Avtomobilski alarmni sistem "Pandora": pregledi, pregled modelov, navodila za uporabo

Da bi zagotovili visoko varnost vašega vozila, mnogi vozniki vzpostavijo alarmni sistem. To vam omogoča, da zavarujete avto pred zlomom in ugrabitvijo. Obstaja veliko vrst varnostnih sistemov. Signalni sistem Pandora je zelo priljubljen. Obstaja veliko vrst sedanjih sistemov. Ocene o Pandorinem signalizacijskem sistemu vam bodo pomagale pri odločitvi o izvedljivosti namestitve v vaš avto.

Splošne značilnosti

Glede na pregled signalizacijskega sistema Pandora je treba povedati nekaj besed o njegovem proizvajalcu. Je domača blagovna znamka, ki deluje na trgu že več kot 11 let. Med svojim obstojem je proizvajalec bistveno izboljšal tehnologije, ki se uporabljajo pri izdelavi avtomobilskih alarmov.
Podjetje "Alarm Trade" se ukvarja s proizvodnjo, prodajo in montažo različnih varnostnih elektronikov. Vključuje posebne komplekse, alarmne sisteme, imobilizatorje. Na voljo je tudi velik izbor dodatkov. Kupec lahko zlahka pobere dodaten obesek za ključe, pokrov, napravo za imobilizacijo in zaklepni rele. To močno poveča udobje pri uporabi opreme.


Sistem Pandora je kompleksna elektronska naprava. Vključuje senzorje visoke občutljivosti v njegovi sestavi. Prepoznajo različne spremembe stanja avtomobilskih sistemov. Senzor ne prepozna le udarca, temveč tudi nagib, gibanje vozila. Vse komponente sistema delujejoskladen To zagotavlja visoko zmogljivost sistema. Namestitev Pandora signalizacije daje lastniku vozila veliko prednosti. Elektronika ima številne značilnosti. Pri izdelavi tega varnostnega sistema so proizvajalci z daljinskim upravljalnikom dosegli visoko raven komunikacije z glavno enoto. Tudi na velikih razdaljah obstaja dobra izmenjava sporočil. Hkrati lahko nadzor nad delom sistema izvedete z mobilno aplikacijo. Izboljšuje udobje upravljanja. Prav tako "Pandora" vam omogoča nadzor stanja baterije in blokiranje motorja stroja. Lahko celo določite lokacijo avtomobila, namesti radio oznako.

Signal je zanesljivo zaščiten pred prestrezanjem. Pri ustvarjanju tehnologije sporočanja je bila uporabljena nova tehnologija. To zagotavlja, da je alarmni sistem zaščiten pred intelektualnim vdiranjem. Ena izmed najbolj priljubljenih funkcij, ki jih ima varnostni sistem, je razpoložljivost samodejnega zagona.

Sorte

Danes je proizvajalec razvil različne modele signalizacije "Pandora". Sodobne serije so razdeljene v dve kategoriji. To so LX, DXL sistemi. Prvi od predstavljenih modelov se imenuje Svetloba. Take vrste signalizacije so najbolj dostopne. V tem primeru ostanejo funkcije zaščite predstavljene opreme na višini. Lahko kupite take naprave po ceni 11 tisoč rubljev.
Pandorin sistem za signalizacijo DXL vključuje najnaprednejše, naprednejše sisteme. Lahko imajo nakomplet ključavnic ali funkcija nadzora pametnega telefona. Stroški teh naprav se začne pri 16 tisoč rubljih. Predstavljene različice sistemov so združljive s praktično vsemi sodobnimi vozili.
Opozoriti je treba, da ustvarjalci varnostnih naprav v sestavi elektronike zagotavljajo različne module. Zagotavljajo varnost avtomobila, komunikacijo z nadzorno enoto. Od številk, ki so vključene v nabor modulov, je odvisna kompleksnost varnostnih in elektronskih sklopov funkcij ter stroški signalizacije. Danes obstaja veliko močnih sistemov, ki zagotavljajo udobje med upravljanjem vozila, in tudi zanesljivo zaščito avtomobila pred ugrabitvijo ali vlomom. Stroški takšne opreme lahko doseže 60 tisoč rubljev. To so najnovejši modeli. Ne glede na sistem, ki ga uporabnik izbere, je lahko prepričan, da lahko varno varuje avto.

