Kako priključiti televizor na prenosnik prek VGA? Televizor priključite na prenosnik prek VGA-HDMI

Strinjam se, včasih pri uporabi programov na prenosnih računalnikih, ki zahtevajo velik delovni prostor, ki ne more zagotoviti standardnega zaslona, ​​je veliko bolj priročno uporabljati kot monitor moderno televizijsko ploščo. V povezavi s tem je nujno potrebno rešiti problem, ko morate televizor priključiti na prenosni računalnik preko VGA izhoda. Zakaj je VGA? Ker so skoraj vsi modeli prenosnih računalnikov in televizorjev opremljeni s takimi priključki. Toda pri ustvarjanju take povezave lahko v nekaterih primerih naletite na nekatere težave. Naslednje vam bo pokazalo, kako jih obiti ali odstraniti, kot tudi pravilno povezavo in začetno nastavitev obeh pogonov.


Kako priključiti televizor na prenosnik preko VGA: kaj bo potrebno?

Najprej se prepričajte, da na obeh napravah obstajajo ustrezni priključki. Seveda je pri povezovanju naprav med njima zaželena uporaba istih izhodov in vhodov. Tukaj ni nobenih težav.
Vendar pa lahko pogosto naletite na situacijo, ko je izhod VGA (D-Sub) prisoten samo na prenosnem računalniku in samo na priključku HDMI na televizorju. Tukaj je bistvo vprašanja, kako priključiti TV na laptop prek VGA-HDMI, je uporaba posebnega adapterja.

Težave pri povezovanju prek VGA

Toda te težave niso omejene. To je posledica dejstva, da se prek VGA prenaša samo slika, ne pa tudi zvok.
Toda mnogi bi radi uporabili močneakustični sistemi sodobnih TV-panelov z večkanalnim zvokom. Kako priključiti televizor na prenosnik preko VGA, tako da je tudi zvok?
V tem primeru boste morali kupiti poseben VGA vmesnik HDMI, ki ima tudi avdio konektorje (bodisi običajni 35 mm mini vtič ali standardni "tulipani").


Kako priključiti televizor na prenosnik prek VGA z zvokom?

Praviloma povezava pri izbiri zgornje sheme ni posebna težava. S priključki VGA in HDMI se povežeta z ustreznimi vrati in nato povežeta avdio kabel. Povezovalni priključki niso možni. Za mini-jack je posebno gnezdo, in "tulipani" so povezani v skladu z barvnimi oznakami.

Začetna nastavitev zaslona

Povezava televizorja z prenosnim računalnikom prek VGA-HDMI je končana. Zdaj morate preveriti nastavitve podvajanja na zaslonu.
Najprej morate določiti vrsto povezave za TV ploščo, tako da izberete HDMI kot vir, tako da večkrat pritisnete gumb Vir (Vhod) na daljinskem upravljalniku ali pokličete ustrezni meni. Nekateri modeli TV-plošče bodo morda morali vklopiti ali izklopiti načine TV /AV ali TV /Video (vse je odvisno od spremembe televizorja in njegovega proizvajalca). Nato morate sliko poslati na zaslon televizorja, da televizor povežete z prenosnim računalnikom prek VGA. Praviloma mora imeti eden od funkcijskih gumbov F1-F12 posebno ikono z dvema zaslonoma. Gumb se uporablja v povezavi zključni Fn, čeprav med proizvajalci ni enotnega standarda. Običajno enkratni pritisk vodi do videza slike na televizorju, sekundarna slika se vrne na zaslon prenosnega računalnika.
Vendar pa imajo vsi sistemi Windows univerzalno rešitev. Dovolj je, da uporabite kombinacijo Win + P in prikaže se nastavitveni meni, ki vključuje razširitev zaslona na več monitorjev ali podvajanje. V operacijskem sistemu Windows 10 je ta funkcija na voljo, ko kliknete ikono sporočila v sistemski vrstici v spodnjem desnem kotu. Poleg tega, če samodejna nastavitev parametrov zaslona ne deluje, boste morali dovoljenje na televizorju ročno nastaviti neposredno na sistem Windows, glede na njegove funkcije in zmožnosti.

Metoda za alternativno nastavitev slike

Toda, recimo, s to metodo TV na prenosnik prek VGA ni povezan ali pa kombinacija iz neznanega razloga ni delovala.
Kot rezervno možnost lahko uporabite PCM na prostem namiznem področju z možnostjo nastavitve ločljivosti zaslona. V osnovnih nastavitvah lahko izvedete enake operacije (razširite zaslon na dva monitorja ali podvojite, odvisno od potreb uporabnika). Na primer, ko razširite ploščo televizorja, lahko predvajate samo predstavnostni predvajalnik, pri podvajanju pa prikažete celoten prostor namizja ali tekoči program.

Nastavitve zvoka

Izkazalo se je, da je priključitev televizorja na prenosni računalnik prek priključka VGA le polovica primera. Zdaj morate izvesti nastavitev zvoka,ker sistemi Windows iz nekaterih razlogov samodejno ne preklopijo na televizijske plošče. Nastavitev zvočnih možnosti lahko pokličete v meniju PCM na pladnju za glasnost v sistemskem pladnju, kjer so izbrane naprave za predvajanje. Načeloma je dostop do nastavitev mogoč iz standardne "Nadzorne plošče".
Tukaj, na zavihku za predvajanje, bodite pozorni na napravo, katere ime je HDMI. Desni klik na podmeni se imenuje in uporablja privzeto linijo uporabe naprave. Če avdio sistema televizorja ni na seznamu, morate aktivirati onemogočene naprave v sproženem meniju in ponoviti zgoraj opisane korake.
Kar zadeva zamenjavo oblike zvoka, je vse odvisno od zmožnosti sistema zvočnikov televizorja. Na nekaterih modelih lahko na daljinskem upravljalniku najdete poseben gumb, ki spremeni zvok, aktivira različne zvočne kroge z nastavitvijo prednostnega zvoka različnih zvočnikov, nastavi izenačevalnik, če je na voljo, itd. Kako priključiti TV na prenosni računalnik preko VGA-out, je rešen precej preprosto. Vprašanja z izbiro konektorjev, po ideji, ne bi smelo biti. Najpomembnejša stvar je nadaljnje prilagajanje oddajanja slike in zvoka televizijski plošči. Vendar pa tudi tu niso predvidene posebne težave, ker je v sistemu Windows vse to standardizirano. Pravzaprav se postopek povezave zmanjša na pravilno izbiro potrebnega adapterja, njegove povezavena obe napravi, prilagodite nastavitve slike in zvoka. V tem primeru lahko Windows ob izbiri zvočne naprave občasno namesti ustrezen gonilnik. Toda ta postopek se izvaja v ozadju in udeleženca v tem procesu sploh ni potrebna. Na drug način, kot kaže praksa, je vse preprosto celo z uporabo nekaj zastarelih modelov prenosnih računalnikov in televizijskih plošč. V primeru televizorja Smart TV pa je nastavitev običajno še bolj poenostavljena. Takšne plošče so v večini primerov najprej osredotočene na zmožnost priključitve zunanjih računalnikov ali mobilnih naprav z načinom samodejnega prepoznavanja naprav in ustrezno konfiguracijo v času povezave.

Sorodne publikacije