Kako preveriti hitrost tipkanja na tipkovnici

Trenutno lahko pogosto opazite obvestilo, da morajo zaposleni delati na računalniku v pisarni ali v banki. Če želite prevzeti to delovno mesto, delodajalci zahtevajo, da imajo zaposleni izkušnje z besedilom in določeno hitrostjo tiskanja. Včasih si želiš dobiti službo, vendar dvomiš v svoje sposobnosti s tipkovnico. V tem članku se pogovorimo o tem, kako preveriti hitrost tipkanja, kako se naučiti pisati hitro in brez napak. Če želite, je enostavno tiskati hitro, vendar morate preživeti nekaj časa.


Kako ugotoviti hitrost tiskanja

Za to potrebujete le računalnik s tipkovnico in običajno štoparico. Zato preidimo na prvo metodo. Obstaja veliko spletnih mest, ki vam ponujajo preverjanje hitrosti tipkanja. Zagotavljajo priložnost za učenje spretnosti ne samo v ruskem, ampak tudi v šestih drugih jezikih.
Tukaj je primer spletnega mesta http://nabiraem.ru/test. To ni težko razumeti. Najprej namestite Flash Player, če ga še nimate. In gremo na test. Prikažejo se besede v levem oknu in jih zapišete v desno. Sistem bo določil, koliko ste naredili napake. Prednost takšnih strani je, da ne potrebujete dodatne strojne opreme, ne pomočnika. Če vam iz nekega razloga ni všeč spletno testiranje, vam lahko ponudimo drugi, stari in dokazani način. Besedilo morate izbrati sami. Zaza boljšo tiskanje. Postavite ga na levo stran, zmanjšajte čas na štoparici in začnite tipkati. Vendar pa je uporaba na ta način boljša s pomočnikom, ki bo opazoval čas na štoparici.

Normativno

Zdaj bomo preučili, kako je hitro tiskanje normalno. 150-200 znakov na minuto ni poklicni uporabnik. 250-400 znakov na minuto - že profesionalen in samozavesten uporabnik. Več kot 400 likov so zaposleni z mojstri z dolgimi delovnimi izkušnjami.

Sorodne publikacije