Kako napisati rimske številke v Vardo

Vsak od nas je navajen uporabljati arabske številke, saj so danes najbolj razširjene. Rimljani se uporabljajo manj pogosto. Vendar pa jih je včasih treba omeniti. Na primer, stoletje je še vedno treba zapisati v rimskih številkah. Toda žal vsi ne vedo, kako to storiti. Katere kombinacije moram vnesti na tipkovnici? V tem članku bomo govorili o tem, kako napisati rimske številke v Vardo na različne načine. V članku bodo predstavljene štiri različice. Priporočljivo je, da ga preberete do konca, kar vam bo pomagalo ugotoviti, katera metoda je najboljša za vas.


Uporaba tipkovnice

Prvi način, ki ga bomo upoštevali, je najbolj preprost in hiter. Vnos rimskih številk se pojavi neposredno s pritiskom na določene tipke. Ugotovimo, kako napisati rimske številke v Vardo s tipkovnico.
Znanje o tem, kako izgledajo rimske številke, je dovolj za razumevanje, kako vstopiti vanje. Dejstvo je, da čeprav rimske številke na tipkovnici niso, obstajajo latinske črke. Uporabijo se lahko namesto številk. Na primer, če želite postaviti rimsko številko "5", lahko uporabite latinično črko "V", "10" - "X". Torej, če boste morali napisati 21. stoletje, bo izgledal takole: "XXI stoletje." Bistvo je jasno, glavna stvar - ne pozabite, da preklopite na angleško tipkovnico in uporabo SHIFT pri pisanju številk.

S CTRL + F9

smo ugotovili, kako napisati rimske številke v"Vardo" z latinico. Toda, kot je navedeno zgoraj, obstajajo še trije načini. Pojdimo na naslednjo. To je, da bomo uporabili kodo polja.


Če ga pokličete, pritisnite CTRL + F9 - pojavita se dve zaviti oklepaji. Med njimi morate zapisati izraz: "= [Število] * Roman", kjer namesto spremenljivke "Število" vstavite vrednost z arabskimi številkami. Ko to storite, pritisnite F9 in številka sama se spremeni v rimske številke. Ta metoda je odlična za tiste ljudi, ki ne vedo, kako so arabske številke pravilno napisane. V tem primeru lahko vnesete veliko število in pravica, da jih pišete praktično nihče ne ve. To je bil drugi odgovor na vprašanje, kako napisati rimske številke v Vardo. Ti dve metodi spadata med najpogostejše in splošno znane. Uporabljajo se povsod, kar ne pomeni o tistih, ki bodo nadalje obravnavane.

Uporaba tabele s simboli

Če vprašate: "Kje so" rimske številke Varde? ", Potem imate odgovor - v tabeli simbolov. Če ne veste, kako ga odpreti, bomo o tem zdaj govorili. Najprej pojdite na zavihek Vstavi, če niste na njem. Sedaj morate v orodni vrstici poiskati ikono »Simbol« - kliknite na njo. Prikaže se podmeni, ki vsebuje nekaj znakov, vendar, da odprete celotno tabelo, kliknite »Drugi znaki«. Zdaj morate najti latinico. Če želite to storiti hitreje, uporabite spustni seznam "Set". V njej je prva vrstica "glavni latinski".Izberite ga. Sedaj našli seznam znakov "V", "X", "I", "L", "C" in "M". Ko jo izberete, kliknite gumb "Prilepi" in znaki se bodo pojavili v dokumentu.

Uporaba ALT kode

Vstavite rimske številke z dolgo tabelo s tabelo s simboli. Da, in na splošno ta metoda ni drugačna od prve. To zahteva več časa. Zdaj bomo pogledali, kako uporabljate kodo ALT. S to funkcijo lahko hitro vnesete želeno številko. Da bi to naredili, morate vedeti kodo in kako jo vdelati. O vsem v redu. Tu oznaka rimskimi številkami:
  • 67 - C
  • 73 - I.
  • 76 - L.
  • 77 - M.
  • 86 - V.
  • 88 - X.
  • Če poznamo kodo, jo lahko hitro vstavimo v poljubno vrstico dokumenta. To storite tako, da pritisnete tipko ALT in, ne da bi jo sprostili, začnite vnašati kodo za želeno rimsko številko. Ko jo vnesete, spustite tipko ALT - prikaže se rimska številka. Tako lahko v "Vardo" 2007 vnesemo ne le rimske številke, temveč tudi izven tega programa. To je kjerkoli že ste.

    Sorodne publikacije