Izbira edinstvenih zapisov v poizvedbi MySQL: izberite distinct

Uporaba posebnega modela ni pomembna le za izbiro edinstvenih evidenc. To je dober način za testiranje programa. Glavna semantična obremenitev za ključno besedo poizvedbe izberite ločeno MySQL - izberite samo tiste vnose, v katerih ima podano polje edinstveno vrednost.

V eni poizvedbi lahko uporabite več polj. Polja lahko združujejo funkcije MySQL, uporabljajo dodatne pogoje za izbiro in razvrščanje. Dovoljeno je uporabiti zasnovo skupine z isto, vendar morate upoštevati, da obstajajo negotovosti.


Osnovni položaj in skladnja

Preverjanje in optimiranje: izberite ločeno - eden najbolj iskanih načinov za doseganje želenega. Ponazoritveni primer je tabela, ki vsebuje 99999 vnosov, naključno oblikovanih iz treh nizov:
Testna tabela ex_workers je bila ustvarjena s funkcijo PHP rand (010). Vsaka matrika ima natanko 11 elementov. Seveda, naključno porazdeljena naključna spremenljivka na število zapisov 99999 ne more dovoliti vsaj enega pomanjkanja first_name na vseh last_ime in obratno.
Seveda ostaja verjetnost, vendar je za vsako edinstveno ime v matriki $ aWorkersF verjetno, da bo točno enajst variant $ aWorkersL. V tem primeru, da bi preizkusili dvome v prvotnem nizu podatkov, pa tudi njegovo večkratno generacijo, je dobra rešitev. Idealni nabori podatkov niso najboljši način za preverjanje algoritmov.
Rezultati poizvedb

in

- prvi in ​​drugistolpci - kažejo, da za vsako edinstveno vrednost first_name obstaja enajst vrednosti last_ime in obratno. V tem primeru je desni stolpec daljši od enajstih vrstic in ima 121 vrstic - na zahtevoin zahtevo
.


Polja za navajanje različnih `first_name`,` last_name` je enakovredno ločenemu konkatu (`first_name`,` last_name`). Vendar to ni splošen primer, ampak zasebna odločitev.

Glavna vsebina poizvedbe MySQL izberite c različni

Običajna praksa: tabele imajo vedno podvojena polja. Brez te bistvene okoliščine relacijske baze podatkov preprosto ne obstajajo. V primeru, tabela vsebuje ključno polje i_status in njegov pomen w_status. To je delo, ki ga zaseda zaposleni.
Idealno bi bilo, da se polja i_status in w_status uredita v ločeni tabeli, v tabeli ex_workers pa le vedno ostane ključno polje i_status, ki se lahko vedno imenuje naslov objave. Tukaj je primerna rešitev. Z izpolnitvijo zahteve za izbiro ločeno v teh dveh poljih, lahko dobite vse potrebne podatke za oblikovanje izbirnika na spletni strani. Takšna izbira bo omogočila, da bodo zaposleni zasedli njihove položaje. Morda ni izbirnik, ampak glava tabele ali grafični stolpec povpraševanja po delavcih v določeni posebnosti. Ne moremo reči, da je glavni razlog za izbiro edinstvenih zapisov samo selektorji, glave tabel ali koordinatne osi, vendar je to zelo pogosta oznaka in uporaba izbranega ločenega dizajna.

Edinstvenost na dinamičnih podatkih

Obdelava informacij - to je predvsem iskanje prave odločitve.Analizo pogojev je mogoče izvesti s pomočjo PHP-ja ali drugega programskega jezika, praviloma pa se vse primarne informacije takoj zapišejo v tabelo zbirke podatkov. To je že dolgo tradicija, a običajen spomin na sodobno spletno mesto. Spomin v obliki relacijske baze podatkov - odlična in praktična rešitev.
Pri oblikovanju izberite ločeno veliko področje uporabe - sprejemate brezpogojne odločitve, če načrtujete ustvarjanje dinamičnih tabel v delu spletnega mesta, na primer:
 • razčlenjevanje strani;
 • sledenje vedenju obiskovalcev;
 • oblikovanje perimetrske varnosti z analiziranjem odstopanj od uveljavljene (sprejemljive) narave dejanj zaposlenih.
 • Z načrtovanjem enostavnih algoritmov za analizo prejetih informacij s pisanjem primarnega rezultata v tabelo lahko vedno dobite ustrezno rešitev tako, da preprosto izberete select different.

  Enostavnost tabel in bistvo relacijske logike

  Ko je programiranje in ustvarjanje baz podatkov spominjalo na gradnjo železnic in obiskano. V bistvu je bila ta varianta napredka na znanstvenem in tehničnem področju prerogativa socialističnega gospodarstva, vendar je imela Silicijska dolina tudi preboj v tej zadevi.
  Danes, lažje je, bolje je. Vedno pogosteje se je začelo pojavljati vprašanje, kako narediti selekcijo ločeno na ducatih poljih večih tabel. Usposobljeni razvoj je postal ustvarjanje podatkovnih baz z zelo preprosto stališče: če je en razvijalec izdelal bazo podatkov ali poizvedbo v tabelo, bi moral drugi razvijalec razumeti, kaj je bilo storjeno zpol besede. Če je za razumevanje organizacije podatkov in vzorca informacij potrebno vsaj nekaj opaznih duševnih ali začasnih prizadevanj, je objektivni razlog za pregled rezultatov opravljenega dela.

  Sorodne publikacije