Laserski tiskalnik Canon i-Sensys LBP613Cdw: pregledi in primerjave z analogi

Canon i-Sensys LBP613Cdw - laserski barvni tiskalnik, izdan ne tako dolgo nazaj. Na njegove stroške 7000 UAH, ima precej dobre lastnosti. Ta članek vam bo dal pregled Canonovega i-Sensys LBP613Cdw, preučil njegove značilnosti in analiziral uporabniške ocene.

Videz

Zunaj je tiskalnik precej okoren. Kar pravzaprav ni presenetljivo, saj je v notranjosti veliko prefinjene opreme za tiskanje. Na sprednji strani zgornjega dela, v klasiki, je pladenj za izpis tiskanih dokumentov. Levo je priključek USB za povezovanje naprav. Lahko so pomnilniške naprave ali različni manipulatorji ali vhodne naprave - na primer tipkovnice. Malo bliže sprednji plošči je poseben nastavek za papir, ki ga lahko potisnete, da ne bi padli s pladnja. Nadzorna plošča se nahaja zgoraj desno. V tem modelu je to majhen blok z zaslonom s tekočimi kristali in kompletom ključev.


Sprednja plošča je pokrov, s katerim lahko pridete do notranjosti tiskalnika, vključno s kartušami. Obstaja tudi gumb za vključitev in izključitev. Na dnu se nahaja izvlečni pladenj za podajanje papirja. Na desni plošči naprave so posebne rešetke za odstranjevanje toplega zraka. Tiskalnika ni priporočljivo namestiti tako, da so blokirani. Na hrbtni strani je poseben pokrov, s katerim lahko odstranite zataknjeni papir. TukajObstaja nalepka, na kateri so navedene tehnične značilnosti naprave. V levem vogalu je priključek za priključitev napajalnika. Na desni strani hrbta lahko najdete majhen blok s priključki. Na tem modelu predstavljajo le 2 - USB vrata za povezavo z računalnikom in Ethernet za povezavo v lokalno omrežje.


Znotraj naprave

Ko odprete sprednji pokrov, lahko vidite pladenj za kartušo. Dajanje je v tem vrstnem redu, začenši od zelo daleč: rumena, vijolična, modra, črna.

Nadzorna plošča

Kontrolna enota tega tiskalnika je precej velika in vsebuje veliko zanimivih nastavitev in nastavitev. Na samem vrhu je prikaz na tekočih kristalih. Prikazal se bo stanje trenutnega tiskalnega posla. Tu lahko nastavite tudi nekaj nastavitev in ugotovite, katere napake so se pojavile med opravili. Pod zaslonom je tipka "Main". Uporabnika prevede v meni za osnovne nastavitve in funkcije, kot je »Hitri žig«.
Tipka "Nazaj" se logično vrne na prejšnji zaslon. Digitalni blok se uporablja za hitro vnašanje številk, ki so sestavljene iz številk. Krmilna enota je opremljena s puščicami za lažjo navigacijo skozi meni. V sredini je gumb "OK", s katerim lahko potrdite odločitev. Na dnu sta dva kazalnika. Eden od njih je odgovoren za prikaz stanja tiskanja, drugi pa začne svetiti, ko pride do napake. Število ključev v desni vrstici je odgovorno za taka dejanja kotvarčevanje z energijo, nadzor stanja, identifikacija, brisanje, preklic tiskanja.

Tehnični podatki Canon i-Sensys LBP613Cdw

Tiskalnik lahko tiska na standardnih listih velikosti A4 216 s 356 mm. Naprava ima možnost samodejnega obojestranskega tiskanja. Največja ločljivost za črno-belo in barvo je 600 x 600 dpi. Povprečna hitrost tiskanja, ki jo navaja proizvajalec, je 18 strani na minuto.
Za tiskanje se uporabljajo štiri barve: rumena, škrlatna, črna in modra. V skladu s tem uporabljamo štiri različne kartuše standardov 045 in 045 H. Vir vsakega je približno 1300 strani.
Tiskalnik ima precej veliko pomnilnika, ki je 1 GB. Procesna frekvenca je 800 MHz. Za povezavo z različnimi omrežji se uporabljajo vmesniki Ethernet, Wi-Fi in USB 2.0.

