Sedan Lifan 820: fotografije, recenzije, značilnosti in mnenja

Lifan-820 je kitajska limuzina poslovnega razreda. Avtomobil je bil prvič predstavljen na pekinškem avtomobilskem sejmu leta 2013. V Rusiji se je Lifan-820 pojavil relativno pred kratkim, leta 2015. Na domačem trgu se je ta model imenoval "Murman". Kaj je limuzina Lifan-820? Fotografije, tehnične specifikacije in še veliko več - še v članku.

Oblikovanje

Če so se Kitajci prej osredotočili samo na segment proračuna, so zdaj resno sprejeli poslovni razred. Videz avtomobila je zelo privlačen. Spredaj je široka kromirana rešetka in reliefne luči.
Spodaj so prikazane proge tekočih luči. Za Lifan-820 (foto avto je v našem članku) je opremljen z LED luči. Izdelane so na ameriški način - z rdečimi smerniki. Ni dvojnega izpuha, vendar je prisoten dušilec. Odbijač ima odprtine za parkirne senzorje. Pokrov prtljažnika se lahko odpre iz nakita. Mnogi primerjajo videz limuzine Lifan-820 z zasnovo Ford Mondeo. Delno je to zasluga široke rešetke radiatorja. In zunaj avtomobila ponavlja konture telesa "American". Velik plus Lifan-820 je, da limuzina ni videti preveč slaba. To je povsem predstavljiv avto - upoštevajte ocene.
Ta napredek pri oblikovanju so razvijalci dosegli z uporabo reliefnih oblik telesa in kromiranih elementov pri obdelavi. Videz avtomobila bo pomemben že zelo dolgo časa.

Mere, zračnost

Kitajska limuzina ima pomembne dimenzije. Da, dolžina telesaje 487 metrov, širina - 184 metrov, višina - 148 metrov. Pregledi pravijo, da je zaradi dolge osnove za avtomobil značilna visoka gladkost tečaja. Kar se tiče ceste, je povsem "urbana". Najmanjša razdalja od telesa do ceste je 145 centimetrov. Na podeželskih cestah morajo biti zelo previdni - pravijo pričevanja.

Salon

Skočimo znotraj limuzine Lifan-820. Pregled na voznikovi strani je preprosto odličen - prispeva k velikemu obsegu zasteklitve in visokega pristanka. Ogledala so dovolj informativna, v vsakem primeru pa zagotovijo v svojih pregledih lastnikov avtomobilov. Dizajn sprednje plošče ni slabši od konkurentov iz razreda D - gladke linije in trim pod temnim drevesom izgledajo skladno. Čeprav je lahko arhitektura osrednje konzole bolj zanimiva - pravijo motoristi. Že v minimalnem kompletu je tu še avdio sistem z USB in "Bluetooth". Mimogrede, radijska antena na "Lifane" je vgrajena v zadnje okno.
V največjem dosegu je na voljo usnjena notranjost. Vrstica na sedežih in volanu je zelo kakovostna. Stoli imajo tudi valjčke ledvene in bočne podpore. Toda zadnji kavč nima te funkcije. Obstajajo pa trije nasloni za glavo in osrednji naslon za roke. Zadnji potniki se ne naslanjajo na kolena na zadnji strani prednjih sedežev. Po mnenju potrošnikov je prostor v avtomobilu dovolj za zaloge - to je velik plus. Na vratih je tudi usnjeno oblazinjenje. Glavni plus limuzine Lifan-820 je kakovost montaže. Za razliko od "kitajskih" iz sredine 2000-ih, so materiali končnega materiala precej dobri, plastika pa ne hitipadel Prtljažnik v limuzini Lifan-820 ima pomembne dimenzije. Prostor prtljažnika je 510 litrov. Vendar pa uresničitev njegovega polnega potenciala ni mogoča. Razlog za to je kompleksna zasnova lokov in velike štrline na straneh. Lifan ima tudi smučarsko kočo. Toda sami sedeži se ne razvijajo - lastniki ga označujejo kot veliko pomanjkljivost.

Specifikacije

Lifan-820 je sestavljen iz dveh bencinskih elektrarn. V osnovni konfiguraciji je na voljo štirivaljni motor serije LFB (nameščen na terenskem vozilu "Lifan X60") s prostornino 18 litrov. Največja moč motorja - 128 konjskih moči. Navor je na voljo samo na "vrhu" in je 162 Nm. Kar je izjemno, obseg potiska je zelo majhen - le 42 do 44 tisoč zavojev. Upoštevajoč, da motor ni opremljen z turbino, ga je potrebno odpreti zelo dolgo. Par s to enoto je opremljen z ročnim menjalnikom petih korakov. Ocene pravijo, da v tem polju nepravilno izbrane številke prenosa - 3. hitrost doseže 80 kilometrov na uro. Glede na porabo goriva avtomobil s tega kontrolnega mesta porabi 77 litrov na sto v mešanem načinu. Maksimalna hitrost limuzine Lifan-820 Murman 1.8 je 179 kilometrov na uro.
Naslednji motor je na voljo samo v vrhunskih priključkih. Ta motor je skupni razvoj kitajskih in angleških inženirjev iz Ricarda. To je bencinski motor (več "štiri") z zmogljivostjo 167 konjskih moči in prostornino 24 litrov. Navor motorja je 226 Nm. Območje vleke - od 4 do 45 tisoč zavojev."Lifan-82024" je opremljen z ne-nadomestnim samodejnim menjalnikom v šestih korakih. Toda namestitev stroja in povečanje prostornine skoraj nista vplivala na učinkovitost porabe goriva. Torej, strošek na sto ne presega 87 litrov. Toda dinamika tečaja pušča veliko možnosti - prestavi se zelo počasi. Največja hitrost "Lifan 2,4" - 197 kilometrov na uro.

