Kako posodobiti vtičnik v brskalniku Mozilla Firefox: Navodila

Večina aplikacij na računalnikih in mobilnih napravah vključuje možnost namestitve dodatnih funkcij, dodatkov ali popravkov v obliki vtičnikov. Zaradi tega lahko glavni program deluje bolje in varneje. Sam vtičnik (dodatki, razširitve) je modul, ki je ustvarjen za določen program, kot tudi za programe, ki omogočajo in podpirajo njegovo namestitev iz aplikacij drugih proizvajalcev, ki se lahko po želji priključijo. Obstaja veliko aplikacij, zasnovanih za različne aplikacije, brskalnike ali internetne vire. Ta članek bo obravnaval brskalnik Mozilla Firefox in dodatke, ki so z njim povezani. Oglejmo si, kako nadgraditi vtičnike.


Zgodovina

Seveda je treba omeniti, da je Mozilla postala prvi brskalnik, ki je začel uporabljati dodatno tehnologijo. Medtem ko so drugi proizvajalci te kategorije poskušali izboljšati svoj izdelek s posodobitvijo glavne aplikacije, so razvijalci Firefoxa skupaj s stabilnostjo že vključevali dodatne funkcije z razširitvami. Kasneje je lahko razvoj vtičnikov za "Mozillo" že sprejela vsaka oseba, ki razume to vprašanje.

Namestitev vtičnikov

Za namestitev potrebnega vtičnika za Firefox mora uporabnik obiskati spletni vir podjetja in izbrati želeno razširitev. Nato ne bi smelo biti težav z namestitvijo izbranih dodatkov. Medtem pa razvijalciglavna aplikacija in ustvarjalci razširitev za povečanje stabilnosti, varnosti in dodajanje uporabnih funkcij občasno izdajo posodobitve, ki jih priporočamo za namestitev.


Kako posodobiti vtičnike v Mozilli

V Mozilli jih lahko posodobite ročno in samodejno. Za samostojno preverjanje in nameščanje najnovejših različic vaših aplikacij, morate iti v meni brskalnika, klikniti na »dodatke« in nato na meni »Razširitve«. Na vrhu kliknite na orodje in izberite »Preveri posodobitve«. Če jih imate, jih lahko po želji namestite s klikom na ustrezen gumb.
V primeru, ko želi uporabnik samodejno posodobiti aplikacijo, potem morate iti skozi zgornjo pot, zdaj pa v meniju zobnikov označite polje "Samodejno posodobi dodatke". Zdaj za ustreznost nameščenih vtičnikov bo sledil brskalnik, preverjanje izdaje novih različic vsakič, ko začnete.

Težave in rešitve

Obstaja situacija, ko razvijalci Mozille izdajajo posodobitve za svojo glavno aplikacijo, po kateri so vtičniki onemogočeni. Po mnenju ustvarjalcev brskalnika je to posledica dejstva, da ti dodatki niso več skladni s stabilnim delom z novo tehnologijo, uvedeno v novi različici brskalnika. V tem primeru morajo uporabniki ročno posodobiti svoje vtičnike, tudi če je bil izbran »Samodejni način« in se to iz neznanega razloga ni zgodilo.
Po preverjanju, da ni nove različice, morate odstraniti vtičnik ali ga onemogočitiFunkcija pregledovanja aplikacije. Druga možnost bi morala biti narejena samo na lastno nevarnost in tveganje, saj je lahko rezultat nižja varnost brskalnika, kar lahko povzroči nestabilno delo. Če je uporabnik prepričan, da razširitev ne bo vplivala na delovanje glavnega programa, lahko iste vtičnike namestite tako, da vnaprej izključite preverjanje združljivosti. Najboljši način je, da to naredite sami, tako da dodate možnost v notranje nastavitve brskalnika. To naredite tako, da v naslovno vrstico vnesete about: addons. Nato ustvarite razširitvene razširitve, klikniteKompatibilnost in nastavite na false.
Po ponovnem zagonu bo način preverjanja združljivosti onemogočen, potem pa bo mogoče nadgraditi vtičnik.

Sorodne publikacije