SUV "Ataman" (GAZ 2308): značilnosti, fotografije in recenzije

Avtomobili avtomobilske tovarne Gorky niso samo Volga, Sobol in Gazela. Malo ljudi ve, toda v devetdesetih letih so v Gazi razvijali avtomobil z večjo prepustnostjo. Novi model je postal 95-letni transportni trak in je dobil ime GAZ-2308 "Ataman". Posnemite njegovo fotografijo in tehnične specifikacije v našem današnjem članku.

Oblikovanje

Zunaj je avtomobil zelo podoben Volgemu. Vendar pa za razliko od modela s polnim delovnim časom ima "Ataman" drugačno razporeditev kabine in večjo razdaljo. GAZ-2308 "Ataman" je hibrid "Lawn" 3307 in "Volga". Avto ima veliko vetrobransko steklo, kromirano masko in "kenguru". Od zadaj lahko vidite "GAZelevsky" vertikalne luči. Kaj izgleda kot terenski GAZ-2308 "Ataman"? Fotografija bralca avtomobila je prikazana spodaj.
Avto je bil izdelan v več telesih. To je tovornjak in 7-sedežni vagon. Slednji je bil imenovan "Ataman-Ermak". Konfiguracija za potnike SUV ima praktično pravokotne stožčaste zobnike in celo streho. Tudi za vgradnjo velikih koles so bili povečani loki in dobavljeni plastični ekspander.
Na dnu telesa so kromirani pragovi in ​​široke črne letve. Pokrov motorja ima trapezno obliko. Podobna zasnova je bila prej uporabljena v GAZ. Značilnost off-road vozila GAZ "Ataman" - še ena shema odpiranja vrat. V nasprotni smeri se odpirajo potniška vrata. Izgleda, da si lahko bralec ogleda spodnjo fotografijo.
Na splošno, SUV GAZ-2308 "Ataman" lahko opišemo kot ruski "Defender" - tako nesramno, kvadratnih in ukoreninjenih tovornjak. Pogosto je bil imenovan "lobastom" zaradi visoke lokacije vetrobranskega stekla.

Dimenzije

Glede dimenzij ima stroj pomembne dimenzije. Tako je dolžina avtomobila 5 metrov, širina - 191 metrov, višina - 207 metrov. Pričevanja lastnikov kažejo na visok odmik 22 centimetrov. GAZ-2308 "Ataman" avtomobil ima značilnosti prepustnosti na dostojni ravni. Stroj lahko premaga vse ovire z vstopnim kotom 46 stopinj. Mimogrede, kljub podobnosti z Volgo, je medosna razdalja v Atamanu dosegla 30 centimetrov več. Ampak Volga ni nikoli veljala za kompaktno vozilo.

Salon

Pregledi lastnikov ugotavljajo, da je kljub visokemu odmiku pristanek v avtomobilu precej udoben zaradi noge. Kot je za notranjost sama, večina je podobna GAZ-3307. Tukaj je vse ista arhaična plošča naprav z okroglimi številčnicami, padlip stikali, ravno centralno konzolo, ki ima samo en snemalnik in majhno zaprto omaro. Dekoracija plošče z instrumenti - lesena. Vendar pa je bila v nekaterih različicah uporabljena črna mat plastika. Volanski drog je izposojen od "Gazele" in ima enak obseg prilagoditev. Iz tega malega tovornega vozila so izposojeni tudi pedali. Volan - bolj "civilen", vzet iz "Sobol". Avto ima dva naslanjača brez izrazite podpore.
Vrata so enaka kot na "trati" - z "vesli" okenskih dvigal in prekrita z usnjem. Mnogi se pritožujejo glede kakovosti zvočne izolacije. Navsezadnje je kabina v bistvu tovor. Na poti, zvok motorja je zagotovo slišal in delo vzmetenja. To je pomembna pomanjkljivost modela. Značilnost GAZ-2308 "Ataman" je tri ročice med vozniškimi in potniškimi sedeži. Takšna shema je bila prej uporabljena za "Nivy". To pomeni, da ima poleg glavnega vzvoda menjalnika tudi razdelilno omarico (z nizko prestavo) in blokado diferenciala.

Nastavitev sedeža - samo mehansko. Mnenja lastnikov upoštevajte, da ima GAZ-2308 "Ataman" dovolj prilagoditev na hrbtni strani. To je sedež, ki vozi na "sankah". V kratkem času lahko izberete ustrezen položaj volana in stola. Višina stropa omogoča tudi razporejanje potnikov. Druga značilnost je velika površina zasteklitve. To ima pozitiven učinek na brskanje. Tudi terensko vozilo "Ataman" (GAZ-2308) ima udobna tovorna ogledala. Harmonično izgledajo na splošnem ozadju in so dovolj informativne za voznika.

