Matična plošča MSI 760GM-P33

Matična plošča MSI 760GM-P33 je bila izdelana posebej za opremo AMD. Kljub svoji starosti, je odbor veliko povpraševanje na sekundarnem trgu za mnoge uporabnike, saj sta tako stara kot nova vrata močno podprta.

Splošne informacije

Začetek opisa funkcij MSI 760GM-P33 je vreden velikosti, saj ustreza opisu microATX. Ta velikost matične plošče je primerna za tiste, ki cenijo minimalizem in prihranijo prostor.
Procesorska reža, ki podpira značilnosti MSI 760GM-P33, se imenuje Socket AM3. Ker matična plošča ni strežnik in procesor na njem je lahko eden. Glede na porabo energije CPU, je 95 vatov, in bus frekvenca doseže približno 5 gigahertz.


Značilnosti videa in RAM-a

Vgrajena grafična kartica, imenovana ATI Radeon HD3000, podpira četrto različico modelov shaderjev. Ker je vgrajen video adapter, potem se kot pomnilnik uporabljajo pomnilniški viri. Ločljivost zaslona, ​​ki jo je mogoče doseči, je ena 2560 x 1440 s hitrostjo osveževanja 75 Hz. Povezava z monitorjem se izvede z VGA izhodom na matični plošči v enoti. Seveda obstaja možnost priključitve diskretne grafične kartice, in ne ene, če ste pozorni na podporo CrossFire. Značilnosti AMD tehnologije omogočajo kombiniranje dveh video kartic z enim PCI mostom, kar bo povečalo zmogljivost iger.


Res je, da morate za te namene izbrati grafično kartico, ki lahko podpira to tehnologijo, kot tudi MSI 760GM-P33. Ker je matična plošča namenjena samo za namizni računalnik, mora biti RAM format DIMM, vendar format DDR3. Maksimalna delovna frekvenca RAM-a je 1600 MHz, najmanjša pa 800 MHz. Matična plošča MSI 760GM-P33 je majhna, zato ima samo dve reži za pomnilnik RAM. Pomnilniška letala so bolje kupiti v parih, saj se testirajo v paru in se bolje spopadajo z nalogo. Njihov skupni spomin je 8 gigabajtov, vendar nič več.

Vmesnik

Trde diske je mogoče priključiti prek vmesnika IDE in SATA3. Internetna povezava je prek vmesnika Atheros, ki omogoča prejemanje in pošiljanje informacij do 1 gigabajtov na sekundo. Za prenos podatkov iz shrambe je na voljo osem USB-vhodov druge generacije. Tipkovnica in miška sta povezana preko PS2 konektorjev.
Kar zadeva napajanje, mora imeti napajalnik kabelsko povezavo 24 + 4. Da bi zmanjšali porabo energije, AMD ponuja tehnologijo APS, AMD-ova tehnologija cool'n'quiet pa se uporablja za zmanjšanje hrupa, ki ga ustvarja hladilni sistem. Video kartica se poveže s priključkom PCI Express 1x. Mimogrede, na matični plošči sta dve reži. Kar zadeva programsko podporo, lahko dodamo, da ima matična plošča AMI BIOS s podaljšaniminastavitve po meri. Od operacijskih sistemov, ki jih ta matična plošča lahko upravlja, so primerni le Windows 7 in novejše različice.

Sorodne publikacije