Kaj je OneNote in kako ga poganjati: navodilo

OneNote je zelo priročen program, ki je vključen v zbirko aplikacij sistema Windows za Windows, s katero lahko ustvarite sistem beležk za shranjevanje potrebnih informacij. V bistvu je OneNote elektronski prenosnik, ki lahko vsebuje kakršne koli osebne beležke.

Značilnosti OneNote

Funkcionalnost te preproste aplikacije je veliko širša, kot se zdi na prvi pogled. Oglejmo si, kaj je OneNote in kako ga zagnati, in ugotovite, kaj ponuja ta program.
 • Ustvarjanje in urejanje opomb: lahko priložite različne multimedijske vsebine - fotografije in slike v različnih formatih, video in avdio. Do datotek lahko dostopate s poljubnega mesta, kjer se lahko povežete z internetom.
 • Snemate lahko zvok, obstaja funkcija za prepoznavanje govora.
 • Prepoznavanje besedila na slikah in datotekah v formatu PDF.
 • Vgrajena funkcionalnost inženirskega kalkulatorja.
 • Možnost izmenjave informacij po elektronski pošti (še posebej je priročno, da se ta funkcija lahko uporablja, ne da bi zapustila program).
 • Rokopis in vnos lahko uporabljate s pisalom, kar je zelo priročno za uporabnike brezžičnih naprav. V prejšnjih različicah uporabniki niso sumili, da je to mogoče.
 • Glede na to, kaj je OneNote, ne moremo omeniti, da se podatki lahko sinhronizirajo na različnih napravah, ki delujejo na OS.Windows z uporabo Microsoftovega računa. Očitne prednosti programa je mogoče pripisati tudi intuitivnemu uporabniškemu vmesniku, zaradi česar je težko zamenjati ustvarjanje in urejanje opomb.


  Zagon OneNote

  Torej, kaj je OneNote, zdaj je bolj jasno, bomo zdaj ugotovili, kako namestiti in zagnati to aplikacijo na računalniku ali tabličnem računalniku. Razmislite o tem vprašanju na primeru dveh najbolj uporabljanih operacijskih sistemov - Windows 10 in Windows 7. Pri uporabi 10 različic sistema Windows lahko pazite na prisotnost vgrajenega OneNote, prej pa je bila ta aplikacija del pisarniškega paketa. Zdaj ni vključen samo v zbirko Office, temveč je nameščen tudi v operacijskem sistemu Windows 10. Zato je za zagon te aplikacije dovolj, da odprete meni Start in ga izberete s seznama ali uporabite iskanje aplikacij.
  Če uporabljate operacijski sistem Windows 7, bo sam program nekoliko drugačen, zato je vredno ločeno raziskati, kaj je OneNote in kako ga zagnati v operacijskem sistemu Windows 7. Na tem operacijskem sistemu je OneNote del paketa programov Microsoft Office 2016. v primerih, ko je že nameščen na računalniku, v drugih - mora biti nameščen, da dobi vse zmogljivosti, vključno z uporabo OneNote.

  Ko se prepričate, da je paket prenesen, pojdite v meni Start in poiščite ustrezno mapo v njem. Ko ga odprete, se prikaže seznam razpoložljivih programov. Poiščite OneNote na njem in zaženite program s klikom na ikono programa.

  Atkonec

  Iz tega članka boste izvedeli, kakšen je OneNote, kako izvajati ta program in kakšno funkcijo ima. Pomembno je omeniti, da so funkcije vgrajenega programa OneNote za Windows 10 in skoraj podobnega programa v paketu Microsoft Office 2016 nekoliko drugačne. Popoln seznam razlik najdete na uradnem Microsoftovem spletnem mestu.
 • Sorodne publikacije