Delo s tiskalnikom s pametnim telefonom

Tiskalnik ima možnost tiskanja neposredno iz pametnega telefona. To zahteva, da je mobilni pripomoček povezan s tiskalnikom v eno omrežje. Če uporabljate usmerjevalnik, je dovolj, da ga poiščete in pametni telefon v istem omrežju. Obstaja tudi možnost neposredne povezave. To storite tako, da na glavnem zaslonu nadzorne plošče tiskalnika izberete »Mobilni portal« in si ogledate določen naslov IP. Ta IP lahko določite kot cilj povezave v telefonu.
Obstaja tudi druga možnost povezave. Če želite to narediti, se na nadzorni plošči tiskalnika uporabi »Mobilni portal«. VIzbere postavko "Qr-code". Potem se aplikacija Canon Print Business prenese in namesti v pametni telefon. Ko ga zaženete, morate skenirati kodo qr, prikazano na zaslonu. Po tem se bo povezava izvedla samodejno, podatke pa bo mogoče poslati za tiskanje.

Boj proti napakam

Tako kot mnogi "pametni" tiskalniki ta model v primeru okvare poroča o tem s posebnimi kodami. Vredno je razmisliti o najpogostejših napakah in metodah za njihovo odpravo.
# 037 Ta koda napake lahko pomeni, da pečat ne more biti izveden zaradi prevelike datoteke. Če želite odpraviti težave, morate nekako razdeliti datoteko ali zmanjšati njeno velikost. Lahko poskusite tiskati iz gonilnika tiskalnika. # 099 Ta ukaz dejansko ni napaka, ker odraža preklic tiskanja. Lahko pa ga najdete tudi v vsakodnevnem delu s tiskalnikom. # 408 Za prikaz te napake lahko obstajata dva razloga. Prvi je lahko v tem, da je bil pri branju podatkov s pomnilniške kartice odstranjen iz naprave, na primer se je uporabnik nenadoma odločil, da ga izvleče. Če želite odpraviti težavo, morate kartico obrniti nazaj in nadaljevati s tiskanjem. V drugem primeru lahko pomnilniška naprava USB uporabi neprimerno obliko, ki jo tiskalnik ne razume. # 701 Ta napaka se nanaša na težave z dostopom. To pomeni, da je prišlo do napake pri preverjanju pristnosti ali pa je bil vnesen napačen PIN ali pincode. # 752 Ta napaka je povezana s faksom. To lahko pomeni večMožnosti odpravljanja težav. Najprej so lahko imena strežnikov ali domen pop3 napačna. Drugič, naprava morda sploh ni priključena na omrežje. # 822 Ta napaka se pojavi, ko tiskalnik poskuša natisniti opravilo iz bliskovnega pogona, vendar datoteka ni podprta. Rešitev bo urediti datoteko tako, da bo podprta. Seznam ustreznih formatov najdete v navodilih za napravo. # 863 Ta koda označuje, da je pri tiskanju iz računalnika prišlo do težave s tiskalnikom v tiskalniku. Če želite rešiti, lahko poskusite izklopiti napravo in kupiti vaše dolgoletne sanje za skoraj vsakogar. Nekateri uporabniki pregleda Canon i-Sensys LBP613Cdw so opazili nizko ceno potrošnega materiala. Zlasti se nanaša na toner in žetone. Gonilniki in programska oprema so nameščeni v računalniku brez težav. Na enak način, brez izjeme, delajo. Nedvomna prednost številnih lastnikov je njegova kompaktnost, ki je zelo pomembna za domači tiskalnik. Poraba tonerja je navedena v mnogih pregledih Canon i-Sensys LBP613Cdw kot sprejemljiva. Ne veliko, vendar ne na vrh prihrankov. Podobno je mogoče pripisati plus in najcenejši tiskalnik za oskrbo z gorivom.

Negativni odgovori

Kar se tiče negativnih trenutkov, ni bilo brez njih. Še posebej tiskalnik ne more vedno prenašati želenega barvnega razpona. Kaj je rešeno z dodatno kalibracijo, nasveti, ki jih lahko najdete na internetu. Nekdo v ocenah o tiskalniku Canon i-Sensys Color LBP613Cdw je imel napravomalo glasen za njegov razred. Ampak, kot sam trdi uporabnik, je to navada.

