Indeksiranje strani v iskalnikih: priprava, testiranje in pospeševanje

Indeksiranje mesta v iskalnikih - proces obdelave spletnega vira in vnos pridobljenih informacij iz njega v posebno bazo podatkov, roboti (v nadaljevanju - roboti). Potrebno je, da uporabniki z iskalnimi poizvedbami zlahka najdejo vaš vir v spletu. Če ne sprejmejo nobenih ukrepov za njegovo izvajanje, izboljšanje in pospeševanje, vaš vir, najverjetneje, nihče ne bo nikoli videl. Ampak vse je v redu.

Zakaj potrebujem indeksacijo?

Indeksiranje - zelo pomemben proces v fazi promocije spletnega mesta. Pravočasno izvedena, vam omogoča, da rešite več nalog naenkrat:
 • zavzeti mesto v iskalnikih;
 • privabljanje iskalnega prometa na vir;
 • vključevanje partnerjev za izmenjavo povezav in trgovin - strank;
 • izboljša vedenjski dejavnik (deluje, če je vsebina na mestu res koristna, vendar ne vsebuje abrakadabre);
 • Poleg tega lahko roboti med indeksiranjem kažejo na kršitev pravil obstoječih iskalnikov in uporabijo ukrepe. Blokirate lahko na primer vir ali ga pošljete na filter, s tem pa nekoliko zmanjšate konkurenco na spletu.

  Kaj je lahko?

  Indeksiranje mesta v Yandexu ali Googlu je mogoče izvesti na dva različna načina:
 • Dela samostojno določajo nove strani vira. Ta metoda je dobra le, če so na vaše spletno mesto že omenjeni drugi viri. V nasprotnem primeru lahko pričakujemo prihod robotovneskončnost.
 • Ročna metoda. Vi sami dodate povezavo do svojega vira v addurlki "Yandex" in "Google". Metoda je preprosta, razumljiva. Mlademu spletnemu mestu omogoča, da se hitro vstane in indeksira.
 • Ampak ne glede na to, kako je izbrana metoda, je potrebno pravilno pripraviti mesto za indeksiranje v iskalnikih. O tem, kako to storiti, povej malo nižje.


  Kako pogosto je zdravljenje?

  Indeksiranje mesta v Yandexu in drugih iskalnikih lahko traja celo mesec. Toda ta izraz se lahko znatno zmanjša, dobesedno do nekaj ur. Če želite to narediti, morate vsak dan poučevati vsaj en visokokakovosten članek in dodati dodatke k njim. Vendar bo to dovolj le, če ste naredili vse potrebno za izboljšanje in pospešitev portala.

  Kakšne so zahteve iskalnikov?

  Da bi se vir čim hitreje in učinkoviteje indeksiral, mora ustrezati naslednjim zahtevam iskalnikov:
 • biti prilagojen za gledanje na mobilnih telefonih in računalnikih;
 • hitro nalaganje (to mora storiti dobesedno v 2 sekundah ali manj);
 • imajo ustrezno povezavo (povezava z ene strani na drugo stran);
 • imajo ustrezno strukturo (razdalja vsake strani od glavne je največ 3 klike);
 • se pogosto posodabljajo z uporabnimi materiali za uporabnike.
 • V zvezi s spletnimi trgovinami mora imeti vsak izdelek v njej svojo stran, opis in fotografijo. Tudi to bo v redunekje pod opisom, da postavite blok povezav na podobne izdelke (zelo koristne za izboljšanje pretvorb!).

  Kako pripraviti mesto za indeksiranje?

  To je mogoče doseči z njegovo notranjo in zunanjo optimizacijo. Zlasti morate storiti naslednje:
 • Izberite pravilno ime domene. Najboljše od vsega, če njegovo ime vključuje glavno ključno besedo. Želena dolžina - do 12 znakov.
 • Izberite zanesljivo gostovanje. Biti mora hiter in razumljiv, delovati brez prekinitev in ne sme ovirati indeksacije. Eden najboljših - beget.ru.
 • Uporabite prilagodljivo zasnovo. Če uporabljate predlogo, se prepričajte, da je dobro prikazana na tablicah, mobilnih telefonih in računalnikih. Prav tako ne sme vsebovati skritih povezav.
 • Ustvari robots.txt. Ta datoteka prikazuje robotom, katere strani lahko in ne morejo biti indeksirane. Namestitev je zapletena, zato je najbolje zaupati njenim strokovnjakom.
 • Ustvarite zemljevid mesta. Tudi dva: prva mora biti v .xml formatu (za iskalne pošto), druga pa v .html (za ljudi). Olajšajte jih. Če želite sestaviti zemljevide, so izumili tudi posebne vtičnike. Na primer, WordPress je stran z zemljevidom strani WP in je dobro znana Arne Brachholdu, dokazanemu spletnemu skrbniku Google XML Sitemaps.
 • Naredite semantično jedro (CI) je seznam iskalnih stavkov, ki jih bodo uporabniki še dodatno našli. V bistvu je treba to delo opraviti pred registracijo domene in gostovanjem. In, seveda, še pred preverjanjem indeksacije mesta v iskalnikih.
 • Napišite besedila na podlagi besed iz CIA in optimizirajte slike.Členi morajo biti napisani optimizirani, ne da bi pozabili na nov algoritem iz "Yandex" "Korolyov". Slike pred prenosom na vir so zaželene kompresije brez izgube kakovosti. To lahko storite s pomočjo posebnih storitev.
 • Predpisati vse pomembne metaoznake. Zlasti naslov (naslov članka, dolžina - do 80 znakov) in opis (kratek opis, dolžina - do 200 znakov). Pomembno je, da se v deskriptor vključi najpomembnejša ključna beseda v razredčeni obliki.
 • Pustite povezavo z avtoritativnimi viri (zunanja optimizacija!). Obstajata samo dva pravila: mesto donatorja mora biti resnično tematsko in povezava je večna.
 • Ustvarite skupino za spletno mesto v družabnih omrežjih in objavite povezave do novih objav.
 • Potrdite pravice do vira in ga postavite v čakalno vrsto za indeksiranje. To lahko storite preko plošče webmasterja Yandexa ali Googla.
 • Tudi pred preverjanjem indeksacije spletnega mesta "Yandex" je treba pospešiti nalaganje vira. Vsa priporočila o tem, kaj storiti, si oglejte na developers.google.com/speed/ali na drugem podobnem viru.

