LG Optimus L5 - pregled, tehnične specifikacije in priporočila lastnikov

LG Series serije pametnih telefonov združuje cenovno ugodne, a elegantne telefone z zasloni različnih velikosti. Optimus L5 je povprečni model linije s 4-palčnim zaslonom in enako jedro Qualcomm procesorjem, opremljenim z L3 in L7. Ali so bile možnosti telefona izstopale med drugimi cenovno dostopnimi pametnimi telefoni z dvojno jedro in boljšo gostoto slikovnih pik na zaslonu? Seveda ni, in v tem pregledu, podrobno, zakaj.

Oblikovanje

Telefoni iz sredine linije so ponavadi najslabši, vendar se zdi, da se LG Optimus L5 ni dotaknil. Dimenzije pametnega telefona omogočajo uporabniku udobno držanje in nadzor z eno roko. Telefon ni zelo tanek, vendar še vedno tanjši od 10 mm, zadnji pokrov z ramenskimi robovi pa ima tipično teksturo "kačje kože" za LG, ki preprečuje spontano zdrsavanje. Dizajn je resnično dovolj dober za tako cenovno ugoden model in vsekakor bolj zanimiv kot Samsungovi pametni telefoni v tem cenovnem razredu. Plastična obdelava kovin in okvirjanje okoli 5-megapixel kamere in LED bliskavice na hrbtni strani so zanimive dodatne poteze v stilu telefona.


Gumbi za vklop /izklop na vrhu in kontrolnik glasnosti na levi strani se lahko enostavno pritisnejo in pritisnejo, kot tudi veliko stikalo na začetni zaslon pod 4-palčnim zaslonom. Žal na sprednji strani ni kamere, zato so ljubitelji video klepetov razočarani.

Zaslon

Za serijo L je značilna precej nizka gostota slikovnih pik, pametni telefon LG E612 Optimus L5 pa ni postalizjema. Njegov 320 x 480 slikovnih pik na 4-palčnem zaslonu naredi sliko bogatejšo od tiste, ki jo uporabljajo, na primer, uporabniki najcenejših Sony ali Samsung telefonov, in to je še en dokaz, da je LG podaril številnim, da se uvrščajo v to cenovno kategorijo. Uporabniki imajo precej živahen zaslon za zunanje delovanje na sončen dan, vendar so koti gledanja šibki, še posebej navpični, kjer najmanjši naklon spreminja barvo in kontrast, kot če bi bila akvarelna slika udarila zaradi močnega dežja. Marca 2013 so bile te slabosti problematične Gostota slikovnih pik se je povečala skoraj dvakrat (s 144 na 233 t /palec, resolucija pa se je povečala na 480 x 800. Izboljšali so se tudi koti gledanja in natančnost barv.

Vmesnik in funkcionalnost

sistem, nameščen na pametnem telefonu Android Ice Cream Sandwich, in je odličen, saj večina konkurentov v tem cenovnem razredu še vedno proizvaja modele, ki temeljijo na Gingerbread. Poleg tega ga je družba LG dobavila z nekaterimi svojimi lastnostmi. Na primer, stikalo QuickMemo je na priročnem mestu v pojavnem oknu, zato lahko hitro posnamete nekaj pomembnega neposredno na trenutnem zaslonu, na glavni strani pa je proizvajalec namestil več priročnih pripomočkov.
Poleg tega je LG zagotovil lasten vmesnik Optimus UX, ki večinoma nadomešča samo sistemske ikone. Največja sprememba je tipkovnica, ki je bila dodana uporabna vejica v privzeti postavitvi, ključi pa so postali večji in imajo veliko prostora med njimi, zaradi česar je vnos besedila z eno roko večji odpriročno. LG ponuja več aplikacij, ki so enostavne za uporabo - LG SmartWorld, kot tudi program za pregledovanje datotek in dokumentov Polaris Office ter priročne programe za upravljanje NFC in DLNA, kot sta LGTag + in SmartShare.

