Najboljši domači kino: uvrstitev, modeli, nasveti za izbiro

Kinematografija se je pojavila ne tako dolgo nazaj - v začetku dvajsetega stoletja. Od takrat je doživel več stopenj razvoja. Prvotno je bila vodilna oblika kino. Dostojni film je vreden ogleda v kinu. To je razumljivo: za užitek gledanja moraš biti sam v dobrih pogojih, se potopiti v ozračje filma, začutiti zaplet.

Potem so kinematografi potisnili televizorje. In od zadnje tretjine prejšnjega stoletja se je začela postopna združitev v eno obliko v obliki domačega kina. Zdaj so takšne naprave zelo razširjene. Konec koncev, domači in tuji gledalci pogosto ne morejo obiskati kina iz različnih razlogov, poleg tega, ko se načrtuje pojavljanje velikega števila novosti. In potem izbira domačega kina postane odlična rešitev.

Za nakup opreme za dom se je treba obrniti zelo odgovorno, saj bodo le najbolj dobre domače gledališča povzročile pozitivne občutke. V nasprotnem primeru boste lahko razočarani v izbiro in ta tehnika bo postala le del notranjosti.

Komplet opreme

Izbira kompleta za domači kino za gledanje filma se mora začeti z analizo prostora, v katerem bo oprema nameščena. Dobro bi bilo najti sobo brez oken, da intenzivni sončni žarki ne bi preprečili prijetnega ogleda. Na severu pri 62% sonca lahko sonce moti vaše udobje, če se izkaže, da je jasno vreme jasno. Ampak seveda vodilnifaza pri oblikovanju domačega kina - izbira same opreme. Danes ni tako težko narediti. Na policah trgovin najdete veliko opreme, svetovalci pa pomagajo pri izbiri. Glavni elementi kompleta za domači kino so:
 • projektor ali televizor;
 • zaslon (potreben bo pri uporabi projektorja);
 • zvočni sistem;
 • naprava za predvajanje videa.
 • Poleg tega obstajajo še drugi vzorci, ki se uporabljajo kot dodatne naprave za izboljšanje zvoka ali slike.

  Značilnosti domačega kina

  Odlična akustika v razsutem stanju, ki se uporablja v najboljšem domačem kinu, pusti živ videz gledanja filmov. Upoštevati je treba, da bo nabava avdio opreme iz ene družbe preprečila nezdružljivost opreme. Da bi poudarili najboljše domače gledališče v celotni ponudbi gospodinjskih aparatov, si oglejte seznam zahtev, ki se vam zdijo potrebni za to opremo. Razmislite o značilnostih tehnologije, ki so bile na vrhu najbolj dobre.

  Pomemben dejavnik je, da imajo kinematografi dobro moč, igrajo video formate in se ponašajo z dodatnimi funkcijami. Močnejša je moč zvočnega sistema, boljši bo zvok. Zato imajo stolpci moč približno 1 tisoč vatov.

  Projektorji za kino

  Projektor za domači kino se je začel prodajati na ruskem trgu ne tako dolgo nazaj,pred nekaj leti, vendar je oprema hitro postala priljubljena med kupci. Postopoma se je prodaja teh izdelkov v količinskem smislu začela povečevati, pojavili so se proračunski vzorci. Tako kot vsa druga oprema imajo projektorji določene prednosti in nekatere tehnične pomanjkljivosti.

  Značilnosti projektorjev

  Prednosti projektorjev za domači kino:
 • pravilno ravnotežje diagonal zaslonov;
 • Komplet zahteva veliko manj prostora kot TV s tako diagonalo.
 • Negativne strani:
 • potrebna je priprava dvorane;
 • zaslon je kupljen posebej, če kupite model z oddaljeno napravo, bo zaslon stalo toliko kot proračunski projektor;
 • Svetilke morate redno zamenjati, če projektor ni LED.
 • Kabine za kino

  Kabine za domači kino izgledajo kot običajen element gospodinjskih aparatov. Sedaj lahko najdete univerzalne konzole in na splošno daljinski nadzor tehnologije ni problem, vendar to ni bilo vedno tako. V preteklosti se taka oprema pogosto ni uporabljala pri daljinskem upravljanju. Obstajajo obdobja, ko je treba za izbiro kanala na televiziji vstati in iti k njemu skozi celotno sobo in pritisniti tipko.
  Plošče za domači kino morajo biti opremljene z opremo. Če je "razdalja" izgubljena ali zlomljena, jo lahko kupite v specializiranih prodajalnah elektronike. Upoštevajte, da mora novi izdelek ustrezati obstoječi opremi v skladu s tehničnimi parametri, kakršna obstajaVelik izbor različnih blagovnih znamk in tipov teh naprav.

