Tablični računalnik Lenovo Yoga 3 Pro: Pregled, ocene

Če ima ime naprave konzolo Pro, je značilna visoka zmogljivost in izboljšane zmogljivosti. Lenovo Yoga 3 Pro v celoti izpolnjuje to izjavo. To ni samo tableta, ampak ultramoderni pripomoček, ki združuje veliko potrebnih funkcij.

Dodatki

Tableta Lenovo Yoga 3 Pro 10 je na voljo v veliki beli kartonski škatli z oranžnimi elementi. Zanimivo je, da je za vse komponente ločen zaprt predel. Poleg same naprave boste v blagovni znamki našli naslednje elemente:
 • omrežni adapter;
 • mikro USB kabel;
 • garancijska kartica;
 • Navodila za uporabo.
 • Oblikovna rešitev

  Tableta Lenovo Yoga 3 Pro zagotovo privlači stranke s svojimi funkcijami. Kljub temu je prva stvar, ki prizadene oko, zasnova, ki ni značilna za tovrstne naprave. Spodnji del tablice je videti kot valj, ki se morda zdi precej velik. Njen premer je 22 mm. Potem je gladek prehod na tablični del. Do širine naprave se zoži na 47 mm. Če merimo obod sprednjega dela, bodo dimenzije 247 x 179 cm.

  Glede na to, da je diagonala zaslona 10 palcev, se lahko teža 665 gramov šteje za precejšnjo. To je predvsem posledica visoke zmogljivosti baterije, prisotnosti vgrajenega projektorja. Poleg tega se pri zasnovi primera uporabljajo kovinski in stekleni elementi, ki tehtajo veliko. Sprednja stran tablice je zelo zanimiva.Zaslon ima ozek okvir na vrhu in na dnu, pa tudi dovolj široko na straneh. V tem primeru je sprednja plošča prekrita s trdnim steklom, ki ščiti zaslon pred praskami. Prednji objektiv kamere se nahaja na levem okvirju, na desni pa je logotip z blagovno znamko. Spodnji del sprednje plošče tablice je iz aluminija. Gladko prehaja v volumetrični valj, kjer ni samo projektor, ampak tudi baterija. Na sprednji plošči so tudi rešetke štirih zvočnikov, ki zagotavljajo visokokakovosten prenos zvoka.

  Na levi strani je gumb za vklop. Zahvaljujoč teksturi iz valovite plastike, jo je enostavno najti na dotik. Deluje tudi kot svetlobni indikator, ki utripa med polnjenjem in se odziva tudi na sistemska sporočila. Na voljo je tudi gumb za nadzor glasnosti in mikrofon. Na desni strani je okrogel gumb, ki je odgovoren za delovanje projektorja. Poleg tega je priključek za slušalke.

  Glavna površina hrbtne plošče je okrašena s plastiko, stilizirano pod kožo. Groba tekstura ščiti stroj pred zdrsom. Valjasti del ima vgrajeno kamero, kot tudi rotacijski nosilec, ki zagotavlja udobno uporabo naprave. Na voljo so tudi reže za pomnilniške kartice in kartice SIM.

  Ergonomija

  Lenovo Yoga 3 Pro je ergonomsko oblikovan. Proizvajalec ponuja naslednje načine uporabe naprave:
 • rezervira navpični način, ko uporabnik drži tablico za valjasto enoto s prepognjenim stojalom;
 • z odprto napravolahko deluje kot tipkovnica (leži na površini) ali fotookvir, če je v ležečem načinu;
 • Če razširite stojalo do maksimuma, lahko napravo obesite na kavelj.
 • Zaslon

  Lenovo Yoga 3 Pro Tablet PC je opremljen z 10-palčnim zaslonom z ločljivostjo HQD. Odlikuje ga svetlo osvetlitev ozadja, ki se lahko samodejno prilagodi glede na stopnjo osvetlitve. Temperaturo slike lahko prilagodite tudi glede na vaše nastavitve.
  Ljubitelji iger in drugih interaktivnih aplikacij bodo radi prepoznali zaslon na dotik desetih dotikov. Če imate mokre ali umazane roke, lahko uporabite katerokoli napravo iz prevodnega materiala (in celo običajen kemični svinčnik). Seveda ta rešitev ne more nadomestiti polnopravnega pisala, v nujnih primerih pa bo zelo koristna.

  Operacijski sistem in zmogljivost

  Tableta Lenovo Yoga Tablet 3 Pro je opremljena s quad-core procesorjem s frekvenco 224 Hz. Znesek 2 GB RAM-a se lahko šteje za nezadosten za napravo te ravni, vendar je to načeloma dovolj za neprekinjeno delo. Tudi "težke" igre, ki jih naprava zaznava zelo dobro, se močno segrejejo. Pomanjkanje RAM-a se lahko manifestira, ko se istočasno izvaja več programov, preklapljanje med njimi pa poteka z majhno zakasnitvijo.


