Chevrolet SS: fotografije, recenzije, specifikacije in lastnik

Proizvodnja avtomobilov ravnila "Super Sport" se je začela leta 1973. Avtomobili te modifikacije so bili prisotni v vseh delih filma "Forsage", v seriji iger NFS, ki so postali eden najbolj prepoznavnih avtomobilov po svetu. Živi modeli linije "Super Sport" so redki. So tudi eden izmed najbolj zbirateljskih avtomobilov.

Chevrolet SS

Leta 2013 je bila predstavljena limuzina SS na zadnja kolesa, ki je prejela bencinski motor Chevrolet Corvette. Leta 2015 je model prejel posodobljen dizajn, nov sistem vbrizgavanja in še več. Pogled na Chevrolet SS je postal bolj agresiven, toda limuzina izgleda kot običajen transportni avtomobil, zasnovan za družinsko uporabo.


Dimenzije: 500 centimetrov v dolžino, 190 cm v širino in 150 centimetrov v višino. Masa v čisti obliki brez potnikov je približno 1800 kilogramov. Notranja oprema je postala sodobnejša, prisotni so tudi športni elementi. Sedeži so izdelani iz pravega usnja, večina notranjosti pa je zaključena z visoko kakovostno plastiko in nekaterimi kovinskimi elementi. Vozniški fotelj in sovoznikov sedež sta športna. Ima stranske vstavke za bolj udoben položaj v njem, naslon za glavo in osemstopenjsko nastavitev stolov, vključno z višino. Druga vrsta Chevrolet SS je opremljena za tri potnike, vendar je tam dovolj prostora le za dva, saj je center majhen hrib. Multimedijski sistem vključuje zaslon z diagonalo 8 palcev.Stojalo Chevrolet SS z zmogljivostjo 465 litrov. Z dodatnimi zadnjimi sedeži je mogoče povečati njegovo prostornino, zgornji pokrov pa lahko odstranite le za prenašanje dolgih predmetov.

Specifikacije Cobalt SSPodjetjeChevroletModel
20)

KobaltLeto izdelave,2005-2010


34) TipŠportni avtoBodyCoupe

49)
Dolžina, cm460Širina, cm170 63)


Višina, cm1400-100 km /h

)

75Največja hitrost, km /h220) Rezervoar za gorivo, l50

Pregled Cobaltove SS

Leta 2004 je bila uvedena prva različica Chevrolet Cobalt SS, ki je nadomestila prejšnji model - Cavalier. Ta avto je predstavljen tako v karoseriji kot tudi v limuzini, ki je postala najbolj priljubljena. Zasnova je bila izvedena na primeru najbolj priljubljenega avtomobila tistega časa - Chevrolet Corvette. Limuzina je bila prvotno namenjena družinski uporabi, vendar ni postala slabša od coupeja.

Chevrolet Cobalt SS je bil na voljo s tremi različicami motorja. Osnovna izvedba je bila dopolnjena z bencinskim motorjem z volumnom 2,2 litra, najnovejša različica pa je bila opremljena z bencinskim motorjem s prostornino 2,4 litra. Ponudili so tudi različice s samodejnim štiristopenjskim menjalnikom in mehansko petstopenjsko hitrostjo. Vsaka različica je bila opremljena z naslednjimi: zračnimi blazinami, nameščenimi pred voznikom in sovoznikom, klimatska naprava,antifog žarometi, multimedijski center s predvajanjem CD-jev, sistem avtomatskega zaklepanja, usnjeni fotelji, ogrevanje in še veliko več za doplačilo. Cobalt SS je prejel nove blažilnike in stabilizatorje, ki so okrepili vzmetenje avtomobila. Zamenjane so bile tudi zavore: kolesa so postala bolj trpežna.

Specifikacije Camaro SS 1969Leto proizvodnje, p1967-1969
) Tip telesaCoupeDolžina, cm470Širina, cm180Višina, cm130Obseg motorja, cm 35700Moč, l.Mehanski


