Večnamenska večnamenska naprava HP Deskjet 2130: pregledi, opis, značilnosti

Zgodovina podjetja Hewlett-Packard se je začela leta 1939, ko sta dva diplomanta univerze Stanford ustanovila majhno podjetje v lastni garaži. Sprva se je ukvarjala s proizvodnjo merilnih instrumentov. Danes je spremenjeno podjetje HP - eno izmed najbolj priljubljenih in uglednih podjetij, ki proizvaja različne vrste digitalne tehnologije. O enem od izdelkov te družbe - FF HP DeskJet 2130 - in o tem bomo razpravljali v tem članku.

Opis

HP DeskJet 2130 FF je še ena večnamenska naprava, ki je sposobna rešiti široko paleto vsakodnevnih nalog. Sposoben je tiskati, kopirati in skenirati. HP DeskJet 2130 instant MFP se lahko uspešno uporablja doma in v pisarni. Proizvajalci so poskušali poenostaviti nalogo prvega poznavanja naprave. V nekaterih vidikih MFU so na nek način uspeli.

Značilnosti

HP DeskJet 2130 ima brizgalno termično barvno tiskanje. Največja razpoložljiva velikost papirja - list A4. Na voljo je funkcija tiskanja fotografij. V ta namen se uporabljajo skladišča 4 različnih barv.
Ločljivost, ki je na voljo pri največ 12001200 dpi za črno-beli žig. Barva enake - 4800 do 1200. Hitrost tiskanja v prvem primeru je navedena v 20 straneh na minuto, v drugem - 16. Skener je predstavljen v klasični obliki tablet. Tako kot HP DeskJet 2130, tiskalnik deluje s papirjem obrazca A4. Za skeniranje je na voljo 12001200 točk. Globina barve je 24 bitov. Kopirni strojvisoke ločljivosti se ne morejo pohvaliti in ima 600 do 300 točk za črno-bele načine in barvno tiskanje. Lahko dobite približno 9 kopij dokumenta za največ en cikel. Pladenj za papir ima 60 listov, kar ni toliko proti konkurentom. Izhodni del lahko traja le 25. Priporočena gostota papirja je od 30 do 300 g /m2. meter To pomeni, da lahko tiskate na različne medije - kartice, nalepke, foto papir in ovojnice.
Sredstva kartuš so občutno omejena. Black, po mnenju razvijalcev, bi moralo biti dovolj za 190 strani, barva - za 165. Kot material, se uporabljata dve kartuši. Ena s črno, druga s trikolornim črnilom.

Videz

HP DeskJet 2130 je precej prečiščen. Bela čista barva mu daje eleganco. Lokacija elementov je klasična. Na vrhu pokrova skenerja je nameščen. Levo od nje je kontrolna enota z gumbi in indikatorji. Sprednji pladenj za prenašanje je namenjen sprejemu pripravljenih tiskanih dokumentov. Za njim je še en predelek, ki skrije notranjost naprave s kartušami. Na hrbtni strani je vhodni pladenj fiksiran med tiskanjem. Ima tudi dva priključka - za napajalni kabel in USB kabel za povezavo z računalnikom.

Nadzorna plošča

Blok z gumbi in indikatorji je precej jedrnat in enostaven za upravljanje. Tukaj so naslednje kontrole:
 • Gumb za preklic. Prekine trenutni tiskalni posel.
 • "Obnovi". Aktivira razširitev tiskanja, na primer zadodajanje papirja ali odstranjevanje zagozdenega papirja. Ob njem je tudi indikator, ki utripa, ko pride do napake ali okvare.
 • "Začni kopiranje b /w". Aktivira postopek kopiranja.
 • "Začni barvno kopiranje". Podobno kot prejšnji.
 • Gumb in to je indikator napajanja. Vklopite in izklopite tiskalnik.
 • Indikatorji nizke ravni črnila ločeno za barvne in črno-bele kartuše.
 • Prva priprava tiskalnika

  Po razpakiranju MFP je treba iz ohišja odstraniti vse embalažne trakove in zaščitne folije. Potem, ko spustite izhodni pladenj, odprite pokrov za dostop do kartuše in odstranite vse nalepke.
  Na tej stopnji lahko tiskalnik priključite na električno omrežje. S klikom na gumb za vklop aktivirate njegovo vključitev. Zdaj morate ponovno odpreti pokrov za dostop do notranjosti. Nosilec je treba pripeljati v center za enostavno namestitev kartuše HP DeskJet 2130. Pri namestitvi je vredno spomniti, da se lahko dotaknete le črne plastične torbe. Takoj pred namestitvijo morate odstraniti zaščitno folijo.
  Za kartušo s trikolorjem je predvidena leva reža, za črno pa prava. Namestitev se izvede s preprostim premikom na značilen klik. Nato lahko zaprete enoto kartuše. Pred prvim pečatom morate poravnati tiskalne kartuše, da nastavite najvišjo kakovost tiskanja. Za to bo potreben poseben list za umerjanje, ki se bo samodejno natisnil po prvem nalaganju papirja. taPredloga je treba namestiti v kot skenerja na oznako na telesu. Nato morate klikniti na gumb "Začni črno-belo kopiranje". Postopek umerjanja se bo začel.

