Mercedes 124: fotografije, recenzije, specifikacije in ocene

W124 je verjetno eden najbolj legendarnih teles v modelni liniji Mercedes. Ti stroji so znani mnogim in po vsem svetu. V vsaki državi obstajajo ljubitelji 124. telesa in ljubitelji znamke "Mercedes". Toda kaj je Mercedes-Benz 124? Pregled in specifikacije - nadalje v članku.

Opis

W124 je serija osebnih vozil razreda E, ki je potekala od 84. do 96. leta. Avto je bil izdelan v več telesih:
 • Mercedes 124 sedan.
 • Univerzalno.
 • Kabriolet.
 • Mercedes 124 coupe.
 • Ta avto je zamenjal 123 telo. In 124. naslednik je postal "Mercedes 210", je "oftalmolog".

  Videz

  Avto ima strog, klasičen dizajn z nerodnimi oblikami in ravnimi črtami. Spredaj je močna pravokotna optika in ogromna maska ​​hladilnika. Ni treba posebej poudarjati, da se je zasnova avtomobila v 90-ih nekoliko spremenila. Torej, v najnovejših različicah je bila še ena kapuca, kot tudi stranski "listi" (modlings na vratih). Med odličnimi podrobnostmi 124. telesa se zrcali. Torej je s potniške strani ožja od voznikove. Ni treba posebej poudarjati, da kljub več kot 20-letni starosti Mercedes 124 izgleda dobro. To je nemška klasika, ki se sčasoma ne stara. Vendar je treba opozoriti, da le tisti primeri, ki so v "živi" državi, izgledajo odlično.


  Kot veste, se Mercedes 124 močno boji korozije. Ta "boleča" je bila podedovana in "oftalmolog". Kot je navedeno v pregledih, so najbolj izpostavljeni pragovi korozije,loki in krila. Ampak tudi zarjaveli del v bližini "očal" in particije motorja. Zaradi tega obstajajo številne razlike pri registraciji avtomobilov. Vsak drugi Mercedes 124 je bil prebavljen. Ne glede na to, kako so lastniki poskušali zaščititi avto pred korozijo, reagenti pa ne pokvarijo kovine. Rust je najslabši sovražnik nemške limuzine.

  Powerpower

  Tako kot drugi "Nemci" iz devetdesetih let so "Mercedes" 124-karoserijo izdelovali različni motorji. Med njimi so bencinske in dizelske enote. Razporeditev cilindričnega bloka je najrazličnejša:

 • Štirikratna.
 • Vrstica "
 • .
 • V-oblika osem.
 • Naključno šest.
 • Toda ne glede na vrsto so vsi enaki - vzdolžno pod pokrovom. No, poglejmo podrobneje tehnične značilnosti teh motorjev.

  Verzije za bencin

  Osnova za motor Mercedes 124 je vgrajen štirivaljni dvo-litrski motor s časovnim mehanizmom osmih ventilov. To je eden najpreprostejših bencinskih motorjev. Največja moč enote je 116 konjskih moči. Z njim se avto pospeši do sto v 12-14 sekundah, odvisno od nameščenega menjalnika. Poraba goriva - 86 litrov na sto v mešanem načinu. Opozoriti je treba, da se je pred nekaj leti ta motor razvil in dobil glavo s 16 ventili. Moč se je povečala. Zdaj motor razvije 134 konjev. In na stotine avtomobilov se pospeši v 121 sekundah. Toda poraba goriva je ostala enaka.
  V redkih primerih je bil Mercedes 124 z motorjem z 22-23 litrom. To je tudi štirivaljni motor z zmogljivostjo 155 in 151 konjskih močiustrezno (da, "junior" motor je bil močnejši). Pospešek na stotine je trajal od 106 do 135 sekund, odvisno od nameščene škatle. Poraba goriva - približno 88-9 litrov na 100 kilometrov. Naslednji na seznamu so šestvaljni motorji. Vsi šestvaljni motorji so imeli grobo razporeditev. Osnova v seriji je 26-litrski motor. Glede na leto proizvodnje je ta motor razvil od 158 do 168 konjskih moči. Ni treba posebej poudarjati, da je to zelo živahen motor. S tem je avto rekrutiral sto v 95 sekundah. No, pospešek na stroju je lahko počasnejši - do 11 sekund. Glede porabe goriva enota ni prevelika. Na 100. kilometru 95. je porabil 10 litrov. Kot je navedeno v pregledih lastnikov, najbolj optimalna za 124. Mercedes je 28-litrski motor. Ima moderno glavo z 24 ventili in ima sprejemljivo zmogljivost. Torej, odvisno od leta izdaje, so ti motorji izdali od 190 do 194 konjskih moči. Z njimi je avto v 88 sekundah stabilno zaposloval sto ljudi. In sem porabil sto do 11 litrov bencina. Trilliter motorji so bili več. Ena ima glavo z 12 ventili, druga pa 24 ventilov. V prvem primeru je avto razvil moč iz 178 sil, v drugem - 217. Pospešek do sto zasedenih od 78 do 96 sekund. Poraba goriva - od 11 litrov na sto.

