Opis znakov in zgodba znakov Smokea v "Mortal Combatu"

V igri Mortal Kombat je 30 različnih znakov. Eden od njih je Smoke. "Mortal Combat" se je prvič pokazal igralcem leta 1993, v drugem delu igre. Nemogoče je bilo igrati junaka. Toda v tretjem delu se zdi, da je polnopraven. Zdaj ima Smokov svojo zgodovino, izvor in sposobnost.

Opis junaka

V preteklosti je bil lik v Clan Lin Cui. V teh dneh je bil prijatelj z mlajšo Sab-Ziro. Junak je izboljšana različica Škorpija. V drugem delu igre je izgledal kot navaden ninja. Toda okoli telesa so bili krogi dima. V "Mortal Combat 3" je bil Smoke spremenjen. V tej igri se spremeni v kiborga. Ta lik se redko nahaja v prostorih Mortal Combata. Smoke je skrivnostni junak. Triki in znaki značaja:


 • Oblak. Junak pobegne od sovražnika in spusti oblak, ki ga sestavljajo strupeni dim. Nasprotnik se začne zadušiti zaradi učinkov plinov.
 • Trident. Ta tehnika je podobna napadu znamke Scorpio. Od prsi Smoke muhe trizob, ki je obtičal v nasprotnika in ga uničuje.
 • Teleport in stavka. Med sprejemom junak izgine pod zemljo in čez nekaj časa leti pod sovražnikom.
 • Dimna zavesa. Smoke naredi posebno dajatev, ki pošilja nasprotniku. Če je nasprotnik v stiku z dimom, ga takoj prenese na junaka. Zaradi tega je znak škodljiv.
 • XRay. Gre za vrsto stavk. Sprva Smoke v "Mortal Combatu" udari nasprotnika v prsni koš. PoDovolj sovražnika in ga vrgel na tla. Hkrati nasprotnik zlomi čeljust in vrat.
 • Smok v "Mortal Combatu" ima edinstvene smrtne žrtve. Uporablja bombe, da bi ubil svoje nasprotnike. Najbolj spektakularne žrtve so Armagedon. V svojem času Smok vrže veliko bomb in potem predvajalnik prikaže prizor, ko planet eksplodira. S pomočjo smrtnih žrtev "Smoke" junak udari sovražnikovo lobanjo s prsti in odprtine, ki se oblikujejo, sprožijo strupni plin.


  Zgodovina izvirnega značaja

  Smoke in Sab Ziro sta po prvi misiji odšla v iskanje ledenega bojevnika. Zunanji svet je bil izhodišče za njegovo pridržanje. Družabniki so želeli pomagati starejšemu Sab-Ziru. Vendar pa ekipa ni uspela dokončati te misije. Posledično so se Smoke in njegov prijatelj vrnili na Zemljo. Ko se je vrnila k nalogi, je skupina predlagala preoblikovanje v kiborge. Vendar nobeden od junakov ni bil všeč. Posledično so moštveni člani pobegnili iz klana. Iskanje beguncev so poslali Sector in Sierrax. Sab Ziro je uspel pobegniti. Toda Smoko je bil ujet in prisilno spremenjen v kiborga. Po tem je junak spremenil videz. Prvo poslanstvo Trioborskega dima v "Mortal Combatu" je bilo uničiti Sab-Ziro, ko je ušel v čast klana. Dimu je uspelo najprej priti do ubežnika. Vendar je vse šlo narobe. Sab Ziro je zbudil Smokove spomine. Zahvaljujoč temu je junak s svojim novim spremljevalcem odvrnil napad kiborg. Ekipa je zajela Sikraxa, ki ga je programiral, da je napadel svojega šefa. Vendar pani ga mogel uničiti. Po tem sta se Smok in Sab Ziro borila z vojsko cesarja. V dvoboju je bila ekipa poražena. Smokov je ujel in zapustil ječo. Tam je ostal 10 let.

  Nova zgodba junaka

  Rezident Poljske, Tomasz se je pridružil klanu Lin Kuei. Vzeli so ga za zmožnost, da se spremeni v dimni oblak. Dim ne ve ničesar o njegovem izvoru in otroštvu. To je prisililo junaka, da se je pridružil klanu, želel je najti odgovore na mučena vprašanja. V eni od skupnih nalog Sabziro Smoke odšel v puščavo sveta. Tam je spoznal Kinato in jo premagal. Po tem je junak šel v gozd. Tam je videl, kako Kano kupuje orožje od Tsunga. Zato jih je Smoke napadel. Znak je hitro uničil Kana. Ko se je bitka začela s Shang Zongom, se je sektor nenadoma pojavil. Naročil je Sumu, da gre na Zemljo. Vendar junak ni poslušal in se boril. Iz boja se je pojavil zmagovalec.

  Dim v "Mortal Combat X"

  V tem delu igre z znaki lahko kupite 415 enot igralne valute. Prav tako ga oseba prejme po opravljenem mini testu. V slogu bitke je junak zelo počasen. Nima hitrih kombinacij. Pogosto je ta bojni stil mojster borilnih veščin. Pri trčenju v ekipo se dim uporablja kot rezervoar ali sapporto, saj se premika počasi in ima visoko raven zdravja.

  Sorodne publikacije