Priljubljeni modeli

Če želite kupiti dobro Pandorino signalizacijo, morate upoštevati značilnosti najbolj priljubljenih modelov, ki so danes predstavljeni v prodaji. Med sistemi s samodejnim zagonom je priljubljen alarmni sistem "Pandora DXL 3210" (135 tisoč rubljev.). Vključuje do 10 različnih kanalov. Lahko jih programiramo v skladu z zahtevami kupca. Obesek za ključe je vključen v komplet.
Prav tako priljubljen sistem "Pandora 3910" (205 tisoč rubljev.). To je eden najpreprostejših in relativno poceni sistemov. Upravljanje se izvaja s pomočjo standardnega ključa. Vključena je v dostavo. Tudi proizvajalec je predvidel možnost nadzora s pomočjoključne besede ali aplikacije v telefonu. Vendar je treba opozoriti, da komplet ne vključuje daljinskega upravljalnika z zaslonom s tekočimi kristali.

Najdražji in najbolj funkcionalni so varnostni sistemi "Pandora DXL 4970" in "Pandora DXL 5000". Predstavljene izdelke lahko kupite po ceni 43-47 tisoč rubljev. Kompleks naprav v lasti sistema vključuje senzorje GPS /GLONASS. Napravo lahko povežete z mobilno napravo prek povezave Bluetooth. Vključene so tudi tipkovnice s prikazom na tekoče kristale. Obstajajo oznake, 3G GSM vmesnik. Avtomobilski alarmni sistem "Pandora" se lahko uporablja za različna vozila. Glede na zahteve voznika lahko izberete najboljšo možnost.

Priljubljene funkcije

Preden začnete uporabljati izbrani model varnostne opreme, je treba skrbno preučiti Pandorino signalno navodilo. Vsak model ima svoje zapletenosti in nianse upravljanja. Za vse modele pa obstajajo skupne funkcije, ki jih zahtevajo vozniki. V različnih sistemih jih je mogoče izvajati na različnih tehničnih ravneh.
Predstavljeni sistemi so opremljeni z zaščito pred intelektualnim vdiranjem. Šifrirni algoritem je precej zapleten, kar vam ne omogoča izbire ustrezne kode. V načinu zaščite porabi elektronika majhno količino baterije.
Krmiljenje komunikacijske povezave ključavnice se izvaja samodejno. V primeru svobodne situacije program pošlje vozniku ustrezno sporočilo. Nastavite lahko poseben način za vklop in izklopsignalizacija poteka izključno z običajnim ključem. Prav tako je mogoče nastaviti osebno pin-kodo, ki se lahko uporabi za izklop varnostnega načina, ko je ključna ključavnica v okvari. Posodobitev vdelane programske opreme je enostavna. Namestitev Pandora signalizacije se izvaja v pooblaščenih centrih proizvajalca. V tem primeru velja garancija za sistem 3 leta. Komplet lahko vključuje dodatne enote. Eden izmed najbolj zanimivih dodatkov je razpoložljivost GPS /GLONASS. To vam omogoča nadzor položaja vozila. Pri nekaterih modelih je ta modul dobavljen kot komplet. V novih modelih ga je možno dodatno namestiti. V prejšnjih različicah opreme takega dodatka ni mogoče izvesti.

Novost

V letu 2017 so bili na trgu izdani novi modeli signalizacije Pandore z avtomatskim zagonom. Razlikujejo se po teži prednosti. Med takšnimi modeli je treba omeniti serije X-1900 X-1000 X-1800 ter DX-90 in DX-90L. Našteta elektronika predstavlja zmogljive, sodobne varnostne sisteme, ki imajo nekatere funkcije iz prejšnjih različic opreme. Sistem X-1900 je označen z visoko natančnostjo signala. Če je njegovo delo v normalnem načinu, naprava prejme signal s satelita. V odsotnosti komunikacije s predmetom se sporočila pošiljajo v načinu LBS. Lastnik mora namestiti nalepko na nadzorni napravi. Lahko je pametni telefon ali keychain. Signal iz telefona je dovoljen na razdalji 70 m. Sistem X-1000 ima tudi oznako. S svojo pomočjo nesamo prepoznavanje lastnika, pa tudi upravljanje nekaterih funkcij stroja. V sistem je mogoče dodati nove bloke. Ena najbolj iskanih novosti je alarmni sistem Pandora s samodejnim zagonom DX-90. Lahko deluje brez oznake. V pametni napravi je nameščena aplikacija. Program zagotavlja možnost, da se učinkovito izognejo standardnim imobilizatorjem. Enostavnejša različica je sistem DX-90L. Ima samo obesek za ključe, prek katerega se nadzorujejo sistemske funkcije.

