Motorna kolesa Ducati Monster: opis, obseg modela, specifikacije

Motorno kolo Ducati Monster je bilo prvič predstavljeno na avtomobilskem salonu v Kölnu leta 1992 in je takoj postalo hit. Avto ni bil standardni motor, ki združuje tehnične elemente, temveč vrhunec inženirske misli. Prvi model ni samo lansiral nove družine Monster, temveč je postal tudi ikona na področju motornega prometa.

Družina Monster

Ducati je uvedel ločeno serijo motornih koles Monster, ki je bila redno posodobljena in razširjena. Leta 2017 je Monster 797 najcenejši model za motorno kolo, ki ni opremljen s plastičnim okvirjem podjetja Borgo Panigale, več različic Monster 1200 pa so nove tehnične opreme in oblikovanja projektnih inženirjev. Podobne inovacije so vplivale na Monster 821 in športno Monster 1200 R.


Značilnosti in specifikacije Ducati Monster

Značilnost vseh motornih koles te blagovne znamke je poudarjena z njihovo značilnostjo blagovne znamke - velikim jeklenim rezervoarjem za gorivo. Kompaktna sprednja optika in "grbinaste" strani dajejo motornim kolesom podobnost kot nevihtni biki. Krmiljenje je ergonomsko in izvedeno v minimalističnem dizajnu, ki poudarja uporabnostni stil, ki je značilen za vse Monster modele. Proizvajalec namenja veliko pozornosti kakovosti zaključnih del in zelo zahtevnim podrobnostim. Zmogljivost motornih koles Ducati Monster je precej široka: 797 je opremljen z dvocilindričnim motorjem Desmodue z zračno hlajenim sistemom. Na pošast 821Motor Testastretta 11 o je opremljen s 112 konjskimi močmi in največjim navorom 894 Nm. Monster 1200 je opremljen z motorjem Testastretta 11 o DS, ki je na voljo v dveh različicah: 150 KM za različice 12001200 S in 160 KM za različico R. Šasija Monster temelji na inovativnih oblikovalskih rešitvah in tehnologijah. Zasnova modelov 821 in 1200 temelji na kultnem okvirju Trellis, ki je pritrjen neposredno na glave valjev. Podobna odločitev je bila sprejeta pri izdelavi Panibale superbike. Osrednji element motornega kolesa Ducati Monster, okvir, je značilen po kompaktnih dimenzijah in optimalni kombinaciji minimalne teže in visoke upogibne moči, dosežene z uporabo jeklenih cevi velikega premera.

Klasični cevni okvir Ducati Trellis je značilnost modela 797 Monster: lahek, trpežen in praktičen, je značilna znamka modelov skupaj z jeklenim rezervoarjem za gorivo in odpira Ducati L. dvo-valjni motor.
Motorcycle Monster 400
Začetek celotne kategorije motornih koles-neoklasicistov je postavil model Ducati Monster 400. Pri oblikovanju motornega kolesa ni nobenih vezalk ali dekorativnih elementov, zaradi česar je videti samo goli motor in okvir. Pojav te zgodbe v zgodnjih devetdesetih je ustvaril nov razred motociklov gol. Model, ki tehta 184 kilogramov, je opremljen z motorjem s 78 konjskimi močmi, kar je motorju omogočilo pospeševanje do 210 km /h s pospeškom 35 sekund. Ducati Monster 400 se je popolnoma ujemal s svojim imenom in ga združil vaseodlična nadzorljivost, drznost in moč. Konji motornega kolesa pa so bili za večino motoristov preveč strašljivi, zaradi česar je podjetje leta 1995 na trgu predstavilo 600. model. Njihova zasnova ni bila spremenjena, vendar je bila z vidika obvladljivosti in tehničnih lastnosti mehkejša in naklonjena.
Posebej za japonski trg so bile izdane različice s prostornino 400 kubičnih kilometrov s 53 konjskimi močmi - začetnikom motoristov na Japonskem je dovoljeno voziti motorna kolesa s to kubaturo. Lastniki motornih koles Ducati Monster v odgovorih je dejal, da je sprostitev tega modela začela vrnitev skrbi za njegov izvor: inženirji so uvedli model motornega kolesa, podoben prejšnjim modelom - Elite, Marianna in Scrambler. Opazili so tudi kombinacijo inovativnih in prefinjenih rešitev inženirjev podjetja Ducati - blagovne znamke, ki se je prej uporabljala pri modelih 851 in 888, ter motorja Supersport s hladilnim sistemom zrak-olje.

Generation Monster S4

V začetku leta 2000 je podjetje začelo proizvajati najzanimivejše spremembe motornih koles. Leto 2001 je zaznamoval nastop motorja Ducati Monster S4, opremljenega z motorjem Desmoquattro, s sistemom za tekoče hlajenje, ki ga je izposodil športni avto Ducati 916. Klasični dizajn motornega kolesa z okroglo optiko, resno vzmetenje, zavore in motor iz dirkalne zgodbe.

Model Monster S4R

Bolj dinamična in zmogljiva različica motornega kolesa Ducati je svet videla leta 2004 z imenom S4R. Stara različica šasije ima injektor 996-kubični motormoč 115 konjskih moči, izposojeno od športnega kolesa. Konzola na zadnji kolesi - sestavljena v motorističnem športu - je bila glavna razlika od predhodnika S4.

Monster S4RS

Pojav modela S4RS je bil zelo "labodja pesem" za italijansko podjetje za motorna kolesa. Motorno kolo je prejelo motor z 130 konjskimi močmi, voščeno kolo Marchesini in standardno zadnjo konzolo. Gama pogonskih enot je bila zelo široka: v različnih časih je bil model opremljen z motorji 620695750 in 800 kubičnih metrov, medtem ko spremembe pri oblikovanju karoserije niso bile uvedene.

Model Monster 696

Drugo generacijo Ducati Monster ponujajo uradni trgovci podjetja in je model, izdelan iz nič, ki je precej podoben originalni različici motornega kolesa.

Povzetek

Vsak model pošasti prve generacije - bistvo značilnosti cestnega motornega kolesa: klasična optika, oster in agresiven temperament, velika dinamika in obnašanje pri visokih hitrostnih zavojih, ki se ponujajo po dostopni ceni. Mlajši modeli, opremljeni s 400-kubičnim motorjem, lahko najdete na trgu za 150 tisoč rubljev, starejše različice, skupaj z motorjem Testastretta, bodo stale v višini najmanj 500 tisoč rubljev. Avtomobilisti na izbiro Ducati Monster svetujejo, da jasno določi željo po nakupu tega motornega kolesa. Če ni bilo predhodnih izkušenj z vožnjo, bi bilo najbolje vzeti modele z motorji 800 ali 900 kubičnih metrov. Z dovolj izkušnjami, lahko dobite veliko močnejšo različico - na primer, Ducati S4RS, z neverjetno brlog. Kljub visoki kakovosti inzanesljivost italijanskih motornih koles, je zaželeno, da ne kupujejo starih modelov, in ko se odločite, da se nanašajo na mehanik, sposoben pregledati izbrano kolo in ga oceniti, ne samo zunanji, ampak tudi tehnični pogoj. Seveda, "italijanski" Ducati Monster zahteva posebno pozornost in skrb, tako škrt na storitev in uradnih storitev ni vredno.

Sorodne publikacije