CPU in pomnilnik

Proizvajalec je znižal frekvenco procesorja Qualcomm MSM7225A v primerjavi z Optimus L7 na 800MHz, vendar ima pametni telefon veliko količino pomnilnika 512 MB. Na ta način je LG poskušal narediti razliko med modeli ravnila pomembnejšo. Ne moremo reči, da taka CPU omogoča hitro delovanje vmesnika aplikacije, kar je za Android pametni telefon nepričakovano, vendar telefon opravlja svoje delo, čeprav z nekaj premori med zagnanimi aplikacijami. Z 4 GB vgrajenega pomnilnika ima lastnik na voljo 265 GB, vendar pa je na voljo še dodatna reža za kartice microSD, ki podpira razširitev pomnilnika do 32 GB. V modelu naslednje generacije LG Optimus L5 II Dual se je hitrost procesorja MediaTek MT6575 povečala na 1 GHz z enako količino operativnega in trajnega pomnilnika.

Internet in povezljivost

Osnovni brskalnik Android zagotovo deluje bolje na pametnem telefonu z dvojnim jedrom kot na LG Optimus L5. Glede na preglede mora uporabnik čakati dvakrat toliko časa, da prenese stran in dokonča upodabljanje. Tudi brez dodatnih zrušitev in zaviranja, se le počasi nalagajo in prikažejo, a ko se konča, se hitro pomikate, pomikate in povečujete. Zaradi nizke gostote slikovnih pik je nemogoče prepoznati nekaj pri povečavi in ​​ko je povečavabesedilo postane granulirano, zato je malo verjetno, da bo lastnik prebral internetne članke za svoj L5, razen če je to nujno potrebno. Vsaj procesor lahko podpira Adobe Flash. Smartphone zagotavlja hitrost 72 Mbps HSDPA, ki komaj doseže razumno minimalno, kot tudi Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS, FM, DLNA in NFC. Upravljanje NFC se izvede s programom LGTag +, ki omogoča pregledovanje oznak stanja spanja, pisarniških ali avto, da telefon preklopi v ustrezen način.

Kamera

Zadnja stena LG Optimus L5 Dual je opremljena z objektivom s 5 milijoni slikovnih pik in omogoča dodatno osvetlitev LED bliskavice. Vmesnik fotoaparata podpira funkcije, ki jih nudi operacijski sistem, vključno s panoramskimi in serijskimi, pa tudi množico LG izboljšav, kot je veliko število scenskih načinov in več barvnih učinkov. Osvetlitev, zajemanje slike traja 3-4 sekunde v sobi in 2-3 sekunde navzven, pri močni svetlobi, ki je očitno počasna. Slikovne slike so zelo primerne za uporabo, z dobrimi barvami, natančnim ravnotežjem beline in podrobnostmi, ki jih je mogoče pričakovati le iz modula z ločljivostjo 5 MP. Fotografije so v zaprtih prostorih samo z zadostno količino svetlobe in, kot lahko ugibate, jih spremlja precej hrupa, bliskavica pa opravlja le osnovno delo, ki pokriva prizor do približno 15 m. Senzor slike in počasen procesor zagotavljata samo VGA s frekvenco30 k /s, ki je primerna samo za ogled na zaslonu samega pametnega telefona.

Multimedija

LG Optimus L5 Dual telefon ima osnovni predvajalnik glasbe, ki podpira kategorizacijo pesmi za melodije zvonjenja, izvajalce, albume, sezname predvajanja in celo mape. Zagotavlja tudi številne zvočne učinke s priključenimi slušalkami, vendar je to vse. Glede na povratne informacije uporabnikov je kakovost zvočnika precej povprečna - ne razlikuje se niti po obsegu niti po globini, vendar je njegov zvok precej čist, brez občutnega popačenja, tudi na najvišji ravni. Telefon lahko predvaja video datoteke DivX /Xvid do 720 x 480 slikovnih pik. Večja velikost zaslona 320 x 480 ni potrebna.

