Kako prenesti sliko iz "Android" na monitor

Pametni telefoni in tablice so tesno vključeni v naše vsakdanje življenje, vendar se po dolgotrajni uporabi takšnih pripomočkov oči hitro utrudijo, ker je njihov diagonalni prikaz daleč od največjega. Ampak vse to je mogoče rešiti, saj se naprave na sistemu Android zlahka povežejo s širokozaslonsko televizijo, na zaslonu pa lahko uživate v gledanju filmov ali uživate v internetu. Ta članek bo govoril o tem, kako prenesti sliko iz pametnega telefona monitor na podlagi "Android" na TV. Vsi možni načini bodo razstavljeni, tako da na koncu branja članka ne bo nobenih težav. Vnaprej je treba povedati, da vam nekatere metode morda ne ustrezajo zaradi neskladnosti modela ali odsotnosti vhodov, izhodov in možnosti same naprave.


Kako povezati "Android" z monitorjem ali televizorjem?

Za sinhronizacijo tabličnega računalnika s televizijskim zaslonom je na voljo nekaj zelo preprostih načinov. Skoraj vsi proizvajalci sodobnih naprav nudijo takšno priložnost, zato bo za novo generacijo naprav vse preprosto.

Zakaj tablični računalnik priključite na televizor?

Prvič, dolgotrajna uporaba monitorja Android je utrujeno oko. Drugič, ne glede na to, kako sodoben je vaš televizor, programi za gledanje filmov in deskanje na internetu dopuščajo veliko željo, zato zakaj ne bi izkoristili produktivnejšega pripomočka, kjer so video predvajalnik in druge aplikacije prilagojene za enostavno uporabo.

Povezovanje s kablom HDMI

Če imate precej zmogljivo tableto Android, je monitor s kablom HDMI enostavno povezan. V večini primerov ima nova generacija tabličnih računalnikov vrata miniHDMI. Z miniHDMI kablom HDMI, ki ga lahko kupite v kateri koli elektronski trgovini ali naročite preko spleta, je naprava z ustreznimi vrati enostavno priključena na monitor in HDMI TV. To naredite tako, da en konec kabla, ki ga vstavite v priključek na tabličnem računalniku, drugi priključite na televizor.


Nato v nastavitvah televizorja pojdite v razdelek za vnos in iz predlaganih možnosti izberite ustrezna vrata HDMI, na katera ste priključili kabel. To je HDMI kabel, ki vam daje najbolj natančno sliko, saj je v tem trenutku ta tehnologija najbolj napredna. Poleg tega je to najlažji in najbolj priročen način za povezovanje.

Povezovanje s tulipani

Ta metoda se redko uporablja zaradi dejstva, da je ta vrsta povezave podprta z zelo majhnim obsegom naprav. Povezava uporablja vrata za slušalke in še en poseben priključek. Preden boste izvedeli, kako povezati Android z zaslonom naprave, se morate prepričati, da lahko to možnost uporabite za svoj pripomoček. Če to deluje, je povsem mogoče povezati "Android" in "tulipan".

Sinhronizacija z priklopno postajo

Če prvi dve metodi nista prišli do vas zaradi enega ali drugega razloga, potemVedeti morate, ali obstajajo posebne priklopne postaje, ki lahko povežejo vaš pripomoček s televizorjem, monitorjem ali osebnim računalnikom. Priključna postaja je zasnova s ​​priključki, ki vam omogočajo priključitev tabličnega računalnika. Obstaja več vrst takih naprav, nekatere so primerne za polnjenje telefonov, v tem primeru pa morate poiskati postajo s zmožnostjo prenosa podatkov iz sistema Android na monitor ali televizijo zadnje generacije.

Povezovanje z Wi-Fi

Če želite uporabiti to metodo, mora vaš TV podpirati funkcijo Smart TV z uporabo aplikacije Monitor, da lahko napravo Android sinhronizirate s sliko na televizijskem zaslonu. To storite tako, da uporabite tehnologijo Wi-Fi Direct za neposredno sinhronizacijo naprav brez povezave z usmerjevalnikom. Glavna prednost uporabe te metode je, da s pomočjo brezžičnega omrežja ne samo prenašate slike na TV monitor z Androidom, temveč jih tudi upravljate prek posebnih programov.
Na žalost, ne da bi vedeli natančen model monitorja in naprave Android, lahko dobite le splošni priročnik za namestitev. Vendar, če vas zanima takšna funkcija vašega tabličnega računalnika, boste zlahka razumeli, kako se proces združevanja uporablja povsem intuitivno. Napravo Android lahko povežete tudi z monitorjem za sinhronizacijo, vendar je ta metoda veliko dražja od druge. Treba je omeniti, da priključne postaje, kabli HDMI in kabel "tulipanov" niso najdražjiužitek, ki si ga lahko privoščijo uporabniki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Sodobni trg ponuja precej široko paleto možnosti. Kabli in priklopne postaje so lahko licencirani, uradni proizvajalci in kopije izvirnikov. Seveda to vpliva na trajnost izdelka in njegovo ceno, vendar v veliki večini njegovih funkcij opravlja kakršne koli take naprave.

Zaključek

Tu smo analizirali vse načine, na katere je mogoče s pametnega telefona, ki temelji na Androidu, poslati sliko na televizijski zaslon. Kot lahko vidite, jih je kar precej, zato se mora eden izmed njih natančno pojaviti za vas. Če se to ni zgodilo, je najverjetneje prišlo do neskladja med modeli pametnih telefonov in TB. Kateri od načinov uporabe - odvisno je od vas, vendar tehtajte vse metode racionalno, ker nakup priklopne postaje pogosto ne upravičuje samega sebe, ker ga redko uporablja. Če ga res potrebujete, potem je seveda treba kupiti.

Sorodne publikacije