Pomen besede igralec in zgodovina

Večina sodobnih ljudi uporablja to napravo vsak dan in se ne sprašuje o pomenu besede igralec. Bistvo tega pojma je preprosto in ne prikriva zapletene definicije. Spoznajmo, kaj je, in poglejmo nekatere vrste naprav in njihovo zgodovino.

Definicija videza

Vrednost besede igralca je treba poiskati v angleščini, saj popolnoma ponovi zvok in pomen izvirnika. Beseda prihaja iz igralca - igralca ali igralca. V primeru medijskih naprav govorimo o prvi različici vrednosti. Igralec je prenosna ali stacionarna naprava za predvajanje zvočnih posnetkov ali videov (video predvajalnik). V ruskem jeziku lahko najdete več različic pisanja besede in vsi bodo pravilni - igralec, igralec. Vendar pa se iz tega pomena beseda igralec ne spremeni - celotna stvar v prepisu.


Druga vrsta vrednosti je multimedijski predvajalnik. Ta beseda velja za programsko opremo, ki reproducira digitalne datoteke.

Zgodovina

Zgodovina te naprave sega dolgo časa, saj so tudi gramofoni do neke mere igralci. Toda v običajnem smislu so se igralci začeli pojavljati v sedemdesetih. Prve uspešne naprave so bile naprave Sony. Od tistega časa se je začel hiter razvoj tega trga od igralcev kaset do digitalnih. Pomen igralca je v sodobni tehnologiji nekoliko drugačen. Ljudje raje ne nosijo s seboj druge napraveposlušanje glasbe in zamenjava s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.


Konec 20. stoletja so se začeli pojavljati prvi MP3 predvajalniki. Bili so zelo dragi, zato je priljubljenost teh naprav dobila veliko kasneje. Od leta 2000 do leta 2008 se je trg razvijal na izjemno hitro. Naprave imajo dodatne funkcije, barvne zaslone in še več. S prihodom zaslonov na dotik in večnamenskih naprav na iOS in Android, je pomembnost igralcev kot posameznih naprav močno padla.

Razvrstitev

Pogojno so lahko vsi igralci razdeljeni v dve kategoriji - prenosni in stacionarni. Prvi vključujejo kompaktne naprave, ki jih lahko vzamete s seboj. Najlažja in najprimernejša možnost je majhen predvajalnik MP3, ki ga lahko s seboj vzamete s seboj, namesto pametnega telefona z velikim zaslonom, ki bo omejil premike. Med mirovanjem so DVD predvajalniki, predpone, predvajalniki predvajalnikov. Devays so povezani s televizorji ali monitorji in se uporabljajo za pregledovanje plošč, filmov ali televizije. Zdaj veste, kaj je igralec, kakšne vrste igralcev se zgodi in so nekoliko potopljene v zgodovino te naprave.

Sorodne publikacije