Pospešek FX 8350: navodila in možne napake

Overclocking FX-8350 je dokaj enostavno upravljanje in vam omogoča bistveno povečanje hitrosti vašega osebnega računalnika. Postopek za njegovo izvajanje bo postopoma in podrobno opisan v nadaljevanju tega pregleda. Poleg tega bodo podana splošna priporočila za namestitev računalnika in tehnične specifikacije mikroprocesorja.

Seznam oskrbe. Smernice za pakete za osebne računalnike

Seznam teh CPU vključuje naslednje komponente:
 • čip, pakiran v zaščitno škatlo.
 • Hladilni sistem in termopast.
 • Garancijska kartica in kratek priročnik za uporabo.
 • Nalepka z logotipom družine predelovalcev.
 • Prvi pomemben predpogoj za PC overclocking je njegova kakovostna montaža. Torej, z normalnim sistemom hlajenja CPU je bolje, da ne overclock. Z naprednim zračnim hladilnikom je ta model sposoben zagotavljati 45-47 GHz. Če uporabljate tekoče hlajenje, lahko računate na osvojitev palice pri 50-52 GHz. To pomeni, da se je hitrost dela povečala za enaindvajset odstotkov. Prav tako mora imeti napajalnik trdno napajanje, katerega najmanjša vrednost mora biti 800 W. Poleg tega mora biti grafični pospeševalnik opremljen z izboljšanim hladilnim sistemom in kakovostnimi polprevodniškimi elementi. RAM pa bi moral omogočiti povečanje ure in opremiti z radiatorji za hlajenje.


  Matična plošča mora biti vsaj v formatu ATC. Če uporabljate naprave za te namenemanjše velikosti, lahko pride do težav pri pregrevanju. Zato je bolje, da se overclocking FX-8350 na ASUS M5A78L ne izvaja. Kot kažejo izkušnje, se računalnik v tem primeru pregreje in se lahko celo zlomi. Ta plošča ima format MicroATX in je zasnovana za izdelavo ultra kompaktnih osebnih računalnikov. Toda razširitev FX-8350 na Gigabyte GA-970A-DS3P lahko in bi morala biti storjena. Ima vse, kar potrebuje. Zato je treba opozoriti, da je izbira izboljšane sistemske plošče jamstvo za kvalitativno overclocking.

  Specifikacije CPE-ja

  Preden bo FX-8350 overclock podrobneje pregledan in pregledan korak za korakom, mu dajmo tehnične specifikacije. Model CPE temelji na kodiranem imenu Vishera in je namenjen namestitvi v zdaj zastareli procesorski vtičnici AM3 +. Nominalno ta čip vključuje osem blokov obdelave programske kode. Dejansko ta modifikacija mikroprocesorja vključuje osem celoštevilskih modulov in štiri enote za obdelavo s plavajočo vejico. Zato v prvem primeru ta CPU pokaže visoko hitrost in lahko celo obide hitrost i5 Intel, 2., 3. ali 4. generacije. V drugem pa se njegova zmogljivost bistveno zmanjša in je že v enakopravni konkurenci s Core i3.


  Frekvenca osnovnega čipa je 4 GHz. Toda, ko vklopite TurboBust, se lahko poveča na 44 GHz. To pomeni, da je avtomatsko overclocking mikroprocesorja. Tudi ta enota je bila odklenjena z množiteljem. Zato je povečanje produktivnosti lahko preprosto povečanje vrednosti slednje. Čip je opremljen s tremi stopnjami predpomnilnika. Prvi omogočamesto 384 KB podatkov in programske kode, drugo in tretje - 8 MB. Polprevodniška baza CPU temelji na tehnologiji 32 nm. To je zastareli tehnični proces. Zato ima čip visoko raven moči, ki ustreza 125 vatom. Območje napajanja je od 09 do 13 ure. Območje kristalov CPU je 319 mm 2, število tranzistorjev pa 1200 milijonov.