Stiki

Dostop do stikov je prek bližnjice, nastavljene na domači strani pametnega telefona. Lahko tudi greste skozi bližnjico za klicanje. Prikaz stikov pa je žalosten. Po uspešni sinhronizaciji vseh računov lahko izberete, kateri bodo prikazani na seznamu. Vendar pa ni mogoče kombinirati podvojenih vnosov, tako da če je bila povezava predhodno narejena iz več platform, ni mogoče preprosto filtrirati več vnosov za isto osebo ali jih združiti v en stik. Zahteva ročno izbrisati več vnosov ali ostati s seznamom, polnim dvojnikov. Kljub večkratnim poskusom sinhronizacije s Facebookom, Optimus L5 ne more dobiti podatkov. Profilne slike na tako velikem zaslonu z nizko ločljivostjo postanejo pikselirane. Uporabnik lahko ustvari skupine zanjihovih stikov, vendar samo prek seznama telefonov (ki ga želite uvoziti vse stike, shranjene na kartici SIM) ali Gmaila, vendar brez drugih računov. Dodajanje stika je preprosto - samo kliknite znak plus v zgornjem desnem kotu seznama stikov ali prazno ikono slike poleg neznane številke v dohodni mapi SMS.

Kakovost komunikacije in baterija

Po mnenju lastnikov so glasovi v slušalkah gluhi in njihova glasnost ni dovolj za govor v hrupnem okolju. Položaj z mikrofonom je boljši, vendar se uporabniki pritožujejo, da se njihov glas sogovornikom zdi nekoliko plosko in umetno. Drugi mikrofon za zmanjšanje šuma je odsoten, tako da lahko slišite vse zvoke v okolici. LG Optimus L5 1540 mAh baterija je zasnovana za 10 ur pogovora 3G, kar je izjemen dosežek, telefon pa odlikuje dolg čas pripravljenosti. Daljše trajanje baterije pametnega telefona je posledica relativno počasnega procesorja in zaslona z nizko ločljivostjo. Uporabnik lahko počaka približno 2 dni dela brez ponovnega polnjenja iz naprave.

Za zaključek

Kolikor lahko presodimo iz sestavnih delov, ki se uporabljajo pri izdelavi serije L, je morala družba LG žrtvovati svojo kakovost, LG Optimus L5 pa ni nobena izjema. Ni dovolj hitrega enorezičnega procesorja in nizke gostote slikovnih pik na zaslonu, seveda, niso bili zasnovani za napredne uporabnike, ampak model je izdelan tako, da ga ni le udobno držati v roki, ampak je lepo gledati. Poleg tega pametni telefonima dobro kakovost izdelave, daljšo življenjsko dobo baterije in zmožnost ustvarjanja dostojnih posnetkov, ki na splošno naredi LG Optimus L5 dober telefon za vsakodnevno uporabo.
Žal pa se odgovori na kakovost zvoka imenujejo nizki, pametni telefon pa snema samo videoposnetke VGA kakovosti. To, skupaj z odsotnostjo prednje kamere, postavlja model pod konkurenco v svojem cenovnem razredu. Na primer, Sony Xperia Sola je 20% dražja, vendar ponuja najboljši zaslon, dvojedrni 1 GHz procesor in video snemanje z visoko ločljivostjo, da ne omenjamo tehnologije prilagodljivega zaslona na dotik. Samsung Galaxy Ace 2 ima tudi boljšo gostoto slikovnih pik in hitrejšo dvojno jedro. Vendar pa imajo ti modeli nekoliko manjše zaslone, zato je alternativa za tiste, ki potrebujejo večji zaslon, vendar kompaktne velikosti, lahko Sony Ericsson Xperia arc S z enim jedrom 14 GHz procesorjem, boljši videz, gostoto slikovnih pik in fotoaparat. Nokia Lumia 710 ponuja tudi višjo ločljivost zaslona in fotoaparata, odlične barve telesa in prosto glasovno navigacijo po vsem svetu.

Sorodne publikacije