296
170) Število prenosov3

Pregled Camaro SS 1969

Leta 1969 je proizvodnjo Camaro spremljalo več inovacij. Veliko delov telesa je bilo posodobljenih, vključno z vrati, krili, loki in pokrovom. Chevrolet Camaro SS je postal daljši in zdaj izgleda bolj frustrirajoče. Najbolj opazna sprememba je bila rešetka radiatorja, pod katero so nameščene luči okrogle oblike. Pri dodatkih so tako imenovani zadnji "škrge" prekrite s kromom. Zadnje luči so sestavljene iz treh rdečih prog, razporejenih vodoravno. Rezervoar za gorivo v novi različici je pod zadnjim odbijačem in je zaprt s številko avtomobila. Prostornina prtljažnika v primerjavi s prejšnjimi različicami je postala večja, tako v kabrioletu kot v coupeju.
Neobvezna možnost je osvetlitev prtljažnega prostora, povečanje prostornine prtljažnika zaradi spusta v rezervni pnevmatiki in naprava za pospeševanje črpanja. Prav tako je izolacija hrupa neobvezna možnost, kot tudi osvetlitev ozadja pod pokrovom. Avto je bil na voljo v 18 normalnih šestih barvah in variantah z dvema barvama in horizontalnim prehodom: belo-modra, modro-modra, belo-modra, rumeno-rjava. Poleg tega je bila strešna kritina na voljo v drugačni barvi. Kar se tiče salona, ​​je doživel nekaj sprememb. Za volanom je merilnik hitrosti in merilnik vrtljajev v kvadratnem okvirju ter potrdilo o ravni goriva. V naprednejših različicah med merilnikom hitrosti in tahometrom je plošča, v kateri je ura zgrajena.

Na desni strani armaturne plošče so drsniki za nadzor temperature ventilatorja, na njem pa je radio. Za bolj priročno uporabo so vsi gumbi in upravljalne ročice na levi strani plošče, tako da vozniku ni treba priti do njih na skrajnih vogalih. Ventilatorske rešetke so centrirane in ob straneh plošče. Ključavnica za vžig v novi različici se nahaja desno od volanskega obroča, pri čemer sta odstranjena volan in menjalnik. V dražji izvedbi je imel volan 3 igle za pletenje namesto dveh, možno je bilo dodatno plačati tudi za nagibno krmiljenje. Povprečna cena Chevrolet Camaro SS 1969 je 30.000 dolarjev, kar v rubljih 200.000 dolarjev. V Rusiji je enaka cena večkrat.

Chevrolet SS 1970

Vse je znano o tem avtomobilu zaradi epizodnih vlog v filmu "Forsage", kot tudi zato, ker je bil prisoten v vseh serijah NFS igre. Težko je videti ta avto živ. Motor je imel volumen 7,5 litrov. Chevrolet Chevelle SS leta 1970 je bil bolj priljubljen avtomobil kot Ford Mustang. Konkurenti tega avtomobila so bili obravnavani kot Dodge Charger, Pontiac GTO in številni drugi športni kupeji. Neto masa brez potnikov je skoraj 1500 kilogramov. Najbolj prepoznavni del avtomobila je rešetka, ki je v tej različici pravokotna. Kar zadeva notranjost, je osnovna oprema vključevala komponente, kot so ogrevanje stekla, kasetofon in še veliko več. Volan v standardni konfiguraciji je imel funkcijo nagiba in nastavitve globine. Sedaj velja za nekaj rutinskega, toda takrat ta funkcija nikoli ni bila uporabljena nikjer drugje.
V različici z mehanskim prenosom spredaj je bil kavč, dva fotelja. Pri merilniku hitrosti je bila ekstremna delitev označena na 120 milj na uro. Toda s takšnim motorjem lahko avtomobil vozi veliko hitreje.

Tip telesaCoupePrenosMehanski in avtomatski 201)


Moč, l.680


360 in 450
0-100 km /h, z6

Povprečna cena za Chevrolet Chevelle SS leta 1970 je 30.000 dolarjev, kar v Preračun na rubljih - 2000000 rubljev. Toda v Rusiji cena za ta model ni manj kot 100.000 dolarjev (6800000 rubljev). V sedemdesetih letih je bil Chevelle najhitrejši in najmočnejšiz avtom Avtomobili so bili najbolj priljubljen Chevrolet, vendar to nikakor ni minus, ker je model postal redkost, in ne vsak lastnik je lahko lastnik.

Recenzije

Razpravljati o avtomobilu, ki je postal njegova kultna dolgoletna zgodovina, ni povsem pravilno in celo različica v času izvajanja stane več kot dvakrat toliko kot različica iz tovarne. Če govorimo o prednostih avtomobila, potem je vredno govoriti o stanju novega. Pros:
 • Linija SS se je štela za eno izmed najbolj priljubljenih in najmočnejših med svojimi konkurenti;
 • zanesljivost avtomobilov;
 • lepa agresivna zasnova pri starejših modelih;
 • sestavni deli in oprema modelov;
 • Trenutno ni bila odkrita nobena omejitev, če se ne upoštevajo stroški avtomobilov za danes.

  Sklep

  Avtomobili znamke Chevrolet so znani po svoji zanesljivosti in kakovosti. Linija "Super Sport" ni nobena izjema, prav tako pa so "polnjene" z odličnimi tehničnimi komponentami in zasnovo, kar je povečalo priljubljenost avtomobilov te linije.

  Sorodne publikacije