Avto "Mercedes" W220: funkcije, fotografije, ocene

Mercedes W220 je nemški S-razred, ki je leta 1998 zamenjal razvpiti model W-140. Avtomobil nove generacije, ki je ohranil vrhunsko trdnost, je postal bolj eleganten kot njegov predhodnik in se znebil svoje nerodnosti. Vendar pa je avto šel na novo raven tehnične opreme. Kljub temu, da so prvi modeli modela povzročili ogorčenje, je uspela ohraniti prvenstvo S-razreda v svetovni avtomobilski industriji in postati še ena legenda nemške blagovne znamke. Seznanimo se s tem avtomobilom bližje.

Predstavitev

Leta 1998, ko je bil javnosti predstavljen novi vodilni model Mercedes-Benz S-Class, je bilo občinstvo šokirano. V primerjavi z modelom W-140, ki se je v naših zemljepisnih širinah imenoval "slon", novi avto nekako ni dosegel naslova predstavnika. Ogromna krma, masivna silhueta in ogromna rešetka hladilnika so šli v pozabo. Nagnjena kapuca, masivna, a ne sploh pekoča silhueta, zaobljene oblike telesa - to so glavne značilnosti novega avtomobila. In celo pravokotne falshradiaatornaya masko, ki je bila tako ponosni lastniki modela W-140 spremenila v nepriznavanje. Pokličite ga pravokotno, če lahko, potem z velikim raztezanjem.

Zunanjost

Prvič, šokirani zaradi revolucionarnih sprememb avtomobilistov, so začeli panike naročiti najnovejše različice avtomobilov prejšnje generacije. Toda kmalu je šok novosti minil in mnogi so priznali, da je Mercedesova fotografija W220, ki ponazarja njegove resne razlike od starejšega brata, resnično lepa. Poleg tega, hvalapremišljen dizajn, se je znebil statike svojega predhodnika. Do danes se zdi, da je S-razred, ki je vgrajen v karoserijo W-220, veliko bolj zanimiv in bolj dinamičen od starejšega brata.
Klasičen "oklepni avtomobil" je zamenjal prefinjen italijanski avto. Postala je svetlejša in manjša po velikosti, vendar na trdnost sploh ne vpliva. Zanimivo je, da se je v času, ko se je pojavil nov predstavnik premium razreda nemške blagovne znamke, v državah nekdanjega sovjetskega prostora razdejal nevarni nevarni časi. Mimogrede, Jeep Grand Cherokee - še en simbol devetdesetih let prejšnjega stoletja, je doživel takšne spremembe.

Notranjost in oprema

Zagovorniki stare generacije so takoj in salon kritizirali: pravijo, prostor se je zmanjšal in hrup je večji. Toda za ljubitelje prostora je nastala podaljšana različica, kar se tiče hrupa, pa jo nadomešča odlična aerodinamičnost avtomobila. Kar zadeva udobje, je avto pravi predstavnik premium segmenta. Usnjena obloga, električni pogoni, odličen zvok, povečava osvetlitve ozadja in notranja ogledala, prezračevanje in ogrevanje sedežev, široka paleta zavarovanj elektronike - vse to in še veliko več, da je salon edinstven in resnično bonus. Elegantna stilistika in visoka ergonomija dopolnjujeta ta učinek.

Motor

Motorji, ki jih je mogoče opremiti s tem avtomobilom, so precej široki. Začne se z 28-litrskim motorjem s 193 KM, ki je nameščen na model, ki je nameščen kot servis in se končatop 6-litrski 367-konjski motor. Med njimi so še trije motorji: 32 moči v 220 litrih. z (pozneje je bil nadomeščen s 35); 43 V8 s prostornino 275 l. s.; in 5-litrski motor z 300 konjskimi močmi. Med restylingom leta 2003 se je pojavilo nekaj privlačnih motorjev, vključno s 500-močnim V12.
Kljub temu so vsi motorji na splošno precej zanesljivi in ​​celo z veliko kilometrino potrebujejo le redno vzdrževanje. Mercedes W220 precej hitro preživi. To še posebej velja za obsežne motorje in težka vozila. Filtre je treba zamenjati po 20-30 tisoč kilometrih vožnje. Vžigalne svečke z našim bencinom se obnašajo dokaj dvoumno. Treba je omeniti, da morajo vsi motorji namestiti sveče z platinastimi elektrodami. Poleg tega ima večina motorjev dve sveči na valj. Lastniki prejšnjega modela so se pogosto pritoževali zaradi uničenja časovne verige. Model W220 v zvezi s tem je v redu. Težave z verigo so redke, še posebej, če lastnik kompetentno upravlja avto.