Navodilo

Preden začnete z novim aparatom, morate temeljito pregledati Pandorino navodilo za signalizacijo. Vsak model ima svoj algoritem za namestitev, konfiguriranje in upravljanje programske opreme. Najprej morate upoštevati značilnosti namestitve sistema. Da bi zagotovili pravilno delovanje vseh komponent opreme, je priporočljivo, da to delo zaupate strokovnjakom. Lahko bodo pravilno namestili vse elemente, prilagodili občutljivost senzorjev. Če se bo instalacija ukvarjala z amaterjem, ne bo upošteval številnih pomembnih odtenkov.
Na primer, zelo pomembno je, da se vsak del opreme pravilno namesti. Od tega bo odvisno, kako se bo elektronika odzvala na spremembe v delovanju sistema. Če so senzorji nameščeni na napačnem mestu, sistem ne bo mogel v celoti izvajati svojih funkcij. V celotnem kompletu dostave skoraj vsakega sistema je navodilo za ključavnico Pandora alarm. Na zaslonu so jasno prikazane vrednosti vseh ikon. Obstaja tudi določen mehanizemnastavitev s ključavnico za vsak sistem. Pošlje sporočilo lastniku z grafičnimi simboli in zvočnimi signali. Šele ko ste preučili vse zahteve priročnika, ko ste prebrali varnostna pravila pri uporabi varnostnega sistema, lahko začnete delati z opremo. Informacije se uporabniku posredujejo v preprosti in dostopni obliki. To zelo poenostavi postopek nastavitve.

Namestitev

Proizvajalec predložene opreme priporoča, da za vgradnjo alarmnega sistema Pandora zaupajo kvalificirani strokovnjaki. Upoštevajte postopek namestitve naprave. To bo pomagalo bolje razumeti načelo delovanja opreme. Najprej se pripravlja avto. To je potrebno za zaščito oblazinjenja fotelja, armaturne plošče in drugih elementov pred poškodbami. Od akumulatorja odstranite negativni kontakt. Glavna krmilna enota sistema je nameščena s samoreznimi vijaki v notranjosti avtomobila. Praviloma je ta naprava nameščena na sprednji plošči naprav. Radiomodul je pritrjen na zadnji strani vzvratnega ogledala. Kabel je položen pod ovoj. Gumb Network Valet je nameščen pod volanom na sprednji plošči. Nato je nameščen svetlobni indikator. Moral bi biti v spodnjem kotu vetrobranskega stekla. Sirena se nahaja pod pokrovom motornega prostora. Za pravilno nastavitev Pandorinega signalizacijskega sistema je potrebno temperaturni senzor nastaviti neposredno na motor. V nasprotnem primeru bo naprava oddajala popačene podatke.
ZVrata so porušeni pragovi in ​​obloge. To je potrebno za vgradnjo končnih stikal. Glede na model avtomobila se izvede obloga električnih komunikacij. Po konfiguriranju komponent. Ta preprosta služba ne bo vzela veliko časa. Vendar ga bo lahko izvajal le profesionalno, sicer bodo senzorji posredovali napačne informacije glavni enoti.