  Vse, kar ostane, je namestitev priložene programske opreme. Treba je omeniti, da vam ni treba priključiti USB kabla, dokler namestitveni program ne zahteva neposredno od vas.

  Vrednosti indikatorja signala

  Svetleče diode HP DeskJet 2130 FFT utripa v skladu z nastajajočimi situacijami. Uporabijo se lahko tudi njihove kombinacije. Nato se prikaže dekodiranje njihovih vrednosti:
 • Indikator za nadaljevanje tiskanja in dve ravni črnila utripata. Do te napake pride, če se voziček z enim ali drugim razlogom zatakne.
 • Indikator posodobitve opravil utripa. Ali pa se je končal ali pa se je papir zataknil v tiskalniku.
 • Indikator napajanja utripa hitro. To lahko pomeni, da je odprto ohišje s kartušami.
 • Indikatorji nivoja črnila utripajo ali svetijo. Obstaja več razlogov. Kartuše lahko namestite nepravilno, manjkajo ali ne. Raven črnila morda ne bo ustrezala najnižji ravni.
 • Odpravljanje napak

  HP DeskJet 2130 FFP je zelo zapletena naprava, zato lahko med delovanjem pride do različnih napak in zrušitev. Spodaj bo opisano, kako se z njimi spopasti in jih lokalizirati.

  HP DeskJet 2130 ne tiska črnega ali barvnega črnila

  . Na primer, črnilo preprosto neIzkazalo se je, da morate kartuše HP DeskJet 2130 napolniti z gorivom ali jih popolnoma nadomestiti.
  Eden od razlogov za neuspeh pri tiskanju je lahko tudi uporaba neoriginalnega potrošnega materiala. Možno je, da pri zamenjavi črnila z novimi niso bili poravnani. Zato bo odločitev, da se ta postopek aktivira. No, še en možni vzrok je zamašitev ali trk samih kartuš. Da bi odpravili težavo, obstaja posebna funkcija za čiščenje priložene programske opreme.

  Napaka pri povezovanju optičnega bralnika prek USB

  Pri poskusu skeniranja dokumenta je težava. To se prikaže kot napaka na zaslonu monitorja in prekine trenutni proces. Prva stvar je, da znova zaženete računalnik in tiskalnik. Nato morate pregledati povezavo s kablom USB. Če je poškodovan, ga popravite ali zamenjajte.
  Če prejšnji koraki niso uspeli, ima HP odlično rešitev za te težave - program HP Print and Scan Doctor. Po prenosu, namestitvi in ​​zagonu programa morate določiti tiskalnik. Aplikacija bo izvedla vrsto testov, ki bodo ponudili možne rešitve za ugotovljene težave. V nekaterih primerih lahko pomaga spustiti celoten nabor programske opreme in gonilnikov.

  Ocene HP DeskJet 2130

  Ocene večnamenske naprave, kot vedno, se razlikujejo. Vredno je začeti, verjetno iz pozitivnih ocen. Mnogi uporabniki so opozorili na preprostost večnamenske naprave in njeno dokaj nizko ceno na podlagi razpoložljivih funkcij optičnega bralnika, tiskalnika, kopirnega stroja. Tudi, soditiiz pregledov uporabnikov HP DeskJet 2130 zaradi visoke hitrosti tiskanja. Istočasno je začetek prvega lista prav tako zaslužil svoj delež pohvale.

  Negativne povratne informacije

  Kartuša HP DeskJet 2130 ima v skladu z ravnali večnamenskih naprav samo 100 listov. Hkrati pa, pravijo, novi stroški skoraj tako kot ta tiskalnik. To pomeni, da stroški komponent in potrošnega materiala za to večnamensko napravo niso njegova močna točka. Zanimive povratne informacije HP DeskJet 2130 so ostale uporabnike zapustile. Pritožujejo se nad dejstvom, da je bil tiskalnik nov, vse pa je bilo popolno. Toda takoj, ko so prvi vložki končani ali se posušijo, se začnejo težave. Kot veste, jih je zelo težko napolniti z gorivom, nakup originalnega pa je nedonosen.
  Nekateri lastniki so opazili še en tiskalnik za sistematično "žvečenje" papirja in preskok celih strani. Kaj ne poveča prednosti karme HP DeskJet 2130.

  Zaključek

  Iz pregledov HP DeskJet 2130 je postalo jasno, da čeprav je tiskalnik sam "kos" s konkurenti, lahko ti prihranki sčasoma povzročijo resne stroške z aktivnim tiskanjem velikih število strani. Hitrost tiskanja tiskalnika je njegova močna stran. Prav tako ni vredno odrezati preprostosti in pomanjkanja številnih dodatnih funkcij, zaradi katerih je težko najprej spoznati napravo. Najverjetneje je ta MFU odlična za ljudi, ki natisnejo dokumente v zelo majhnih količinah in zelo redko. V vseh drugih primerih ima HP DeskJet 2130 pomembno vlogo za svoje konkurente z brizgalnimi tiskalniki.

  Sorodne publikacije