Menjalnik in pogon

Najpogostejši menjalnik za ta avto je bil petstopenjski avtomat. Treba je omeniti, da je različica S280 z mehanskim prenosom zelo redka. "Avtomatsko" deluje brezhibno in preklaplja brez nepotrebnega motečega premora. Ne potrebuje vzdrževanja. Če je potrebno popraviti menjalnik, je potrebno zamenjati olje. Če uporabljate avto z inteligenco, potem "avtomat" ne bo povzročil nevšečnosti. Če pa verjamete v pregledezaposleni v autotehniki, nato pa iz avtomatskega prenosa modela W-140 problemov je bilo manj.

Večina avtomobila Mercedes-Benz W220 deluje na pogon na zadnja kolesa, vendar obstajajo tudi modeli s štirikolesnim pogonom. Osupljiv primer tega je 4-Matic modifikacija, ki je S-klasse uvrstila med tekmece znanega Audi A8. Sodeč po povratnih informacijah strokovnjakov, sistem polnega pogona deluje brezhibno, tudi po sodobnih standardih. Na splošno, ko gre za 20-letni Mercedes, ga lahko varno primerjamo s številnimi sodobnimi avtomobili. Nemško podjetje je bilo vedno vodilni na trgu in mnoge njegove rešitve drugim podjetjem se uresničijo v desetletju.

Vzmetenje

Kakšne vrste pritožbe v avtomobilu je obesek. Seveda je dejstvo, da težki avto obremenjuje vzmetenje, močnejše, očitno, toda v starejši različici je bila zasnova šasije bolj premišljena. Kot kažejo pregledi, so stabilizatorji bolj pogosto kot ne, stabilni. V najboljšem primeru jih je treba spremeniti v 30.000 km. Naknadno odpoved amortizerjev: zaradi kratkotrajnega ABS-a, jih je treba skupaj z relejem spremeniti 40-50 tisoč kilometrov. Različice avtomobila, ki so namesto pnevmatskih amortizerjev opremljene s hidravličnimi, služijo dlje.
Po 100 tisoč km prihaja čas za zamenjavo krogličnih ležajev. Treba je omeniti, da se spodnje podpore spremenijo ločeno od vzvoda. Krmiljenje, skupaj s konicami, je od 60 do 100 tisoč km. Trajnost zavornih kolutov in ploščic je seveda odvisna od načina vožnje. V povprečju se giblje od 10 do 40 tisočkilometrov Deli za Mercedes W220 so vredni veliko, zato bi morala biti izbira modela na sekundarnem trgu izredno previdna glede njegovega stanja.

Malo mučenja

Treba je priznati, da so konzervativci, ki menijo, da model iz leta 1998 ni vreden njegovega predhodnika, delno prav. Generacija W220 resnično ni tako trpežna kot W140. Toda časi so se spremenili, in občinstvo, ki kupi Mercedes premium razred, je postalo bolj civilno. Da bi avto prišel na novo raven potrošniške kakovosti (in kot so pokazale značilnosti, "Mercedes" W220 res je), je moral žrtvovati svoje legendarne brez težav. Odkrito povedano, te razlike v zanesljivosti ne morejo čutiti vsi. In tukaj je tisto, kar resnično ujame oči, to je čudovit komplet, odlične vozne lastnosti in najvišji nivo oblikovalskega razvoja.

