Kako spremenim smer besedila v Vardo? Urejeno je besedilo, tabele in naslovi

Microsoft Word je najpogostejši urejevalnik besedil. Tako razširjena, vsaj na ozemlju nekdanje ZSSR, ni prejela nobenega drugega paketa pisarniških programov. "Ward" predstavlja veliko možnosti, od preprostih nastavitev, do postavitve resnih projektov za tiskanje. Zato lahko pri delu pride do različnih situacij. Danes vam želimo povedati, kako spremeniti smer besedila v Vardo.

V nadaljevanju bomo obravnavali osnovne situacije, povezane s spreminjanjem smeri besedila, ko delamo besedilne fragmente z uporabo elementa insert-insert in tudi v tabelarični postavitvi. Na fotografiji je prikazano, kje natančno je treba poiskati potrebne nastavitve, poleg tega pa podajamo praktične primere uporabe znanja.

Zakaj spremeniti smer besedila?

Po privzetku je v vsakem urejevalniku besedil ali v urejevalniku besedil način vnosa besedila vodoraven in to je zelo logično - v skupnih jezikih je to način, kako se ga bere. Sarkazem, seveda. Smer besedila je podana glede na obliko dokumenta in obliko besedila v obrazcih. Ker spreminjanje smeri besedila v "Vardo" ne vsi vedo, bomo govorili o tem bolj podrobno.

Kako spremeniti smer besedila

Najprej morate vedeti, da v Vardo poleg standardnega načina izbiranja obstajajo tudi različni predmeti, samodejne številke in tabele. Najprej morate ugotoviti preprost način za spremembo smeribesedilo v "Vardo". To bomo naredili na primeru predmeta "Napis".

Ta predmet vam omogoča, da nastavite poljubne dimenzije zase, ima prilagodljivo nastavitev za videz okvirja v konturi in druge parametre, vključno s smerjo besedila. Da bi na stran dodali "Vpis", morate:
 • Bodite pozorni na zgornji meni - trak.
 • Pojdite na zavihek Vstavi.
 • V traku poiščite element "Vpis".
 • Ko izberete, boste na listu videli postavko "Vpis" in ko bo izbrana, bo zavihek "Oblika" dodan v zgornji meni.
 • Pojdite na "format" v novem zavihku in v razdelku "besedilo" izberite "Smer besedila".
 • Sedaj lahko nastavite smer, ki vam bo primerna. Ta tehnika je odlična, na primer za risanje vzorcev ozadja in vodnih žigov tipa "vzorec", postavljenih na diagonalo primerov polnjenja dokumentov.

  Delo s tabelami: kako spremeniti smer besedila v Vardo 2007

  Delo s preglednicami je zelo pomembna spretnost za operaterja računalniške nastavitve. Tabela je odličen način za strukturiranje podatkov, ki so postali klasični. V praksi je ime stolpca veliko daljše od njegove vsebine in v takem primeru je smiselno spremeniti smer besedila, na primer na vertikali. Oglejmo si, kako spremeniti smer besedila v tabeli Ward:
 • Če želite začeti, pojdite na točko menija "Vstavi", kliknite na razdelek "Tabela" in narišite tabelo s potrebno postavitvijo.
 • Izpolnite obrazce in črte.
 • V zavihku Layout izberite smer.
 • Zelo enostavno je spremeniti parametre besedila v tabeli. Želene rezultate lahko dosežete z izbiro možnosti, ki jih potrebujete.

  Kakšni so nameni za uporabo te funkcije

  Tudi če nimate paketa programov, ki so specializirani za postavitev tiskanih izdaj ali brošur, lahko te naloge opravite z MS WORD, tako da pokažete svoje razumevanje. Za to je vsaka različica, ki se začne z Wordom 2007, popolna za vsako različico, z vsako novo različico pa je vse bolj zanimivih funkcij in dela na optimizaciji vmesnika, za udobje pri delu. Če želite ustvariti brošuro, boste najprej označili dimenzije, določili meje ovinkov in zavojev, in ko boste zagnali stroj, boste gotovo zagotovo morali vedeti, kako spremeniti smer besedila v Vordiju. Upamo, da vam je bil ta članek koristen in ustrezen.

  Sorodne publikacije