"BMW M5 E39": tehnične specifikacije, pregled in fotografije

"BMW M5 E39" je bil izdan samo v karoseriji limuzine. Produkcijska različica podjetja "Touring" se je raje ne ukvarjala. Zahvaljujoč številnim ruskim filmom je ta model našel svoje oboževalce v Rusiji, tako da je bil del proizvodnje prenesen v Kaliningrad.

Zgodovina

Zgodovina M-verzije E39 se začne v oddaljenem letu 1998. Ta različica je dobila močnejši motor v primerjavi s prejšnjimi generacijami (400 konjskih moči). Nekdanjih generacij M5 ni bilo treba sestavljati na tekoči trak, ampak ročno. Nova generacija BMW E39 M5 bo v rokah robotov v običajni proizvodnji, spodaj pa je prikazana fotografija "BMW M5 E39", na žarometih pa lahko vidite, da je ta različica prenovljena.

Tehnične značilnosti "BMW M5 E39"

V tabeli boste našli osnovne informacije.

BodySedanPotniški sedeži5Leto izdelave1999Volumen motorja, cm 3

)

5000Moč, l. z260

400

Priporočena vrsta goriva98PogonzadajPrenos6 mehanska sklopkačas pospeševanja od 0 do 100 km /h, s.52Poraba goriva, mesto, l21Poraba goriva za promet, l98Dolžina, cm479širina, cm180Višina, cm144Lumen ceste, cm12

Pregled

BMW M5 E39 je četrta generacija legendarne serije M, leta 1998 pa je začel svojo pot takoj po predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ženevi. V 4 letih proizvodnje je bilo izdanih več kot 200 tisoč izvodov »BMW M5 E39«. Izdelane so bile v treh modifikacijah: evropski, levi evropski, pa tudi ameriški. Za novo generacijo - nov motor. Vgrajen je bil bencinski motor s kapaciteto 5000 cm3 in 400 konjskimi močmi. Menjalnik je bil mehanski šeststopenjski menjalnik. Ista škatla je prisotna v običajnih 540. "petih". Toda ne popolnoma enako. Ko je motor postal močnejši, je bil prenos napolnjen z novimi podrobnostmi.


Pospešek od 0 do 100 km /h je nekoliko manj kot pet sekund, največja hitrost pa je 250 km /h, vendar je z uporabo uglaševanja čipov mogoče odstraniti to omejitev, nato pa se bo največja hitrost skoraj povečala. do 300 km /h. V primeru vagona je bil izdelan samo v enem primeru "BMW M5 E39 Turing", ki je bil predstavljen leta 2010. Iz finančnih razlogov se je družba odločila, da ne bo izdelala različice s karoserijo. Vzmetenje je bilo skoraj v celoti izdelano iz aluminija. Izboljšana je v primerjavi s konvencionalnimi različicami BMW pete serije, zmanjšana je za 2 centimetra, ročice pa so zgoščene, da se poveča togost in zanesljivost vzmetenja, kar zagotavlja zanesljivost pri vožnji ni enakacestah

Volan se je prav tako spremenil v primerjavi s peto serijo. Izboljšano ravnanje zaradi njegove posodobitve. Uporabite lahko tudi enega od dveh načinov krmiljenja, prilagodite stopnjo togosti. Dodano v način "Sport", ki je po vklopu gumba dal avto več moči, in s tem hitrost. Premer plošč, kot pri vseh športnih avtomobilih, je drugačen. Pred nami je. Prav tako lastniki "BMW M5 E39" pohvalijo njegovo funkcionalnost, in sicer prisotnost protiblokirnega sistema. Ob koncu treh let se je družba odločila, da bo izvedla preoblikovanje avtomobila, po katerem se bo spremenila zasnova žarometov in še posebej dodali konture žarometov. Tudi parkirni senzorji so se pojavili spredaj. V modelu dorstayling so bili nameščeni le od zadaj.
Osrednji odbor je bil prav tako spremenjen. Imela je vgrajen monitor z navigacijskim sistemom. Na voljo je bil tudi posodobljen avdio sistem avtomobila: dodani sta bila dva globokotonca in povečana izhodna moč. Po dvigu omejitve 250 km /h postane "BMW M5 E39" najhitrejša serijska limuzina v tistem času. Serija modelov vključuje številne spremembe, kot so:
 • bencin: 520523525 528530535 540;
 • Diesel: 520525525T, 525Ts, 530.
 • Kot pri vseh avtomobilih BMW je salon na najvišji ravni. Za razliko od predhodno nastavljene različice je preoblikovanje pomembno. V stari različici je bil monitor nekoliko manjši in se je nahajal desno od centralne plošče. V novi različici je centrirana in postala nekoliko večja. M5 je imel dve možnosti za notranjo oblogo - vstavitev izles ali aluminij. V različici s preoblikovanjem so bili uporabljeni aluminijasti vložki. Pojavile so se tudi spremembe in krmiljenje, katerega notranjost je bila nekoliko manjša in bližja novim različicam BMW. Posebnost M-različic je prisotnost emblemov M5 v celotni kabini. Nahajajo se na pragih, od spodaj osrednjega volanskega droga, prestavnih ročic. Pri nalaganju monitorja je velik logotip M s tremi barvnimi črtami in "BMW".

  Sedeži, naravno, usnje. Trenutno je skoraj nemogoče najti avtomobile, ki imajo originalne fotelje v brezhibnem stanju.

  Recenzije

  Ker je ta avto postal legenda M razreda, so njegovi pregledi pomembni. Značilnosti BMW M5 E39 bodo dane v ospredje in najnovejše avtomobile, glede na to, da je četrta generacija stara skoraj 20 let. Vsi lastniki so ga ljubili zaradi ostrine, besa, nadzora. Danes je težko srečati se v brezhibnem stanju, saj je v 90 odstotkih primerov vsaj ena podrobnost zamenjana ali še slabše - avto je bil koščen ali barvan. Toda tudi pri takih cenah ugrizi.

  Sklep

  "BMW M5 E39" je postal legenda nemške avtomobilske industrije in je pridobil naziv "najhitrejša serijska limuzina". Za danes tak avtomobil stane veliko denarja, vendar ste lahko prepričani, da mora biti njegova prisotnost v odličnem stanju ponosna.

  Sorodne publikacije