Daemon Tools - Kaj je program in zakaj se uporablja

Na svetu je veliko različnih končnic datotek. V tem članku bi bilo zaželeno izolirati vse tri: ISO, MDS in MDX. Z zaupanjem lahko rečemo, da je večina uporabnikov naletela le na eno - ISO, vendar spadajo v isto kategorijo - to so slike. Zelo pomembno je, da delate s slikami, saj je v njih prenesenih veliko iger in programov z interneta. In s tem delom bo pomagalo Daemon Tools. Kaj je ta program, kaj je in kakšne funkcije je najpomembnejše - bomo povedali v našem članku.

Montaža

Ko smo se odločili, da bomo razpravljali o programu Daemon Tools 7 Lite, in to je samo o tej različici aplikacije, potem je najprej vredno govoriti o najbolj priljubljenih in bolj pogosto uporabljenih funkcijah - namestitvi novih pogonov. Da bi razumeli vse, upoštevajte en primer. Recimo, da ste igro prenesli iz interneta, vendar je rezultat ugotovil, da ima datoteka razširitev ISO. V tem primeru se bo namestitev pojavila nestandardna metoda. Dejstvo je, da je ISO podoba diska in kaj počnete z diski? Pravilno vstavite v pogon in počakajte, da se prikaže v Raziskovalcu. Od ISO datotek na skoraj enak način, namesto da bi v pogon vstavili "praznine", morate zagnati datoteko v programu Daemon Tools in izbrati možnost mount. Program v tem primeru bo ustvaril navidezni pogon in tam namestil vse datoteke, ki so bile na sliki, in naslednje akcije bodo podobne tistim, ki se izvajajo z diskom.


Ustvarjanje slik

V Demon Tool Lite, poleg montažnih diskov, še vedno obstaja veliko število funkcij. Na primer, ustvarite slike iz diskov. Izvedite analogijo z datoteko ISO, preneseno iz interneta. Dejstvo je, da je ustvarjeno samo s pomočjo te funkcije. Uporabnik vzame disk, na primer, z igro, ga postavi v pogon, zažene program in z možnostjo za ustvarjanje slike diska postavi datoteko z vstavljenimi "praznimi mesti" v ISO sliko. Takšne datoteke se lahko v prihodnosti distribuirajo na internetu, zapisujejo na diske itd.

Pretvarjanje

Razumeli smo že, da je Daemon Tools program za delo s slikami, vendar poleg montaže in ustvarjanja obstaja tudi možnost konverzije. Na začetku članka je bilo rečeno, da obstaja veliko slikovnih formatov, vendar lahko ta program deluje le s tremi: ISO, MDS in MDX. Torej lahko z njim preprosto pretvorite, na primer, MDS v ISO.


Pisanje slike na disk

Ko gre za ustvarjanje slik, je bilo rečeno, da se lahko v prihodnosti zapišejo na disk. Za to, Daemon Tools je skoraj pravi čas. Pravzaprav je vse preprosto. Imate sliko na računalniku, recimo, program in ga želite ponastaviti enega za drugim, v tem primeru morate vstaviti disk v pogon in z Daemon Tools snemati vse slikovne datoteke na disku.

Snemanje datotek na disk

Ampak kaj, če želite na disk shraniti ne sliko in nobenih drugih datotek. Ta možnost je prisotna tudi v Demon orodju. Algoritem dejanj se popolnoma ponovi, razlika je v tem, da je programizbrati morate datoteko ISO in vse druge datoteke, ki jih morate napisati.

Zapisovanje avdio CD-jev

Imate stari CD-predvajalnik, vendar na žalost ni glasbenih diskov? Ali glasbo ponastavite na disk, vendar je ne predvajate? Kako čudovito je, da ima predstavljeni program posebno funkcijo, ki omogoča zapisovanje glasbenih datotek na disk, z možnostjo njihovega zagona na starejše igralce. In koren problema je le v obliki. Snemalniki podpirajo format avdio CD-ja, vendar vsi vedo, da ga je že dolgo zamenjal isti MP3. Program prav tako piše na disk, tako da se konča pretvorba, tako da se po zaključku snemanja glasba na disku brez težav začne s predvajalnikom.

Čiščenje diska

Večkrat je bilo rečeno, da je Daemon Tools program za obdelavo slik. V resnici pa so njegove možnosti veliko večje. Še vedno dela z diski in možnost, da jih počisti, to pravi. Kaj predstavlja? V pogon vstavite disk, ki vsebuje nepotrebne datoteke (samo pomembno je, da ga je mogoče večkrat zapisovati - to je format CD-RW in DVD-RW), zaženite program, pritisnite gumb »Brisanje diska« in s tem imate čist pogon lahko posnamete nove datoteke.

Copy

Imate veliko srečo, če ima vaš računalnik več pogonov pogona. V tem primeru lahko brez težav kopirate vse podatke z enega diska na drugega. Da, orodja Daemon vam to omogočajo. Samo en disk morate vstaviti v en pogon, v drugem pa prazen disk, v programu pa določiti,kje je in začnite kopirati.

Ustvarjanje virtualnega trdega diska

Za večino uporabnikov je ta možnost preprosto neuporabna, vendar poznavanje ljudi razume njen pomen. V dveh besedah ​​vam omogoča, da iz RAM-a ustvarite dodatno napravo za shranjevanje, poleg tega pa lahko ustvarite virtualne pogone za varnostno kopiranje OS.

Ustvarjanje zagonskega pogona

Ne mislite, da je Daemon Tools aplikacija za delo s slikami in diski: odlično deluje tudi s pogoni flash. Na primer, lahko napišete zagonski pogon. Ne veš kaj je to? Programsko opremo ali namestitveni program operacijskega sistema (najpogosteje) je treba zagnati v programu Bios. Pogosto se uporablja za namestitev sistema Windows.

Ustvarjanje gesla za bliskovni pogon

Ne zapuščam daleč od teme z bliskovnim pogonom, želim vam povedati več o možnosti nastavitve gesla na njem. To je zelo priročno, če ga morate skriti pred očmi tretjih oseb. Mimogrede, v prihodnosti ga lahko varno odstranite, če je potrebno.

Zaključek

Tu ste se naučili vse funkcije programa Daemon Tools. Upamo, da vam je ta članek dal odgovor na vprašanje, ali morate namestiti ta program v računalnik.

Sorodne publikacije