  Proizvajalec trdi, da je količina notranjega pomnilnika 32 GB. Uporabniku je na voljo le 22 GB,ker veliko prostora zaseda operacijski sistem in nameščeni programi. Če menite, da je ta količina nezadostna, jo lahko s pomnilniško kartico razširite na 128 GB. Tablični računalnik ima operacijski sistem Android 5.1 (Lollipop). Blagovna znamka programske opreme omogoča delovanje pripomočka čim bolj udobno in logično. Zelo lepo videti ikone z zaobljenimi robovi. Prav tako vas bodo zanimali znani programi in pripomočki. Če menite, da so nepotrebne, izbrišite, na žalost, ne bo uspelo. Med koristnimi novostmi je tudi dodatna stranska zavesa. Vključuje prilagajanje zvoka, prilagajanje svetlosti in temperature slike ter aktiviranje projektorja in še veliko drugih uporabnih možnosti. Posebej zanimiv je pripomoček, ki omogoča risanje risb ali opomb nad aktivno aplikacijo.

  Kamere

  Ena od značilnosti računalnika Lenovo Yoga Tablet 3 Pro je dobra kamera. Značilno je, da je pri tovrstnih napravah ta funkcija simbolično predstavljena. Tukaj boste lahko naredili visokokakovostne fotografije zahvaljujoč trinajst megapikselni glavni kameri, opremljeni z možnostjo samodejnega ostrenja.
  Seveda snemanje s tako okorno napravo ni tako udobno, kot bi lahko bilo s pametnim telefonom ali fotoaparatom. Povsem naravno je, da so lahko nekateri predmeti popačeni. Toda razvijalci so napovedali tudi to. Da, zahvaljujoč načinu korekcije geometrije, lahko hitro pretvorite lahek posnetek v bolj berljiv format. Če se počutite kot ljubitelj lojalnosti,Sprednja kamera s petimi milijoni slikovnih pik vas bo verjetno razočarala. Glede na pomanjkanje funkcije ostrenja ne smete računati na jasne slike. Ta fotoaparat je zasnovan izključno za video klice, s katerimi se popolnoma zruši.

  Večpredstavnostne funkcije

  Pomembno je, da ste pozorni na multimedijske zmogljivosti Lenovo Yoga Tablet 3 Pro Lte. Da, kot standardni predvajalnik se uporablja Googlova aplikacija. To je precej čudna odločitev. Lenovo postavi to napravo kot glasbeno, zato bi bilo logično opremiti naprednejšo aplikacijo blagovne znamke. Izenačevalnik Dolby Atmos zagotavlja dobro kakovost zvoka. Nepričakovano je bilo pomanjkanje radia.

  Glavna značilnost - projektor

  Glavna konkurenčna prednost, ki jo označuje Lenovo Yoga Tablet 3 Pro 32Gb, je projektor. Lahko se aktivira s pritiskom na poseben gumb, ko je stojalo v razširjenem položaju. Ko je ta funkcija aktivirana, se na vrhu aktivnih oken prikaže pripomoček, s katerim lahko prilagodite ostrino slike. Ko končate s prilagajanjem, se bo zaslon izklopil in vse vaše tapkanje bo prikazano na projicirani sliki. Pomembno je razumeti, da je v projektnem okolju težko doseči dobre rezultate v domačem okolju. Tudi pri testiranju na profesionalnem belem platnu slika ne bo zelo jasna. Stanje je mogoče rahlo izboljšati z uporabo menija nastavitev v vmesniku programske opreme. Kazalec 50 lumnov je seveda zelo majhen za projektor. Tudi proizvajalec ugotavlja, da ni profesionalen, ampak čistzabavne funkcije. Lahko se uporablja za poslovno predstavitev v majhni zatemnjeni sobi, za osebno gledanje filmov v družinskem krogu, ali pa lahko ponoči pokažete risanke. Zasnova modula projektorja povzroča nekatere pomisleke. Oči pa se utopijo v primeru, vendar ne zagotavljajo zadostne zaščite (še posebej, ker je prekrita z zelo tankim in krhkim steklom). Na ta način morate previdno pogledati tablico.

  Avtonomija

  Baterija z močjo 10200 mAh je ena glavnih prednosti Lenovo Yoga Tablet 3 Pro. Pregled bi bil nepopoln brez analize avtonomije. Po mnenju proizvajalca je v stanju pripravljenosti polnjenje shranjeno do petdeset dni, v aktivnem načinu pa osemnajst ur. Če akumulator preizkusite v načinu videoposnetka (s povprečno svetlostjo in glasnostjo), bo to trajalo nekaj več kot deset ur. Če uporabljate projektor, se bo baterija izpraznila nekoliko hitreje. Igralci 3D bodo "postavili" svoj pripomoček v najmanj devetih urah. Tako se lahko baterija šteje za eno glavnih prednosti te naprave. Velika zmogljivost baterije ne zagotavlja le dolgotrajnega avtonomnega delovanja, temveč omogoča tudi polnjenje drugih naprav.