Nastavitve samodejnega zagona

Pandorine kode imajo visoko stopnjo zaščite. Za pravilno delovanje sistema je treba pravilno namestiti vso opremo in ustrezno prilagoditi. Najpogosteje lastniki avtomobilov raje uporabljajo keychain z zaslonom s tekočimi kristali ali svojim pametnim telefonom. Če imate posebno aplikacijo, bo upravljanje nastavitev in funkcij opreme zelo enostavno. V navodilih vsakega signalizacijskega modela je opisan natančen algoritem za nastavitev. Za različice "Pandora DXL" bomo pregledali postopek aktiviranja samodejnega zagona. Prvič, s pomočjo keychaina, nastavimo datum, čas sistema. Funkcija samodejnega zagona vam omogoča ogrevanje motorja z določeno periodičnostjo. To velja tudi za notranjost avtomobila. Samodejni zagon uravnava nivo napolnjenosti baterije, pripravlja mehanizme za intenzivno vožnjo in v hladni sezoni ohladi salon s pomočjo klimatske naprave. Uporabnik mora pred uporabo razumeti, kako vklopiti Pandorin signalni sistem. Ko je obravnaval to vprašanje, lahko začnete s samodejnim zagonom. To je treba storitipritisnite gumb F na LCD-ključku. Nato morate izbrati sliko, ki spominja na cvet. Po tem kliknite na gumb odprtega gradu.
Sistem bo takoj odšel v meni Startup Setup. Tukaj je 8 sublinkov. Gumb F omogoča premikanje med njimi. Po ustreznih nastavitvah jih morate shraniti. Če želite to narediti, ponovno pritisnite tipko F in ponovno pritisnite tipko za zaklepanje. Če želite preklicati nastavitev, je treba ključavnico odpreti. Samodejni zagon se lahko izvede v času ali temperaturi motorja.

Ocene strokovnjakov

Glede na povratne informacije o signalizaciji "Pandora" je treba opozoriti na veliko pozitivnih izjav strokovnjakov. Trdijo, da je to kakovosten in zanesljiv sistem. Ko je predvidena funkcija pravilno nameščena in odgovorno uporabljena, varnostni sistem opravlja svoje naloge v celoti. Vendar pa lahko pri delu oprema ne deluje. To se zgodi zelo redko. Seznam najpogostejših okvar je treba še vedno podrobno pregledati, kar bo pomagalo hitro ugotoviti in odpraviti napako. Pogost razlog za nezmožnost odstranitve ali namestitve varnostnega načina je pomanjkanje potrebne baterije. V tem primeru je treba baterije preprosto zamenjati. Če se po tem ključni kljuk še vedno ne vklopi, morda sistem preneha brati svoj signal. Sinhronizirati morate. V tem primeru so tipkovnice ponovno vezane na glavno enoto. Ta postopek mora biti jasno pripravljen v skladu z navodili. Razlikuje se vodvisno od modela sistema. Spreminjanje neuspele LED ne bo delovalo. Za to morate kupiti novo svetlo žarnico. Dioda je nastavljena na ustrezno mesto. Če novi indikator ne sveti, preverite polarnost povezave. Med dolgim ​​servisiranjem obeska za ključe lahko padejo gumbi. V tem primeru je tudi kršena dajatev, potem pa mora uporabnik kupiti nov daljinski upravljalnik. Ne priporočamo nepotrebnega klikanja gumbov. Če signalna enota ne deluje pravilno, strokovnjaki svetujejo, da se posvetujete s strokovnjaki. Neodvisno popravilo v tem primeru je nemogoče.

Pregledi kupcev

Signalizacija "Pandora" po mnenju kupcev je kakovosten in poceni sistem. To je precej povpraševanje med lastniki avtomobilov domače in tuje proizvodnje. To je zanesljiva, visokotehnološka naprava, ki varuje avtomobil pred vdori in ugrabitvami. Pri izbiri je zelo pomembno upoštevati zahteve proizvajalca za vozilo. Ni vsak model varnostne opreme združljiv z avtomobilskimi sistemi. V nekaterih primerih alarmni sistem ne bo deloval pravilno. Nekatere funkcije ne bodo na voljo. Večina uporabnikov je zadovoljnih s signalizacijo domače blagovne znamke. Opazujejo večfunkcionalnost, ki vam omogoča izbiro optimalnih načinov. Najbolj priljubljene funkcije alarma, poleg neposredne zaščite vozila, so samodejni zagon, samodejno sledenje in stanje sistemov. Uporabniki označujejo velik izbor varnostnikovnovih sistemov. Ustrezajo sodobnim zahtevam. Izboljša se načelo elektronskega dela. To poveča raven udobja pri upravljanju programske opreme. To je eden izmed kakovostnih, zahtevanih varnostnih sistemov domačega proizvajalca. Glede na značilnosti in povratne informacije o signalizacijskem sistemu Pandora je mogoče opaziti veliko linijo modelov, zanesljivost in cenovno dostopno vrednost. Za to opremo je značilno optimalno razmerje med ceno in kakovostjo.

Sorodne publikacije