  Zdaj pa preidimo na V-vzorce. Ravnilo odpre 32-ventilni motor za 42 litrov. Njena moč je 275 konjskih moči. Pospešek na sto - 68 sekund. V tem primeru enota porabi za sto 118 litrov goriva. Na znanih različicah E500 so bili pet-litrski motorji. Odvisno od spremembe sorazvila od 316 do 322 konjskih moči. Pospešek na stotine je trajal le 59 sekund. V tem primeru je motor porabil 135 litrov bencina. Vodilni v celotni bencinski liniji je šest-litrski motor s 376 konjskimi močmi. Z njim se je limuzina (in sicer motor, ki je bil nameščen na tem telesu) pospešila do sto v 54 sekundah. Poraba goriva - 145 litrov. Ampak kot je navedeno v lastniških ocenah, lahko v mestu avto porabi približno 20.

  Mehansko vbrizgavanje in njegove značilnosti

  Mnogi lastniki se soočajo s problemom nastavitve injektorja na bencinskih motorjih Mercedes. Dejstvo je, da je veliko motorjev imelo mehansko injekcijo "D-Jetronika". Zelo težko je najti prave strokovnjake, ki se zdaj usposabljajo v tem sistemu. Nekateri celo oblečejo karburatorje. Če in vzemite bencin "Mercedes", potem samo z elektronskim vbrizgavanjem. Imenuje se "KE-Jetronik".

  Mercedes 124 diesel

  Bilo je tudi precej dizelskih motorjev. Prva različica je namestila najpogostejši, atmosferski motor z glavo z osmimi ventili in močjo 74 konjskih moči. Prostornina motorja je 2 litra. S tem avtomobil pospeši na stotine v 20 sekundah. Toda ta motor je najbolj ekonomičen. Za sto porabi okoli 67 litrov goriva. Mimogrede, pred nekaj leti na motorju dal 16-ventil glavo. Kot rezultat, avto pospešila do sto v 176 sekundah, in moč povečala na 108 konjskih moči z enako delovno prostornino.
  Kot je navedeno v pregledih lastnikov avtomobilov, je najbolj optimalna v vrstici "trdnih" enot 25-litrski. Ima turbino inRazvija se od 89 do 124 konjskih moči, odvisno od leta izdaje. Ni treba posebej poudarjati, da so ti motorji zelo iznajdljivi. Obstaja veliko primerov, kako je dizelski "Mercedes" v 124 telesih prešel več kot 500 tisoč kilometrov brez večjih popravil. Z dinamiko, seveda, tukaj ni vse gladko - sto avtomobilov pridobi v 165-125 sekundah. Toda tukaj porabi več kot sedem litrov goriva.
  Topovoy v seriji je tri-litrski dizelski motor. Njena moč se lahko razlikuje glede na leto izdaje. Da, ta enota se je razvila od 134 do 145 konjskih moči. Glava je lahko 12 ali 24 ventilov. Pospešek do sto - približno 109-128 sekund. Poraba goriva - od 75 do 78 litrov na sto v mešanem načinu.

  Prenos

  Mercedes 124 je bil opremljen s petstopenjskim mehanikom ali s štiristopenjskim samodejnim strojem. Oba polja sta zelo zanesljiva. Hidro transformator na AKPP je bil več kot 350 tisoč kilometrov.
  Vendar to polje zahteva redno zamenjavo tekočine ATP. Le s takim virom je to mogoče doseči. Škatla nima veliko elektronike, kot moderne analogi, in zato enostavno in poceni v popravilo. Če želite izbrati tako samodejni prenos v službi zdaj lahko za 60 tisoč rubljev. In to ob upoštevanju vseh rezervnih delov.

  Vzmetenje

  Neodvisno vzmetno vzmetenje je nameščeno spredaj in zadaj vozila. Kot je navedeno v pregledih, so značilnosti podvozja bolj prilagojene udobju kot upravljivosti.
  Stroj odlično zajame vse neenakosti. Vendar pa je obračanje treba iti lepo. Pri popravilu vzmetenje ni drago. Obstaja masakvalitativnih analogov. In nadomestiti elemente vzmetenja je lahko in neodvisno.

  Rezervni deli

  Mnogi se bojijo, da bodo po nakupu starega avtomobila prišlo do težav z rezervnimi deli. Na mnogih modelih je tako, vendar ne z Mercedesom. Že zdaj je dovolj razstavljanja, kjer lahko najdete vse, kar želite - od motorjev z vsemi, ki so pritrjeni na notranje dele. Tudi na 124. telesu prodajajo nove dele. Obstaja tako izvirnik kot analog.

  Poglejmo

  Torej smo ugotovili, kaj je Mercedes-Benz E124. Njegove močne strani so:
 • klasičen zunanji videz.
 • Udobno vzmetenje.
 • Zanesljiv motor.
 • Polja za vire.
 • Ni težav pri iskanju specializiranih storitev in rezervnih delov.
 • Med pomanjkljivostmi nemškega "Mercedesa" v telesu 124 je treba poudariti:
 • Težave z nastavitvijo motorjev, kjer je nameščen D-Jetronik (mehanski injektor).
 • ​​
 • Rustično telo.
 • Pomanjkanje "živih" kopij na sekundarnem trgu. Iskanje dostojne kopije po dostopni ceni je skoraj nemogoče.
 • Tako avtomobil ni primeren za vsakogar. To bo zadovoljilo samo tiste, ki so resnično navdušeni nad znamko Mercedes ali ljubitelj 124. telesa. Za tiste, ki želijo najti samo poceni avtomobil za vsakodnevno uporabo, ta avto ni primeren.

  Sorodne publikacije