  Pozitivne povratne informacije

  Če vas zanima tablet Lenovo Yoga Tablet 3 Pro, ocene vam bodo pomagala razumeti prednosti te naprave. Ima naslednje pozitivne lastnosti:
 • razširjeno avtonomno delo (z zmerno uporabo polnjenja traja dva ali tri dni);
 • odlična kakovostzvok
 • široke možnosti nastavitve izenačevalnika;
 • Kljub veliki zmogljivosti baterije se polnjenje opravlja precej hitro (približno dve uri);
 • je priročno stojalo, ki vam omogoča, da napravo ne samo postavite na površino, temveč jo obesite tudi na kavelj;
 • Glavna odlična kamera, ki zagotavlja kakovostne in jasne slike, kljub pomanjkanju LED bliskavice;
 • prek projektorja lahko predvajate video v spletnem načinu;
 • ​​
 • dobra kakovost slike (odlična svetlost in kontrast, dober prenos barv);
 • več primernih načinov delovanja;
 • velika rezerva svetlosti zaslona;
 • velika količina vgrajenega pomnilnika in možnost razširitve;
 • Sprednja plošča je prekrita z visokokakovostnim steklom, ki ščiti pred praskami;
 • Projektor samodejno prilagodi trapez;
 • odlična kakovost slike v makro načinu.
 • Negativna povratna informacija

  Lenovo Yoga Tab 3 Pro je zanimiv in privlačen pripomoček. Kljub temu, za lepo lupino leži več pomembnih slabosti. Posebno pozornost je treba posvetiti naslednjim točkam:
 • zadnji pokrov se hitro opraska in izgubi privlačen videz in skoraj ni mogoče najti zaščitnega pokrova za napravo;
 • Po določenem času se začnejo težave s fotoaparatom (pojavlja se napaka, ki jo je potrebno ponovno zagnati za odpravo);
 • Če izenačevalnika ne nastavite, bo zvok "ravno";
 • Če želite s projektorjem dobiti bolj ali manj jasno sliko, morate biti polni v zaprtih prostorihtemo, sicer bo slika nejasna in bleda;
 • nefunkcionalni podjetniški zaganjalnik;
 • veliko prednameščenih programov, ki jih ni mogoče izbrisati;
 • Zaradi cilindričnega elementa je težišče premaknjeno, zato tableta ni zelo udobna za držanje v rokah;
 • Velika teža naprave povzroči neuravnoteženo delovanje tablete na teži (vedno jo želimo postaviti na mizo ali drugo površino);
 • Gumbi za vklop /izklop in nadzor glasnosti se slabo spreminjata, tiho tudi kljub rebrenju;
 • neupravičena precenjena cena;
 • Akumulator se med dolgotrajnim delovanjem močno segreje;
 • Naprava pogosto zamrzne, tudi če se izvaja samo en program;
 • Šibek procesor znatno skrajša življenjsko dobo baterije;
 • Glava projektorja je rahlo nagnjena v desno, zato je pod tabličnim računalnikom nekaj za poravnavo slike;
 • slaba kakovost gradnje (veliko vrzeli, obstajajo ozadja, leteči gumbi);
 • Naprava je slaba za težke igre;
 • nadaljevanje ponovnega polnjenja;
 • Kartica SIM je namenjena samo internetu in s to napravo ni mogoče vzpostaviti nobenega klica.
 • Zaključek

  Seveda je eden izmed najbolj zanimivih pripomočkov Lenovo Yoga 3 Pro. Pregled dokazuje, da je ta tableta najbolj izvirno in nenavadno od vsega, kar je predstavljeno na trgu. Združuje pojem funkcionalnosti, sodobnega oblikovanja in inovativne funkcije, ki jih mora imeti sodobna naprava. Seveda, ta tableta bo stalo ne poceni. Odvisno od maloprodajne mrežecena doseže 50.000 rubljev. Na žalost, po določenem času, tableta Lenovo Yoga 3 Pro začne prikazovati nekaj "vlažnosti". Od tako dragih gadget kupci pričakujejo neprekinjeno delo. Kljub temu pa hrošči in zamrznitev postanejo norma. Torej, če se vam ne zdi potrebno imeti projektor, je vredno preučiti druge modele, ki bodo cenejši in hkrati bolj produktivni.

  Sorodne publikacije