  Kaj še storiti?

  Pri ustvarjanju spletnega mesta je prav tako pomembno, da zavrnejo uporabo flash datotek (obstajajo omejitve), lomljene notranje povezave (ki jih je treba občasno odkriti in odpraviti), odvečne bloke in informacije. Priporočljivo je, da se vsi sekundarni pripomočki premaknejo na dno strani, informacije pa se skrijejo pred roboti prek datoteke Robots.txt s predpisovanjem posebnih oznak. In še: izpostaviti mesto indeksiranju je šele po koncurazvoj in vsaj malo materialnega polnjenja (vse pomembne strani + 20-30 unikatnih in kompetentnih člankov).

  Kaj je treba storiti?

  Nekateri "pametni" webmasterji se zatekajo k uporabi črnih in sivih SEO orodij. Še posebej kupujejo na tisoče povezav, uničujejo vedenjske dejavnike, objavljajo gostujoče članke in objave (Google ga zdaj kaznuje!), Spread spam na forumih in drugih blogih s povezavami na portal, postavljajo nevidne povezave in ključne besede na strani svojega spletnega mesta, samodejno ustvarjajo. veliko število videov za promocijo in avtomatsko izmenjavo povezav. Če želite, da vaše spletno mesto živi in ​​indeksira iskalnike dolgo časa, nikoli ne storite ničesar od zgoraj navedenega. V nasprotnem primeru se ne morete izogniti kopeli in udarcem pod filtri.

  Kako preveriti indeksacijo lokacije "Yandex"?

  Najlažji način je, da greste na stran iskalnika in vnesete vrsto poizvedbe site: site.ru, kjer je site.ru naslov vaše domene. Če so strani z viri v izdaji, bodo prikazane. Druga metoda je, da obiščete stran https://webmaster.yandex.ru/in obiščete razdelek "Indeksiranje strani" - "Strani v iskanju". Tukaj lahko vidite, katere strani so bile vključene in katere so izključene in zakaj. Preverjanje prek Googla je enako. Še vedno lahko uporabljate posebne spletne storitve. Zdaj so veliko, štetje vsega samo nima smisla.
  ​​

  Kako pospešiti obdelavo območja z roboti?

  Če preverite indeksacijo spletnega mesta, ki ste si ga ogledaliVir je še vedno ni v iskalnikih, ne skrbite. Obdelavo portala robotov je mogoče pospešiti. Če želite to narediti, sledite zgornjim priporočilom. Plus:
 • dodajte besedila s povezavami do člankov imenikov virov (izberite preizkušene!);
 • pustite povezavo do storitev in odgovorov (pazite, da se ne štejejo za neželeno!);
 • dajejo pripombe na kakovostne bloge podobnih tem (ne smejo biti opuščeni!);
 • pustite povezavo do vašega vira na priljubljenem forumu (samo "vendar" - vaš profil morate prenesti tukaj, sicer bo povezava izbrisala moderatorje);
 • povezavo s spletnega dnevnika na drugo;
 • uporabite storitev "Prva stran" iz Yandexa (določite naslove tistih strani, za katere menite, da bi jih morali roboti hitro indeksirati).
 • Poleg tega lahko za hitro promocijo spletnega mesta uporabljate posebne storitve. Od vseh brezplačnih, se zdaj šteje za najboljšega.

  Ali lahko prepovem obdelavo?

  Včasih morate zapreti spletno mesto iz indeksiranja. Na primer pri ustvarjanju ali začetnem polnjenju. Seveda tega ne bi priporočali, saj bo po tem, ko bo vir še slabši, indeksiran (že preverjen!). Če pa res potrebujete, morate vedeti: to lahko storite z robots.txt. V tej datoteki je dovolj, da napišete naslednje navodilo:

  Uporabniški agent: * Disallow: /Takoj po tem, bodo vsi iskalniki začeli mimo vaše strani ob strani. In, mimogrede, za stran na Wordpress obstaja še ena možnost, da prepove indeksiranje - prek nadzorne plošče.Pojdite v Nastavitve in potrdite polje poleg predloga »Vprašaj za iskalnike« kot na sliki.

  Kot zaključek

  Zdaj veste, kako pospešiti, prepovedati in preveriti indeksacijo spletnega mesta "Yandex" brezplačno. Vendar, če so vsi vaši poskusi in prizadevnost bodisi upočasnjeni ali sploh ne, bodite pozorni na naslednje: ali je vse pravilno napisano v sitemap.xml ali robots.txt je dovolj hitro nalaganje vira, je dobro viden na mobilnih, zelo pogosto so napake. storitev. Prav tako lahko bot dobi na portal in mu je na voljo vse objavljene informacije. Pri popravljanju takšnih napak bo vse popravljeno.

  Sorodne publikacije