Specifikacije

Linija energetskih enot je bila sestavljena iz enega bencina in enega dizelskega motorja. Začnimo s prvim. Linijo bencina je predstavljala enota Zavolzhsky Motor Plant "ZMZ-405". Nekaj ​​let kasneje se je ta motor začel nameščati na serijskih "Gazelah" in "Volgi". Motor se je razlikoval po visoki moči. V primerjavi s 406. motorjem uplinjača, ki je proizvedel le 100 konjskih močiSile, 405. razvila 152 konjskih moči. Tudi proizvajalec je prvič uporabil injekcijo za injiciranje. To je pozitivno vplivalo na navor in učinkovitost porabe goriva. V mestnem ciklu je ta motor porabil do 158 litrov goriva.
Kar zadeva dizelsko enoto, je proizvajalec uporabil avstrijski motor "Steyer". Gorky obrat kupil licenco za te motorje, in zdaj so dobili oznako GAZ-5601. Prejšnji avstrijski dizelski motorji so bili vidni na 3309 bencinskih črpalkah (vendar so bili 4 litre), naša kopija pa je imela 4 cilindre in 21 litrov delovne prostornine. Maksimalna zmogljivost dizelskega motorja je bila 110 konjskih moči. Menjalniki na 5 stopnjah.

Pospešek, nosilnost

Kaj ima Ataman GAZ-2308 na karakteristikah dinamike? Tega SUV-ja ni mogoče hitro imenovati, pospešek do stotine je trajal 25 sekund, maksimalna hitrost je 140 kilometrov na uro. nosilnost 800 kilogramov, kar omogoča masivni okvir
.
Vlečna naprava je opremljena z varnostnimi loki in kovinsko rešetko, ki ne dopušča stika s kabino. Avto ima jekleno loputo. Tla niso pokrita, kakor tudi stranske stene. V nekaterih izvedbah je lahko tovorni prostor prekrit s šotorom (obstajal je ločen jekleni okvir).

Suspenzija

Pred tem smo že omenili, da je bila zasnova "Atamane" izposojena pri "Volgi" in "Lawnu". Tekoči del proizvajalca se je prav tako odločil, da ne bo ustvaril "iz nič". Torej, veliko predmetov so izposojeni iz tovora "Gazela", kidobil na tekoči trak v 94. mestu. Da, avto ima okvirno strukturo s konstantnim polnim pogonom. Zadnji vodilni most je bil izposojen od GAZ-3302. Avto ima odvisno vzmetenje. Krmilna naprava - vrsta zobnikov, brez hidravličnega ojačevalnika. Vendar pa je prestavno razmerje prestave izbrano tako, da je možno krmiliti vodilna kolesa "Atamana" in brez GUR. Tudi rezervoar za gorivo in zavorni mehanizmi so izposojeni od Gazele. Torej, tukaj spredaj, se uporabljajo ventilirani diskovni mehanizmi. Od zadaj so "bobni". Poleg tega je SUV "Ataman" GAZ-2308 opremljen s stabilizatorjem prečne stabilnosti.

Kakovost vožnje

Kako vozi ta džip na poti? Lastnikova povratna informacija navaja, da je zmogljivost SUV primerljiva s tovornjakom. Avto se strogo obnaša na izboklinah (še vedno vzmetno vzmetenje), zavije v zavojih.
Asfaltna površina - ni njen element. Glavni adut avtomobila "Ataman" GAZ-2308 je prepustnost. Zahvaljujoč polnemu pogonu, spuščanju prestav in togemu zaklepanju, takšen avtomobil zlahka premaguje blatnike in pesek. Arches vam omogočajo, da namestite "zlo" blato gume. Mimogrede, v osnovnem kompletu je bil avto opremljen s 16-palčnimi lita kolesa.

Cena

Treba je omeniti, da je SUV "Ataman" GAZ-2308 - precej redek primer. Serialno je bilo izdanih okoli sto avtomobilov. Zato ga je težko spoznati v prodaji. Tisti, ki so postavili avto za prodajo, zahtevajo vsaj 350 tisoč rubljev.
Kljub majhnostistroj je enostavno vzdrževati. Konec koncev, design je enoten - polovica podrobnosti so primerni iz Volga, in druga polovica - iz Gazelle.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kdo ima preglede GAZ-2308 "Ataman", tehnične specifikacije in ceno. "Ataman" - precej dober projekt. Vendar je zaradi težkih razmer v teh letih postal nelikviden na trgu. In zdaj za to ceno lahko kupite enega od mnogih japonskih ali ameriških terenskih vozil, ki ne bodo brez zapornic in razdeljevanja prenosa.

Sorodne publikacije