Kako premakniti datoteko v mapo: navodila za Windows in Android

Prosto delo z datotekami in mapami - to je nesporno plus operacijski sistemi Windows in Android. Kljub temu, da je prva v glavnem specializirana za stacionarne računalnike, druga pa za mobilne naprave, je načelo delovanja datotečnega sistema v njih zelo podobno. Uporabniki lahko prosto premikajo, kopirajo, brišejo, preimenujejo datoteke (ko gre za sistemske komponente), ustvarjajo mape, jih brišejo in še več. V operacijskem sistemu Windows je to mogoče s standardnimi orodji, Android pa bo moral namestiti poseben gonilnik. V tem članku vam povemo, kako lahko premikate datoteke v mapah v sistemih Android in Windows.

Premikanje datotek v računalnik

Za računalnike z operacijskim sistemom Windows? Spodaj so navedena priporočila za vse različice operacijskega sistema, začenši z XP in več. Za opisana dejanja ne potrebujete programske opreme drugih izdelovalcev, tako da lahko takoj začnete kopirati podatke. Datoteko lahko premaknete v mapo Windows na naslednje načine.


Prva metoda - preprosto povleci in spusti

Za to potrebuješ samo miško. Odprite mapo, v kateri so datoteke (lahko se nahajajo na trdem disku, navidezni napravi, oddaljenem računalniku itd.) In izberete želene podatke. Če želite označiti vse položaje, uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + A. Nato pritisnite LMB na izbranih datotekah in jih povlecite v drugo mapo, nato pa spustite gumb miške. V tem primeru bodo podatkise kopirajo, se bodo pojavile v novi mapi, vendar bodo še vedno v starem imeniku. Lahko jih izbrišete. Če ste kopirali nekaj narobe, lahko zadnjo dejanje vedno prekličete s pritiskom na Ctrl + Z.

Druga metoda - premikanje s pomočjo tipk

Zdaj poskusite uporabiti vroče tipke sistema Windows. Prednost te metode je, da vam ni treba odpreti dveh oken hkrati, da dokumente povlečete in spustite. Datoteke lahko premaknete v mapo pozneje, če ostanejo v odložišču. Najprej morate označiti zahtevana mesta, nato pritisnite Ctrl + C. Zato bodo datoteke shranjene v odložišče. Zdaj pojdite na želeni imenik in pritisnite Ctrl + V, da se podvoji prikažejo v novi mapi. Ne pozabite, če uporabite kombinacijo kopiranja Ctrl + C v druge datoteke, se bodo že prikazale v končni mapi.


Tretja možnost je rezanje in lepljenje

, ki je podobna prejšnji, saj se tudi tukaj uporabljajo hotkeys. Razlika pa je v tem, da bodo datoteke iz izvirne mape izrezane in se bodo po vstavitvi v drug imenik premaknile iz njega. Izbrati morate datoteke in pritisniti kombinacijo Ctrl + X.
Nato odprite drug imenik in pritisnite Ctrl + V. Datoteke bodo pobegnile iz prve mape in bodo prikazane v drugi.

Uporaba kontekstnega menija

Premikanje datoteke v drugo mapo je možno ne samo z vlečenjem in vročimi tipkami, ampak tudi z uporabo menija. Če želite priti v to, morate označiti dokumente in klikniti na njih PCM. Meni je na voljoKopiraj in izrežite odstavke - po potrebi uporabite enega od njih. Pojdite v drug imenik in kliknite na PCM v prostem prostoru, nato v meniju izberite "Prilepi".
Naslednje metode omogočajo premikanje datotek v mapo, na drug trdi disk, zunanjo napravo za shranjevanje, DVD /CD (če niso zaščitene pred pisanjem). Veliko naprednih uporabnikov raje dela z veliko količino podatkov s pomočjo posebnih upravljalcev datotek. Eden od njih je klasični in slavni Total Commander. V njem lahko delate z več vodniki vzporedno, dodelite ukaze za vsako dejanje, razvrstite datoteke in še več. Operacijski sistem Windows ponuja široko paleto možnosti za organiziranje map in imenikov. Uporabite lahko vroče tipke, samo računalniško miško, posebna orodja itd.

Kako premakniti datoteke v mape v Android?

V operacijskem sistemu Android razvijalci nimajo vgrajenega upravljalnika datotek, zato lahko uporabite eno od naslednjih metod:
 • Napravo povežite z računalnikom in delajte z datotekami v sistemu Windows.
 • Namestite na pametni telefon /tablični računalnik poseben upravitelj datotek prek tržnice Play.
 • Podrobneje sta obe možnosti obravnavani spodaj.

  Povezava z računalnikom

  Za prenos datoteke v mapo Android na računalniku boste potrebovali kabel USB. Ko se povežete z računalnikom, morate izbrati vrsto povezave "Prenos datoteke", tako da bo sistem prepoznal notranji pogon ali priključeno pomnilniško kartico.
  V tem primeruračunalnik vas bo pozval, da izvedete dejanje. Izberite "Odpri mapo" in pojdite na notranji imenik za Android pametni telefon na "Android". Če želite premakniti datoteke in mape tukaj, lahko uporabite metode, ki so primerne za navadno kopiranje podatkov Windows (opisano na začetku članka).

  Namestite upravitelja datotek

  Eden najbolj priljubljenih menedžerjev - "ES Explorer".
  Prenesite ga brezplačno v trgovini aplikacij Play Store. Z orodjem dobite ne samo dostop do vseh datotek na vgrajenem pomnilniku in bliskovnem pogonu, temveč tudi odlično funkcijo za razvrščanje, prikazovanje, kopiranje in tako naprej. Z ES Explorerjem lahko na primer prenesete datoteko za prenos iz mape, ki je ni mogoče standardizirati z operacijskim sistemom Android. Za premikanje morate iti v imenik za prenos in izbrati želeno datoteko z dolgim ​​pritiskom. Po tem izberite "Premakni v" in vnesite končni imenik. Še en koristen program - Kabinet Beta.
  To je isti upravitelj datotek, vendar z omejeno funkcionalnostjo. Tu so vse uporabne funkcije - kopiranje, rezanje, vstavljanje, preimenovanje, premikanje, arhiviranje itd. Ta pripomoček bo dovolj, da datoteko premaknete v mapo.

  Sorodne publikacije