Sklepi

Na splošno ta naprava upravičuje naložbo. Naprava z možnostjo barvno tiskanje za 7000 UAH - to ni tako drago. Sodeč po ocenah Canon i-Sensys LBP613Cdw, je večina uporabnikov zadovoljna s razmerjem med ceno in kakovostjo. Njegova kompaktnost vam omogoča, da napravo enostavno namestite v hišo, tako da zavzame čim manj prostora. Možnost obojestranskega tiskanja je prav tako plus. Kot eden od pregledov Canon i-Sensys LBP613Cdw tiskalnik pokazal, njegova enostavnost uporabe je na svoji višini. Meni kljub temu, da je obilen z različnimi funkcijami in nastavitvami, je še vedno mogoče ugotoviti. Ni dovolj slabosti, kot kažejo pregledi na Canon i-Sensys LBP613Cdw. In večina od njih, odkrito povedano, je precej rešljivih doma.

Pregled analogov

Prvi kandidat v kategoriji barvnih laserskih tiskalnikov v cenovnem razponu okoli 7 tisoč UAH je bil Ricoh Aficio SP C240DN. V primerjavi s Canon i-Sensys LBP613Cdw ta model izgleda veliko bolj masivno. V tem primeru ostajajo notranje lastnosti enake. Največja velikost tiskanja je enaka formatu A4. Barvno dovoljenje ne predstavlja nekaj nadnaravnega in znaša 2400 do 600 točk. Računalniška moč je red velikosti šibkejša od značaja članka. Še posebej, taktna frekvenca procesorja je le 220 MHz, pomnilnik pa 64 MB.
V primerjavi z laserskim tiskalnikom Canon i-Sensys LBP613Cdw ima ta model veliko dražje materiale. To velja za obe kartuši,in njihovo oskrbo z gorivom. To dejstvo je prišlo iz pregledov na napravi. Drugi na seznamu analogov je tiskalnik OKI C332dn. Ta naprava je v istem cenovnem razredu označena kot pisarniška oprema. V skladu s tem lahko prenese veliko več obremenitve kot tiskalnik Canon i-Sensys LBP613Cdw. To je zlasti izraženo v številu natisnjenih strani na mesec. V tem tiskalniku lahko doseže 45 000. Ločljivost tiskanja je nekoliko slabša - od 1200 do 600 slikovnih pik za oba načina tiskanja. Navedena gostota papirja v tiskalniku je višja, kar pomeni, da lahko tiska na bolj gost in kakovosten papir. V tem primeru viri sami vložki videti bolj spodbudno - 3000 strani za barvo in 3500 za črno in belo. Likalnik v tiskalniku je skoraj enak kot lik izdelka. Dodatne funkcije in funkcije, kot so Air Print, Wi-Fi in druge "grozde", so prisotne.

Pregled analogov med svojimi proizvodi

Mimogrede, omeniti je treba tudi Canonovo linijo SENSYS. V njenih vrstah je nekaj zanimivih modelov. Njihov cenovni razred se spreminja v majhnih mejah od 8 do 15 tisoč rubljev. Istočasno pa je za razliko med modeli značilna kakovost tiskanja, hitrost in vložki sredstev. Tukaj je, kaj izbrati za dober tiskalnik tako za dom in za različne velikosti pisarn. Na primer, Canon i-Sensys LBP251. Ta tiskalnik je namenjen za uporabo v srednjih in majhnih pisarnah. Posledično ima visoko oceno virov okoli 50.000 strani na mesec. Kakovost tiska je trenutno zadovoljiva in je enaka 12001200 dpi. Uporabljena gostotaPapir je nizek, vendar zadostuje za tiskanje na nalepke, sijajni papir in ovojnice. Tiskalnik lahko tiska le črno-belo, hkrati pa ohranja visoko hitrost 30 strani na minuto. Cena za to je precej visoka in znaša 15 tisoč rubljev.

Sklep

Prvi pojav prvih barvnih laserskih tiskalnikov na ruskem trgu je bil zelo zanimiv dogodek. Navsezadnje je bilo resnično polno barvno tiskanje z odlično kakovostjo. Na žalost je bila njihova vrednost tako visoka, da so jih lahko kupili le veliki podjetniki ali strukture. Do danes, lahko takšen model privoščiti skoraj vsak prebivalec države. To dobro ponazarja primer Canon i-Sensys Color LBP613Cdw.
Po nizki ceni se lahko uporablja tako za dom kot za pisarno. Natisnite besedilo čestitke v barvah, razglednicah, ovojnicah - dokaj preprosta naloga za ta model. Storitev nezahtevne odraža prednost brizgalnih tiskalnikov. Tako kot stroški potrošnega materiala. No, o hitrosti tiskanja laserskega tiskalnika v primerjavi z brizgalnim tiskalnikom ne morete niti govoriti.

Sorodne publikacije