Vzmetenje

Avto ima platformo s sprednjim pogonom z neodvisnim vzmetenjem na obeh oseh. Pročelje izvaja "McPherson" z amortizacijskimi regali. Od zadaj - večnamenska zasnova s ​​teleskopskimi amortizerji in stabilizatorjem prečne stabilnosti.
Krmilni nagib z hidravličnim ojačevalnikom. Zavorni sistem - s hidravličnimi pogonskimi in diskastimi mehanizmi. Vsako kolo ima ABS senzorje in stabilizacijo menjalnega tečaja.

Kakovost prehoda

Ocene pravijo, da je na poti "Lifan" - udoben avto. Obesek kvalitativno zapusti neenakosti. Vendar pa obstaja ena stvar - ta avto ne mara športne vožnje. Lifan je izpostavljen resni vzdolžni naglici. In v zavojih avtomobilov zaradi svoje teže - ročice so preprosto "ladja". Sodeč po povratnih informacijah, niti ne shrani prisotnosti dveh stabilizatorjev in neodvisnega vzmetenja. Med pozitivnimi stranmi lastniki označujejo dobro zvočno izolacijo. Vzmetenje deluje tiho, motor pa ni preveč bučen.

Paketi in cene

Uradno je Lifan 820 dobavljen v Rusijo le v enem kompletu.
Na žalost je osnovno. Cena "Lifana" je950 tisoč rubljev. Ta cena vključuje naslednji nabor opcij:
 • zadnje zavore diska (za razliko od spredaj so prezračevane).
 • Hidravlični volan.
 • Dve zračni blazini.
 • 16-palčna aluminijasta platišča.
 • LED in ksenonska optika.
 • "Zaloga" polne velikosti.
 • Sistem GLONASS.
 • Senzor tlaka v pnevmatikah.
 • Neizključni dostop.
 • Osrednji grad.
 • Klimatska naprava.
 • Električna dvigala za okna za vsa vrata.
 • Ogrevani sprednji sedeži in zadnja okna.
 • Zadnji parktronic.
 • Sedež z usnjem.
 • Avdio sistem z digitalnim prikazom in šestimi zvočniki.
 • Kromirani dušilec zvoka.
 • Indikatorski sistem za odklenjena vrata in pritrjen pas.
 • Pritrdilni elementi za otroške naslanjače.
 • Zagon motorja s tipko.
 • Sistem pomoči pri zagonu v porastu.
 • Dva naslona za roke.
 • Primerjava s konkurenti

  Kot lahko vidimo, je seznam možnosti precej širok. "Lifan" ima bogato opremo tudi v "bazi". Zaradi nizkih cen in dobre opreme avtomobil samozavestno drži svoj položaj na svetovnem trgu.
  Podobna "Toyota Camry" v minimalni konfiguraciji stane od 1 milijona 230 tisoč rubljev. Vrhunska različica Lifana je opremljena z 8 zračnimi blazinami, dvokomponentnim klimatskim nadzorom, sistemom ESP in seveda s 24-litrskim motorjem. Čeprav je v "Kamry" tak motor že prisoten v minimalni konfiguraciji. Kitajski proizvajalec daje garancijo za obdobje petih let ali 150 tisoč kilometrov. Todato velja samo za delavce v motorju in PPC. "Glavno" jamstvo se konča v dveh letih ali 60 tisoč kilometrov. V "Camry" je tri leta ali 100 tisoč kilometrov.

  Sklep

  Lifan-820 je odlična alternativa japonskemu poslovnemu razredu. Za cenovno ugoden denar dobite kakovostno in dobro opremljeno vozilo. Vendar pa je blagovna znamka "Lifan" ni tako razširjena v Rusiji, kot isto "Toyota". Zato je veliko ljudi skeptičen do "kitajskih", nagnjenih k nakupu avtomobila iz "ničle", ki gnezdi že drugo leto. Proizvajalec ima na telesu šestletno garancijo. Da, in kakovost zbirke 820. ni slabša od znanih primerov. Naj kupim to limuzino - to je samo dejstvo. Take odločitve je mogoče sprejeti šele po testni vožnji, ki jo zagotavlja uradni trgovec "Lifan" v Rusiji.

  Sorodne publikacije