  Najbolje je, da se pri izbiri domačega kina takoj upošteva oddaljenost in njene delovne zmogljivosti. V nasprotnem primeru daljinski upravljalnik zaradi elementa opreme, ki olajša delovanje tehnologije, postane neprijetna malenkost in povzroča negativni občutek.

  Ocena proizvajalcev gospodinjskih aparatov

  Kupci, ki cenijo zanesljivost in kakovost gospodinjskih aparatov, izbirajo nemške proizvajalce - Bosch, AEG, Kaiser, Braun, Zanussi, Ariston, Ardo, Indesit. Vendar pa nekatera podjetja s sedežem v Nemčiji proizvajajo domača gledališča. Korejski in japonski proizvajalci - Sony, LG, Samsung, Panasonic, Philips - so uvrstili vodilne v tej tehnologiji.

  Domači kino Sony

  Ocene za domače kino lahko zaženete iz Sonyjevih naprav. Modeli podjetja so zanesljivi, priročni v delovanju, trajni, v asortimanu obstaja veliko dostojnih proračunskih možnosti. Recenzije domačega gledališča Sony pravijo, da so ti modeli zelo uspešni za uporabo v običajnih majhnih stanovanjih. Ena od prednosti izdelkov podjetja je sistem z enim blokom, ki omogoča ohranjanje dela visokokakovostnih in močnih stebrov z zmogljivostjo 1 000 W. Poleg tega lahko s podporo vmesnika Bluetooth gledate video posnetke neposredno iz pametnega telefona.
  Drugi viri, ki lahko predvajajo videoposnetke, so pomnilniške naprave USB, DVD-ji in diski Blu-ray ter internet. Sonyjev domači kino bo trajal dolgo časa, pri čemer bodo ostala le pozitivna čustva. To pravijo recenzije domačega kina SonyKupci so popolnoma zadovoljni s tehniko, zato menijo, da je ta izbira najbolj uspešna pri gledanju filmov v udobnih pogojih in izjemni kakovosti.

  Domači kino LG

  Druga možnost je domači kino LG. Večina modelov je enostavna za uporabo in konfiguriranje ter ima odlično kakovost zvoka in videa. Ena od glavnih prednosti večine modelov je dejstvo, da tudi z močnim zvokom akustika ni popačena, vendar ohranja odlično kakovost. Poleg tega bo podoben kino ustrezal vsem, ki nenehno pozabljajo na daljinski upravljalnik, saj lahko postane tudi pametni telefon, ki je stalno v bližini. Kino ima karaoke funkcijo, ki bo uporabna na vsakem dogodku, prav tako pa deluje pravilno z različnimi formati, kar je seveda zelo priročno. Z nastavitvami lahko gledate 3D filme v skladu z navodili. Ni čudno, da navadni potrošniki ugotavljajo, da so izdelki LG najbolj uspešna izbira med napravami tega razreda. Prav tako je treba opozoriti, da tisti kupci, ki so kupili domači kino LG, ne morejo opozoriti na velike slabosti naprave. Večina uporabnikov je z njim zadovoljna.

  Domači kino Samsung

  Noben seznam najboljših domačih gledališč ne bo stal brez Samsungovega modela - enega vodilnih svetovnih proizvajalcev gospodinjskih aparatov. V praksi je za večino ruskih potrošnikov očitno, da je to ena najboljših podjetij za elektroniko, ki oskrbuje prodajalne le kakovostne in izjemno zanesljive izdelke.
  Med najboljšimi možnostmilahko izberete domači kino Samsung HT-J5530K, ki ima najvišje mesto v ocenah podobne tehnologije. Model je zelo eleganten, funkcionalen in zelo zmogljiv. Predvajanje je na voljo v številnih oblikah, kot tudi v Samsungovem enostavnem vmesniku in nastavitvah, odlični kakovosti zvoka in videa. Domača gledališča Samsung so nizke (približno 24 tisoč rubljev za proračunske modele). Nekateri kupci, med slabostmi tehnologije, opozarjajo na neprijetno in premalo ožičenje domačega kina. Vendar pa je večina potrošnikov še vedno zadovoljna z optimalnim razmerjem med ceno in kakovostjo modelov Samsung. Samsungovi najboljši domači kino v proračunskem segmentu, v skladu s svojimi specifikacijami, so lahko v skladu s številnimi primerki povprečne in celo cenovno ugodne kategorije.

