  Sorodne publikacije