HP Defender: Kaj je program in kako ga odstraniti, če je dvomljiv ali nepotreben?

Dejstvo, da nekateri proizvajalci prenosnih računalnikov v svoje naprave vključujejo dodatno programsko opremo za hitro obnovitev ali izboljšanje zaščite, nihče ne dvomi. Včasih pa lahko lastniki tehnologije Hewlett Packard (in ne samo njih) na svojih prenosnih računalnikih nenamerno zaznajo HP Defender. Zdi se, da veliko ljudi razume, kaj ta program je, kar se nanaša na varnost. V resnici pa to ni vedno tako. Poskušali bomo razumeti, kaj je za aplet, prodira v sistem, je virus in ali ga je mogoče odstraniti, če je res grožnja.

HP Defender: Kaj je program, povezan s sistemom Hewlett Packard?

Najprej z nekaj besedami o uradniku. Da, res je včasih mogoče najti to aplikacijo. Po mnenju strokovnjakov je vgrajena storitev v oblaku, ki deluje po vrsti protivirusnega programa ali sredstva za preprečevanje prodora v sistem oglaševanja ali nezaželene programske opreme, analizira grožnjo "v teku" in jih postavi v oblak, preden se lahko usede na trdi disk.


Poleg tega se ta pripomoček na prenosnih računalnikih Hewlett Packard uporablja tudi za preprečevanje odstranitve vnaprej nameščene programske opreme, tako da uporabnik ne pomotoma odstrani vseh pomembnih komponent, vdelanih v programsko okolje. Najpogosteje pa se uporabniki na žalost ukvarjajo s povsem drugačnim programom, zaradi podobnosti z imenom uradnega uporabnika pa ga uporabniki ignorirajo.

Moje podjetje HP Defender: Kaj je to?

DrugičNekakšen "linden" zagovornik se natančno nanaša na drugega proizvajalca. Recimo, da je uporabnik odkril HP Defender v svojem računalniku. Kaj je ta program in kdo je njegov razvijalec, je enostavno razumeti, če si na seznamu programov in komponent pogledate ime založnika. Toda tukaj je treba opozoriti, da avtorstvo te aplikacije pripada neki družbi My Company.


Kljub dejstvu, da je pozicioniran, spet kot sredstvo, dejansko ta program proizvaja napačne pozitivne rezultate, napolnjuje spletne brskalnike z oglaševanjem, spreminja začetne strani itd. Iz nekaterih razlogov HP Defender uradno ne spada v kategorijo virusnih groženj. Ta programček je razvrščen kot neželena programska oprema (PUP), ki domnevno ne škoduje računalniškemu sistemu v smislu virusnega učinka.

Kako HP Defender prodre v računalnike?

Ampak to je bil le kratek opis HP Defenderja. Neformalni program je postal malo jasen. Sedaj bi se morali ukvarjati s tem, kako se na splošno pojavlja na računalnikih in prenosnih računalnikih. V večini primerov je njen videz mogoče najti ob obisku različnih sledilcev torrentov, ki je skoncentriran v največjem številu virusov. Včasih je aplikacijo mogoče namestiti na sam sistem kot partner, ko uporabnik pri nameščanju drugega programa ne upošteva točk namestitve priporočenih dodatnih komponent. Mimogrede, program ima varnostni certifikat in digitalni podpis izdajatelja, zato je večina brezplačnega protivirusnega programa prezrta.

Najlažji način, da ga odstraniteprogrami

Če govorite o tem, kako odstraniti HP Defender (samo zlonamerno programsko opremo), lahko v najenostavnejšem primeru uporabite isti razdelek programov in komponent.
Toda ta metoda je v večini primerov neprimerna, ker se bo po odstranitvi glavne aplikacije uporabnik sam moral znebiti preostalih datotek, map in registrskih ključev. To ni le neprijetno, vendar je za nekatere navadne uporabnike precej problematično.

Uporaba specializiranega pripomočka

Zdaj pogled na aplikacijo HP Defender. Kaj aplet je malo jasno. Toda pri tem je treba posebno pozornost nameniti dejstvu, da lahko na internetu najdete povezave tudi do uradnih pripomočkov za njegovo odstranitev!
Ena od teh se domneva, da je prost program, če ga odstranim, kar se zdi, da proizvaja program za odstranitev, ki popolnoma očisti sistem od preostalih komponent. Moram reči, da je njegova uporaba zelo vprašljiva.

Brisanje v programih za odstranjevanje

Kot se je izkazalo, je najučinkovitejša metoda odstranjevanja opisanega vprašljivega uporaba programov -instalater. Med njimi je iObit Uninstaller zelo zanimiv in zmogljiv. V njej preprosto izberete določen program s seznama, pritisnete gumb za brisanje in na koncu potrdite, da je najdeno ostanke očiščeno. Tudi samodejno smeti se lahko aktivira v zgodnji fazi.
Opomba: po prenehanju odstranitve v vsakem primeru je priporočljivo preveriti lastnosti bližnjic vseh brskalnikov, da sePolja tipa objekta po razširitvi izvedljive datoteke brskalnika niso določila nobenih skrivnosti, ki bi lahko sprožile prehod neželene pošte na nekatere strani, ko je bil zagnan brskalnik.
Vendar to velja le za odstranitev aplikacije iObit Uninstaller programa HP Defender. Kaj je ta program za delo z "sešiti" apleti, je enostaven za razumevanje, tudi odstranitev istega uradnega zagovornika, preprečuje dejanje uporabnikov za odstranitev nepotrebne nameščene programske opreme. Samo v tem primeru bo treba iti na del sistemskih aplikacij (najpogosteje bodo med aplikacijami Windows).

Sorodne publikacije