  Panasonicov domači kino

  Med najboljšimi domačimi gledališči leta 2017 je seveda treba omeniti izdelke Panasonic. In to ni naključje. Panasonicov domači kino ima elegantno zunanjost. S podrobno sliko Full HD in 3D predvajanjem boste uživali oboževalci visoko kakovostnih filmov. Odličen zvok akustičnega sistema je omogočen s funkcijo Clear-Mode Dialogue skupaj z močnimi basi. Skupna zmogljivost zvočnikov - 240 W.

  Philipsova domača gledališča

  Philipsovi domači kino s podporo za Blu-ray so v veliko povpraševanje potrošnikov. Skupna zmogljivost stolpcev je 1 tisoč vatov. S podrobno sliko je slika čim večjarealistična in dobra akustika zagotavlja zvok polne velikosti. Domača gledališča Philips so lahka in kompaktna, z elegantnim dizajnom in prijetnim zvokom brez popačenj na vseh ravneh.

  Cena vprašanja

  Koliko stane domači kino? Pogosto je to še en kriterij za izbiro prave tehnike. Zaradi sankcij in opaznega padca življenjskega standarda, mnogi Rusi ne morejo privoščiti, da bi porabili veliko za posodabljanje gospodinjskih aparatov ali nakup sodobnejših modelov. Toda mnogi proizvajalci razumejo take probleme sodobne ruske družbe. Stroški proračunskih modelov najboljših domačih gledališč se giblje od 15 do 50 tisoč rubljev.

  Najboljši domači kino v različnih cenovnih kategorijah

  Tukaj je nekaj dokazanih proračunskih modelov domačega kina:
 • Sony BDV-E4100. 232 tisoč rubljev. Podpora za Bluetooth, Wi-Fi, 3D in Smart TV.
 • LG LHB755. 239 tisoč rubljev. Čisti zvok, podpora za številne formate, veliko število priključkov. 3D podpora.
 • Samsung HT-J5530K. 199 tisoč rubljev. Dolby Digital, "izboljšani bas", karaoke z oceno delovanja.
 • LG BH9540TW. 35 tisoč rubljev. Karaoke, podpora Bluetooth, Wi-Fi, zmožnost predvajanja zvoka prek pametnega telefona.
 • ​​Med modeli srednje cenovne kategorije sodijo:
 • Samsung HT-J7750W. 443 tisoč rubljev. Razpoložljivost ojačevalnikov, visoko kakovostnih materialov in sklopov.
 • Sony BDV-E6100. 266 tisoč rubljev. Podpora za Bluetooth, 3D in Smart TV. Veliko število priključkov, dobra splošna moč predvajanja zvoka.
 • Harman /Kardon BDS 880. 649 tisoč rubljev. Odličen zvokBrezžična funkcija AirPlay, kompaktnost in avtomatska kalibracija.
 • Dražje domače gledališče predstavljajo naslednji modeli:
 • Philips HTB7150K. 80 tisoč rubljev. Kompaktne dimenzije, zelo dober zvok, večplastnost. Podpora za 3D in Smart TV - enaka kot pri proračunskih modelih.
 • LG LAB540W. 797 tisoč rubljev. Sposobnost nadzora iz pametnega telefona, brezžični prenos zvoka, eleganten videz.
 • Onkyo HT-S7705. 712 tisoč UAH Prvi model, ki ga je potrdil Dolby Atmos.
 • Samsung HT-F9750W. 768 tisoč rubljev. Največje število priključkov in sprejemnikov, dobra moč, podpora za 3D in Smart TV, Bluetooth, Wi-Fi.
 • Mimogrede, ne vedno drage domače gledališča so boljši proračunski modeli - ko se odločite za lastne potrebe.

  Sorodne publikacije