Nastavitve usmerjevalnika razpisa: navodila po korakih

Kitajsko podjetje Tenda se ukvarja s proizvodnjo poceni, a visoko kakovostnih usmerjevalnikov. Na ruskem trgu ni zelo dobro znana, vendar se njena priljubljenost postopoma povečuje. V asortimanu so različni modeli, ki vsakomur omogočajo stabilen signal in dobro pokritost. Med delovanjem usmerjevalnikov te blagovne znamke praviloma ni težav. Vendar pravilno delovanje ni vedno odvisno od značilnosti naprave. V tej številki je pravilna nastavitev Tender routerja zelo pomembna. Nekateri uporabniki imajo lahko težave s tem postopkom. Vendar to ne pomeni, da se bodo morali obrniti na kvalificirane strokovnjake. Priročnik spodaj bo vsaki osebi omogočil hitro upravljanje konfiguracije naprave prek spletnega vmesnika usmerjevalnika. Kot primer bomo vzeli model Tenda N3. Po mnenju večine uporabnikov je idealen za dom. Nedvomna prednost naprave so kompaktne dimenzije in antena s povečanjem za 5 dBi. Zaradi slednjega je uporabnik dobil dobro pokritost s stabilnim signalom. Vendar pa ta model ni brez pomanjkljivosti. Prva in najpomembnejša je prisotnost samo enega LAN priključka. To pomeni, da je mogoče eno napravo, kot je računalnik, lokalno povezati z usmerjevalnikom Tenda N3. Prav tako manjkajo nekatere možnosti, ki so opremljene z dražjo omrežno opremo. Za navadnega uporabnika pa bo funkcionalnost tega modela dovolj. Zato gremo naprejneposredno preučevanje procesa uglaševanja.
Prva povezava

Da bi ustvarili brezžično omrežje, morate ne le kupiti posebno opremo, ampak tudi pravilno povezati. Usmerjevalnik ima dva kabla. Prvi je napajalnik. Potreben je za priključitev naprave na električno omrežje. Na enem koncu kabla je krožni priključek, ki je vstavljen v priključek na usmerjevalniku (PWR). Po drugi strani je blok z vilico pritrjen. Povezuje se neposredno z baterijo, na primer vtičnice. Drugi kabel je patch kabel. Ta vmesniški kabel je potreben za lokalno povezavo računalnika in usmerjevalnika. Na obeh straneh ima iste vtiče. Prva se vstavi v režo na sistemski enoti, druga pa v vrata z oznako LAN (na priključku usmerjevalnika rumene barve). Zadnja stopnja povezave je internetni kabel. Vstavi se v modri WAN priključek. Po tako enostavnih manipulacijah lahko omogočite obe napravi. Če so indikatorji na svetilki na ohišju usmerjevalnika pravilno priključeni. Mimogrede, upoštevajte, da je model N3 opremljen le z eno žarnico (STATE), ki mora, ko naprava deluje pravilno, utripati.


Kako vnesti nastavitve usmerjevalnika "Tenda"?

Do spletnega vmesnika usmerjevalnika lahko dostopate s katerim koli brskalnikom. In to ni nujno najsodobnejše. S takšno nalogo lahko celo Internet Explorer z njo popolnoma ravna. Če ima uporabnik računalnik s tako priljubljenimi brskalniki, kot sta Mazilo, Google Chrome, Opera in drugi, potemproblemi sploh ne nastanejo. Torej, kaj naj storim, da vstopim v meni usmerjevalnika? V naslovno vrstico vnesite številsko kombinacijo in pritisnite Enter. Standardno je za vse modele tega proizvajalca - 1921680.1. Potem bo uporabnik videl povezovalno okno. Vnesite podatke za preverjanje pristnosti. V dveh vrsticah (uporabniško ime in geslo) morate vnesti besedo admin. Vpiše se z majhno črko. Za odpiranje menija usmerjevalnika ostane le potrditev dejanja s klikom na V redu. Uporabnik dobi dostop do nadzorne plošče, prek katere je konfiguriran usmerjevalnik razpisa.

Hitra nastavitev

Ob vstopu v vmesnik omrežne opreme se na zaslonu prikaže hitra nastavitev. Tukaj je uporabniku ponujeno, da izbere način dostopa do interneta, vnese uporabniško ime in geslo (če to zahteva ponudnik) in pripravi osemmestni ključ za zaščito brezžičnega omrežja. V večini primerov je to dovolj za delo, včasih pa boste morda potrebovali globlje nastavitve. Če ga želite uporabiti, morate iti na element "Dodatna namestitev".

Vrste povezav

Preverjanje pravilnega dela je mogoče le, če je bila opravljena pravilna nastavitev usmerjevalnika "Tenda". Pri tem vprašanju je pomembna izbira načina (vrsta povezave). Namesti se glede na ponudnika. Najpogostejši so:
 • PPPOE (ADSL Dial-up) - vneseni podatki iz pogodbe (login in geslo).
 • L2TP - Določite naslov strežnika, številkoračun in geslo.
 • DHCP je dinamičen IP (omrežni naslov se določi samodejno).
 • Vezava na naslov MAC

  V nekaterih primerih je lahko nastavitev usmerjevalnika razpisa veliko težja, če ponudnik uporabi naslov na en naslov MAC. V tem primeru se priporoča, da se prijavite v meni na nadzorni plošči, da najdete zavihek Clone MAC Address ("Clone MAC Address"). S klikom na ustrezen gumb usmerjevalnik kopira naslov naprave, na katero je lokalno povezan.

  Wi-Fi nastavitve

  Oprema te blagovne znamke deluje ne samo z lokalnim omrežjem, temveč tudi brezžičnim. Za to bo uporabnik moral nastaviti nekaj parametrov za "Wei-Fai". Nastavitev na brezžičnem usmerjevalniku Razpis v zavihku Nastavitve brezžične povezave. V oknu morate izbrati »Osnovne brezžične nastavitve«. Tukaj je kljukica pred vklopom funkcije. Nato dobite ime omrežja. Nato boste morali iti do metode šifriranja. Najbolj varen je WPA2-PSK. Če aktivirate način, mora uporabnik vnesti geslo za zaščito omrežja. Sedaj morate shraniti podatke in povezati pripomoček s pomočjo Wi-Fi.

  Sorodne publikacije