Na poti

Govorimo zdaj o tem, kaj "Mercedes" (S-razred, W220) deluje. In vozi se res na visoki ravni: gladko, tiho, hitro, medtem ko se sprošča. Zdi se, da se vsaka razumna hitrost razvije med igranjem. Hkrati je v avtomobilu udobno voziti v stopničastem in vozniškem načinu. Zavore so odlične za njihovo delo, pri čemer se težko vozilo prilega vsakršni hitrosti. Mercedes-Benz W220 je resnično bonus.
Različica S600 Biturboja, ki je bila izdana leta 2003, pospeši avto do hitrosti 100 km /hv 47 sekundah. Modifikacija modela S55 AMG z enako močjo (500 KM) je namenjena tistim, ki ne želijo samo pospeševati, temveč tudi hitro vstopiti v obrat. Zato sta pripomogla kratka osnova in zmanjšana teža. In zaTisti, ki niso pripravljeni plačati za najvišjo modifikacijo, a želijo dobro dinamiko, je različica "Mercedes S500 W220. Stane veliko ceneje, vendar pospeši do" sto "v 6 sekundah.

Restyling 2003

Tudi za tako čudovit avto Mercedes-Benz S-Class je star pet let, tako da je bilo na tržišču nekaj vrhunskih konkurentov: revolucionarni sedem BMW, Audi A8 s štirikolesnim pogonom je izdelan v aluminijastem ohišju, priljubljeni VW Phaeton - vodstvo nemškega podjetja pa se je odločilo, da ne bo čakati na izpust naslednje generacije, ki naj bi se zgodila tudi v prihodnjih letih S-razred je enostavno nadgraditi, videz avtomobila je ostal skoraj nespremenjen, sprednja optika je postala "kristal", zadnje luči so sveže, spojler, ki je nameščen pod prednjim odbijačem, pa je postal podoben detajlu modela Mercedes-Benz SLR. Ne gre za oblikovanje, temveč za tehnični vidik, nove motorje, nove nastavitve podvozja in kar je najpomembnejše - možnost namestitve 4-Matic polnega pogona, ki je bil že omenjen. Včasih se je tak sistem lahko pohvalil le z modeli razreda C in E. Pogon na vsa kolesa ne izboljšuje le prehodnosti avtomobila, kar v premium segmentu ni tako pomembno, ampak tudi povečuje stabilnost stroja pri vseh hitrostih, zaradi česar je bolj dinamičen na spolzkih površinah. Poleg tega je lahko W220 s 6-litrskim motorjem dosegel moč 500 KM. Tako je ohranil status najmočnejšega avtomobila v svojem razredu. Tako visoke stopnje so bile dosežene zaradiuporaba turbopolnilnika. Vsak blok 12-valjnega V-oblikovanega motorja je dobil svojo turbino.

Mercedes S W220: pregledi

Na podlagi povratnih informacij lastnikov in strokovnjakov izpostavljamo glavne prednosti in slabosti tega modela. Prednosti:
 • Eleganten videz.
 • Odlična dinamika.
 • Razkošna oprema.
 • prostorni salon.
 • Uravnotežene vozne lastnosti.
 • Prestige.
 • Slabosti:
 • Starejša različica je še bolj zanesljiva.
 • Vsi niso cenili spremembe slike.
 • Visoka cena, tudi po skoraj dveh desetletjih.
 • Stroški storitev in rezervnih delov.
 • Velika poraba goriva.
 • Občutljivost električne opreme.
 • Sklep

  Pregledi "Mercedes" W220, ki so bili vedno večinoma pozitivni, so postali drzni obrat v razvoju nemške blagovne znamke. Prvič po več letih se je podjetje nekoliko oddaljilo od ugleda proizvajalca večnih, konzervativnih in popolnoma pragmatičnih avtomobilov, kar je kupcu ponudilo nekoliko drugačen pristop. Modna zasnova in bogata oprema sta nekoliko vplivali na stopnjo zanesljivosti. Toda to je bilo neizogibno, saj je sodobnejši in tehnično bolj zapleten avto, bolj kot v vozlih, ki so nagnjeni k okvaram. Če povzamemo zgoraj navedeno, lahko sklepamo, da je Mercedes W220 status avtomobila, ki bo dolgo časa priljubljen, kljub dejstvu, da je že prišla nova generacija. Nazadnje je treba opozoriti, da je cena tega avtomobila na sekundarnem trgu, odvisno od leta izdaje in konfiguracije, približno 7-12 tisočdolarjev

  Sorodne publikacije