  Vrstni red povečanja hitrosti

  Najbolj optimalen način za overclockiranje FX-8350 je kombinacija programske opreme, kot sta AMD Overdrive in AIDA64. Ta programska oprema je prosto dostopna na internetu. Potrebno ga je predhodno naložiti in namestiti na računalnik, na katerem je načrtovano izvajanje te operacije. Naslednji korak je vzporedni zagon teh programov. Nato v AIDA64 pojdite v točko menija "Computer" in odprite enoto "Sensors". Najprej bodite pozorni na temperaturo procesorja. Ne sme preseči 80-85 ° C. Nato preklopite na pripomoček Overdrive iz AMD. V tem programu odprite točko menija Clock /Voltage. Nato izberite potrditveno polje Izberi vse jedro. Nato s pomočjo drsnika spreminjamo vrednost množitelja množitelja. Njegova osnovna vrednost je 20. Pri uporabi sistema zračnega hlajenja se lahko poveča na 22-23. To bo doseglo vrednosti frekvence 4400 - 4600 MHz. Če je računalniški sistem stabilen, je v nekaterih primerih mogoče nastaviti 235. To vam bo omogočilo, da že dobite 47 GHz. V primeru istega zračnega sistema je dovoljeno namestiti množitelj za 245 - 25. To pomeni, da je mogoče računati na 4900 - 5000MHz Shranite spremembe s pritiskom na gumb Uporabi.
  Zdaj morate iti do pripomočka AIDA64. Preverite odčitke senzorjev. Če je temperatura v dovoljenih mejah, potem gremo ven iz tega pripomočka.

  Preverjanje stabilnosti računalnika

  Potem, ko je procesor AMD FX-8350 za overklokiranje opravljen v celoti, morate preveriti stabilnost računalnika. Za to prenesemo iz interneta, na primer programe PC Mark in CrystalMark. Z uporabo vsakega od njih dvakrat preverjamo stabilnost računalnika. Če računalnik deluje pravilno, ga pustite nespremenjeno. V nasprotnem primeru morate zmanjšati urno frekvenco in ponovno preveriti stabilnost delovanja računalnika. Prav tako morate redno spremljati temperaturo čipa.

  Rast zmogljivosti

  Rast taktne frekvence tega čipa je v razponu od 15 do 20 odstotkov. Še pomembnejši dejavnik, ki vpliva na povečanje hitrosti, je optimizacija programske opreme. Na primer, če zaženete backup test v WinRAR ali WinZip, lahko dobite 40-odstotno povečanje hitrosti dela. Toda v tistih programih, ki so slabo optimizirani za večnitni način, se produktivnost poveča s 5 na 7 odstotkov. Zadnja skupina vključuje predvsem igrače.

  Primernost te operacije

  Pospeševanje FX-8350 procesorja, kot je bilo prej navedeno, vam omogoča povečanje zmogljivosti računalnika brez kakršnih koli sprememb konfiguracije strojne opreme računalnika. Z njegovo pomočjo lahko dobite raven učinkovitosti računalniškega sistema,primerljivo z Core i5 2. ali 3. generacijo. Zato je ta operacija še vedno pomembna. Poleg tega obstajajo vsi predpogoji za njegovo izvajanje. CPU odklene multiplikator in delovno frekvenco sistemskega vodila. To vam omogoča fleksibilno povečanje hitrosti računalnika. V tem primeru je bolj priročen in praktičen način za povečanje hitrosti povečanje množilnika. Vendar je frekvenca sistemskega vodila nepravilno spremenjena, ker je vezana na delovanje RAM-a grafičnega krmilnika. Zato lahko ta metoda overclocking vpliva na delovanje računalnika.

  Mnenja

  Karkoli je že bilo, vam overklok AMD FX-8350 omogoča bistveno izboljšanje hitrosti vašega osebnega računalnika. Sprva je junak tega pregleda na ravni uspešnosti v najboljšem primeru konkurenca mikroprocesorjev I3. Toda po večji taktni hitrosti lahko ta čip tekmuje z I5 ali celo I7 brez težav. Edina pomanjkljivost junaka tega majhnega pregleda je previsoka poraba energije. Ta model mikroprocesorja ima zahtevano toplotno enoto 125 W. Toda po overclockingu lahko ta čip preseže to vrednost. Zato v kombinaciji s tem procesorjem potrebujete visokokakovosten hladilni sistem. Poleg tega potrebuje matično ploščo in niz modulov RAM. To je uporaba takih komponent, ki vam omogoča, da nadgradite ta model mikroprocesorja. In na to v pregledih lastniki takšnih CPU poudarjajo pozornost.

  Zaključek

  Ta pregled opisuje vrstni red overclockiranja FX-8350 in preučuje njegove specifikacije. Tudi ta priporočila pri izbiri komponent zatak računalnik. Čeprav je ta platforma zastarela, vendar je še vedno primerna za ustvarjanje produktivnega računalnika. Stroški končnega sistema so zelo, zelo demokratični.

  Sorodne publikacije